UTA Arad

Poenaru: „Victorie foarte importantă, punctele ne dau speranță și liniște! Fanii sunt incredibili, este greu să ne bată cineva aici!”





Arena „Francisc Neuman” devine o fortăreață pentru UTA, care a câștigat și cel de-al treilea meci stagional în „vulcanul” roșu creat de cei 10 mii de fani arădeni. Punctele de azi sunt cu atât mai importante, cu cât au fost obținute în fața unei echipe ce produce mult fotbal și ocazii, nu mai puțin de 4-5 destul de clare în partea a doua a meciului din această seară, pe lângă golul lui Iancu, din minutul 59.

„Reprize diametral opuse, trebuie să mai lucrăm pe gestionarea mai bună a avantajului pe care îl avem”

Reușitele lui Otele (min. 9) și Postolachi (45) aveau să fie decisive pentru destinația punctelor. „O victorie foarte importantă și asta pentru că am jucat împotriva unui adversar foarte bun. Din punctul meu de vedere, cred că FC U Craiova este una dintre cele mai bune echipe de posesie, o echipă care are o circulație a balonului foarte bună și care-și crează ocazii, indiferent dacă joacă acasă sau în deplasare, cum s-a și întâmplat în a doua repriză a meciului de astăzi. Dar, și noi am făcut un meci bun, chiar dacă în multe momente am fost pragmatici, e normal. În prima repriză am marcat două goluri și ne-am mai creat câteva situații, dar nu am reușit să le fructificăm. Cred că au fost două reprize diametral opuse: prima a noastră, a doua a lor, pentru că și-au creat niște ocazii bune. Mă bucur că și Balauru a scos de data aceasta un gol ca și făcut, asta este treaba lui. Punctele ne dau speranță și liniște, trebuie felicitați jucătorii pentru atitudinea pe care au avut-o, pentru modul cum s-au comportat din punct de vedere tehnic-tactic și chiar al atitudinii, am făcut o risipă mare de efort. Într-adevăr, trebuie să mai lucrăm pe gestionarea mai bună a avantajului pe care îl avem, de aici trebuie să pornim”, a punctat Ilie Poenaru.

O atmosferă incredibilă pe care o mai întâlneşti doar pe stadioanele din Europa”

Următorul gând al antrenorului utist s-a îndreptat spre publicul arădean. „Trebuie să mulțumim fanilor noștri, galeriei, ne bucurăm și îi felicităm, în același timp, pentru că este și meritul lor, sunt incredibili. Este greu să ne bată cineva aici, când ei sunt alături de noi şi fac această atmosferă. Este o atmosferă incredibilă pe care o mai întâlneşti doar pe stadioanele din Europa şi pentru asta trebuie felicitaţi. Pentru asta muncim, pentru asta vrem să câştigăm fiecare meci în parte, să-i bucurăm atât pe ei cât şi pe toți cei care sunt alături de noi şi care iubesc UTA”, mai transmite Poenaru.

Improvizația Erico în fața apărării: „ Trebuia să închidem puțin jocul”

Fiindcă Batha a fost suspendat, Isac a fost schimbat fiindcă era avertizat, iar Matei și Ubbink au dificultăți să joace în fața apărării, pe finalul meciului stafful tehnic utist a apelat la fundașul Erico da Silva ca și „închizător”. „Trebuie să fim puțin mai responsabili, mai echilibrați, nu e vorba de talie, nu trebuie să facem o echipă de talie. Sunt momente și momente, scopul scuză și mijloacele și era clar că trebuia să închidem puțin jocul, de aceea am venit cu Erico acolo. Dar, în momentul în care o să avem o posesie, în momentul în care o să ținem mai mult de minge și trebuie să alternăm această posesie cu contraatacul și cu acțiunile rapide, nu o să mai fie nevoie de astfel de schimbări”, a mai afirmat antrenorul utist, care nu a spus nici da, nici ba, la un posibil ultim transfer pentru linia mediană. „Deocamdată suntem bine din toate punctele de vedere, în toate compartimentele. Totodată, tot timpul este loc de mai bine și atâta timp cât îți vine un jucător bun, peste media a tot ce avem noi sau peste media campionatului… Nu avem nevoie neapărat de un transfer în faţa apărării, atâta timp cât Idriz este ok și încearcă să nu mai ia acele <<galbene>> și cât Isac va prinde mai mare încredere. Asta se va întâmpla de la meci la meci, nu poți dintr-o dată”.

