UTA Arad

Dună explică apărarea aglomerată a UTA-ei din a doua repriză cu Craiova: „Croitoru a riscat totul pe atac, băieții involuntar se retrag”





UTA a dat ce a avut mai bun din ea în prima repriză a meciului cu FC U Craiova 1948, când a luat și dublu avantaj pe tabelă, prin reușitele lui Otele și Postolachi. După pauză, echipa lui Marius Croitoru a atacant în valuri, dar asta și pentru că echipa arădeană a coborât mult liniile, apărându-se – practic – în ultimii 30-35 de metri.

Până la urmă, golul lui Iancu s-a dovedit insuficient pentru un rezultat pozitiv în dreptul oltenilor, iar arădenii își ating scopul, sacrificând aproape în întregime spectacolul. „Sunt epuizat după un așa meci. E frumos să îl privești, nu să îl trăiești, dar mă bucur foarte mult că am luat cele 3 puncte. Felicit jucătorii pentru efort, au făcut un joc defensiv extraordinar, chiar dacă au apărut ocazii pe acolo, dar au avut o aitutidne extraordinară, asta ne mândrește. Sigur că noi, ca antrenori, vrem ca echipa noastră să stea cât mai sus, nu le spunem să intrăm în careu. Dar, având în vedere cu ce tip de echipă am jucat, cu Croitoru care a riscat totul pe atac, mai ales acum că venea după o înfrângere. Știam că va risca totul când va fi condus, când ai 2-0 și adversarul vine cu 7-8 jucători spre careul tău, băieții involuntar se retrag pe zona de 16 metri.  E bine să stai cât mai sus, dar mai spuneam că, atunci când recuperezi mingea la 16 metri, e foarte important să nu joci mingi lungi, ci să ieși cu 2-3 pase. Poți să mai marchezi foarte ușor dacă faci asta,Șteau a avut ocazie, Ademi și Desley, la fel, tot pe genul ăsta de contraatac. Dar vom analiza foarte bine repriza a doua, trebuie să ne îmbuunățim jocul, reacția, pentru că vom mai vedea astfel de echipe”, afirmă Marin Dună.

„Secundul” lui Poenaru recunoaște că și la fanii „Bătrânei Doamne” au un rol important inclusiv în exprimarea echipei. „Publicul e extroardinar, noi venim de la echipe ce nu aveau așa public. E fantastic, le mulțumim mereu, îi împinge pe jucători de la spate. În prima repriză, după primul gol, puteam să ținem de minge, să avem mingea mai multi în terenul lor, aveam spații. Dar, sigur, publicul vrea spectacol te împinge să ai ocazii și aici trebuie să lucrăm, să avem posesie, chiar fără progresie. Trebuie să stea mingea mai mult la noi, așa am stat tot în tranziții pozitive, negative”, mai susține fostul atacant al lui FC Național, obișnuit să lucreze mult cu defensiva arădenilor.

 

15 comentarii

  1. Duna nu e batran… dar mai carunt decat noi toti la un loc…Probabil ca nu intamplator…Nu stiu cat si ce hram poarta?Una este certa!Cand se ridica de pe banca si sopteste ceva lui Poenaru,se schimba ceva,nu mereu in bine dar de succes…Pana am condus cu 2-0,am jucat pe benzi urcati…apoi s-au urcat ei peste noi,am cedat acele benzi,incercand verticalizari pe mingi lungi cam fara adresa,Bufa pe lunga…Am cedat posesie,deliberat sau nu…Bine ca s-a terminat cu bine,in cele din urma…

    0
    0
  2. Scuze,imi pare rau pentru Ademi dar nici o treaba nu are….Mult mai slab decat Laukzemis,Ongaro,Dangubici…E lemn,butuc,nevinovat…Lent,greoi,intarziat…

    0
    0
  3. Nu exista asa ceva!Baietii nu se retrag daca nu li se cere la 2-0…Prosteli…. Nu o fac de capul lor….Sa fim seriosi!Ne-a cam trecut glontul pe langa ureche.sincer….