„Ademi este un jucător foarte bun și cred că în multe momente a demonstrat acest lucru”

În fine, Ilie Poenaru a lăudat și prestația elvețianului Ademi, care a jucat o repriză în locul lui Postolachi, accidentat la tendon: „Și Ademi a a intrat destul de bine, nu este ușor. Trebuie să se adapteze mai repede la tot ceea ce vrem noi, să se adapteze țării, orașului, nu este ușor pentru el, pentru că este prima oară când el joacă într-o țară străină. Tebuie să îl înțelegem puțin și să avem răbdare cu el pentru că este un jucător foarte bun și cred că în multe momente a demonstrat acest lucru”.

Surpriza plăcută – gazonul

În fine, tehniciannul „roș-albilor” a recunoscut: „Gazonul a  fost foarte bun, nu ne așteptam să fie atât de bun, felicitări celor care s-au ocupat de acest aspect. Toate lucrurile au fost pozitive în această seară”.

 

6 comentarii

  1. Multe spuse de Mister au corespondent în realitate, dar cel mai mult… „fanii sînt incredibili, este greu să ne bată cineva aici”…
    Eu văd meciurile la TV, și savurez prestația galeriei. Am spus-o de ne-numarate ori, și e adevarat!
    Start cu trei victorii în șir acasă, în eșalonul de top… când a fost ultima dată? Țineți-o tot așa, începeți să aduceți puncte de afară, și UTA va fi… UTA!

    0
    0
  2. Felicitari pentru victorie, o prima repriza fantastica, care ne-a si adus cele 3 puncte. Mai lucreaza cu ei la pauza, Poenarule…am tremurat rau in repriza 2.
    In alta ordine de idei, de ce avem VAR daca nu e folosit la faze cheie ? In prima repriza, cand era sa-si dea oltenii autogol, mingea il loveste clar pe Negru inainte sa scoata portarul lor de pe linia portii. Faza critica, la care trebuia sa intevina VARul.

    0
    0
    1. Nu se dă henț când mingea sare în mână. Nu au fost motive pentru intervenția VAR.
      În schimb, Popa credea că e la baschet. Sufla orice atingere cât de mică. Dacă îl deranja vântul sau un smoc de iarbă oe careva, el sufla fault. Multe în defavoarea noastră.

      0
      0
  3. Absolut corect punctat,cu mici exceptii…Cand Isac va avea macar un sfert din minutele lui Miculescu in ultimii ani,sa fie criticat…Pana atunci deloc!Dar atentie mare la concurenta U 21!!!Imi place enorm de mult Steau si in curand,nu m-ar mira ca Poenaru sa ne faca o surpriza si sa nu joace doar obligat de regulament cu un singur junior…Foarte bine a intrat Steau si cam slabut Ademi,inca,momentan,speram…Mi se pare cam greoi ca purtator de numar 9…In rest,Poenaru a mutat bine..
    Din ceea ce am vazut,duci faza acolo sus,apoi se trateaza amatorial…Iar si din nou un pas,un dribling in plus si te trezesti cu pasa la portar,acasa…Felicitari Balaur!Nu poti fi cu de toate…Joc de picior nu a prea avut astazi dar a compensat cu paradele excelente!Nici Balaur nu este robot,nimeni nu este…Are emotii,trairi,momente,ca si orice jucator,e om,pamantean si el…Oameni suntem,carectere si firi diferite…
    HAI ca am luat 3 puncte importante,restul nu conteaza scriptic,dar doar scriptic,sunt foarte putini arhivari si staticieni cu pixul pe caiet de generatii vechi…Peste ani si ani de zile,se va mai sti doar scorul si punctele,eventual…Doar asta va ramane…Nu Instat,nu sutiene cu emitatoare,GPS-uri,monitorizari…
    Inca odata si nu in ultimul rand,FELICITARI!
    Cand vezi un stadion Sold-Out,mereu,indiferent de adversar,parca te unge pe inima!
    Cum sa nu contribuim la urna galeriei,atat timp cat incurajeaza neconditionat,fara altele,gen, Next Gen ???Toti pentru UTA,UTA pentru toti!Asa este frumos!Sunt constient ca totul costa bani…Astazi mi-a placut peluza Nord,asa ca am bagat la pusculita lor…In schimb nu voi contribui niciodata la destabilizare,ca sa fim bine intelesi…

    0
    0
  4. Ar fi fain sa avem mai multe videouri de calitate pe youtube cu galeria…e pacat sa nu avem asa atmosfera imortalizata si accesibila pe youtube. Ce fac toti fotografii aia de langa peluza ? Nu pot sa faca un video de calitate ?

    0
    0
    1. Ba da,@RedNeck…e plin pe You Tube si pe TikToK de postari.Posteaza atat UTA,Media Design,oficial,cat si privati,simpli suporteri…Incantator!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button