    0
    0
  4. E bine că sesizați problemele in ciuda victorie obținute,de mult timp nu am suferit așa tare precum am făcut-o aseară în repriza secundă.
    Se vede experiența lui Poenaru care a gestionat bine momentul și sunt convins că vom arăta tot mai bine de la o etapă la alta.

    0
    0
  5. Va salut pe toti U-TISTI,sa incep a spune ca bine ca am castigat,noroc cu publicul aradean care dupa parerea mea este in top 4 din tara si ma mandresc cu acest lucru,A fost mai greu mai ales dupa minutul 30 sau schibat parca tricourile inte ei,trebuia sa le maio dam1,2 goluri nu inteleg echipele romanesti ai 2-0 nu te retrage ca este un scor periculos treci cu tavalugul peste ei si mai dale doua ca atunci se linisteau de tot.Una peste alta am invis si din urmatoarele doua meciuri ar cam trebui sa facem 6p, mai trebuie sa recunoastem ca santem in crestere sa vazut asta incepand cu etapa a3a sa ne ajute Dumnezeu,publicul si echipa sa terminam capionatul macar acolo unde sutem in clasament acum.PT NOI DOAR UTA CONTEAZA,HAIDE UTA ARAD,HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
  6. Pe durata reprizei a doua , ca suporter am îmbogățit cromatic podoaba capilara , in alb , aici contribuind și prestația arbitrului , îi detest pe acești argeșeni duplicitari , sa nu mai apară în meciurile echipei noastre , se aude ” grecotei cu nas subțire ” ?.

    0
    0
  7. o prima repriza foarte buna ,important e ca am fructificat 2 ocazii,apoi dupa pauza s-a vazut ca nu avem banca,,in timp ce CROITORU A FACUT SCHIMBARI in atac SI AU INTRAT JUCATORI OFENSIVI de valoare si asta s-a vazut,noi am raspuns cu jucatori de rezerva gata obositi care,cu exceptia lui Steau poate au avut un randament sub evolutia titularilor..dupa o prima repriza intensa era clar ca nu am putut tine acelasi ritm au parut sleiti de puteri atat otele cat si jobelo si au venit peste noi si pe benzi…noroc cu benga si chindris care au jucat senzational ieri,,,victoria de ieri e foarte importanta,am jucat cu o echipa greu de batut,,,

    0
    0
  8. La arbitraje poți întâlni și mai rău. Cam unul care a dat 11m la FCSB, la calificare. VAR , e bun de tras linii nu de apreciat o intensitate la nenumăratele faulturi de joc. Antrenorii, chiar în totalitate, neaga faptul ca ei ar dicta retragerea. Atunci trebuie pusa pe o oboseala și convingerea ca poți apară un 2-0. Se pierde din vedere, ca la retragere iei mai repede gol decât cele doua marcate prin munca deosebita. La retragere, care nu are cum sa fie perfecta, plus redesteptarea adversarului, 2-0 , și cu 30 minute în joc, rezultatul firesc e… 2-3.!!

    0
    0
    1. adevarul e ca pe noi cam toti arbitrii ne fura,,chiar si la ARAD ne ciupesc cum a facut-o aseara POPA care pe langa ca nu ne-a dat nimik pentru noi,din deciziile la limita,am primit galbene cu usurinta la jucatori din defensiva,iar dupa ce pana la pauza a fluierat absolut tot,in a doua repriza brusc a lasat jocul foarte liber favorizand ofensiva oltenilor…mustrat de constiinta probabil ,a dat pe final doar 3 minute de prelungire..e deranjant deja sa fii furat in fiecare meci si nu e suficient ca doar poenaru sa vina si sa spuna ..

      0
      0
    2. Da,domnule stimat @Ionescu Gavrila…Nu scorul de 2-0 este periculos,inventie strict balcanica,cooperatista,ci mentalitaea adjuvanta…Oare din ce cauza nemtii considera ca un meci se termina abia atunci cand se urca in autocar???Pai asa,nu ar mai exista „Remontada” la spanioli,francezi,italieni,nu-i asa???Pai ideologia germana,in orice sport ar performa,nu se opresc…Ar fi in stare ca la 7/8-0 sa mai dea gol si soferul autocarului…La noi,arbitrul ii da rosu direct soferului,ajuns pe langa banca…Noaptea intunecimii mintilor!

      0
      0
  9. Plusuri : Chindris, Jobello, Postolache, Cassini.
    Minusuri : Keseru (nu ajucat ) dar deceptie totala, Allebi,elvetianul slab de tot, Hoxallari sub Shiakov, Steau ,trebuie inca mult ca sa devina jucator cerebral, Matei nu isi gaseste locul, Dobrescu la numar in final ca sa-i incurce pe adversari.
    Mi-e dor de golurile lui Erico de acum 2 ani.
    Pana acum ,acasa, nici un regret dupa Roger si mult succes lui David la FCSB.
    Haide UTA, multe puncte cu Mioveni, Chindia, Botosani si Hermanstadt !

    0
    0
  10. poate ca suntem totusi putin cam critici..mie superliga asta mi se pare mai grea decat liga 1 de anii trecuti..majoritatea echipelor s-au intarit,in locul lui gaz,clinceni sau dinamo au venit echipe organizate si nici un meci nu poate fi castigat usor,asa ca ar trebui sa apreciem chiar si victoriile astea chinuite fiindca cam toate meciurile sunt echilibrate..la asta a contribuit si intoarcerea oamenilor pe stadion,interesul a crescut mult si meciurile sunt mai intense..aseara niciunuia dintre jucatorii nostri nu cred ca cineva i-ar putea reprosa ca nu a vrut..astept raspunsul lui batha,primul meci fara cartonas si o evolutie perfecta la mioveni..

    0
    0
  11. Am lasat sa treaca, aproape 24 ore, am revazut, la rece, meciul, acum pot spune ceva , ce mi se pare corect 1.Trebuie sa recunosc ca nu m-am asteptat sa vad UTA, cu 2-0m la pauza, goluri venite prin valoarea individuala a atacantilor. In prima repriza , UTA a fost,..net peste Craiova, si ma asteptam,..la un joc ..la fel. Repriza secunda a fost grea, echipa a cazut fizic, in atac, in principal, noroccu apararea, destul de buna, s-a terminat bine, dar putea fi si egal. 2. Poenaru a trimis o echipa echilibrata, cu Isac si Ubbink, din primul minut, si am vazut o UTA ofensiva si eficace. Din pacate fizic, atacantii a cazut,la fel si ubbink, schimbrile au fost tarzii, iar Steau , Ademi si Matei au aratat ca sint sub cei care au jucat ( Steau la 20 de ani, scapat singur, e prins, din urma, de unul cu vreo 10 ani…,mai mult). Dobrescu, insa a fost cam peste Hoxhallari, valoric. Intrarea lui Erico…cam tarzie. Victoria, si greu obtinuta este de remarcat, si Poenaru a pregatit bine meciul. Eu…laud rar, dar cind trebuie…o fac. Sa mai laud apararea, greu supusa ofensivei adverse, spre final, care…a rezistat. Raman problemele : valoarea limitata, la under 21, si lipsa paselor, in mare parte de meci, Poate ca folosirea lui Mociu ar rezolva …multe. Dar , la mijloc , Batha va mai lipsi, si el e limitat tehnic,Isac, cam la fel,..iar Ademi..pare cu ” miros de Keseru”.,, iar Matei ” produce un fotbal fara folos. In final, din nou..salut victoria, salut atmosfera incendiara, decisiva..zic eu.In plus, din nou un fluieras…” care ne-a cam piscat” des si prea mult.

    0
    0
  12. Este bine că începem să marcăm, am avut destule meciuri cu multe ocazii în care mingea n-a vrut să intre în poartă. Uită-te la Rapid cea mai căcăcioasă echipă, mereu dau gol ca și cu Sepsi, dintr-o ocazie dau două goluri și fac antifotbal după, de când au promovat anul trecut.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button