Fotbal judetean

Bucurie „alb-albastră” la revenirea – după 15 ani – în Liga 4-a, oaspeții îl contestă pe Coroban: Voința Macea – Șoimii Șimand 1-0





Aproximativ 150 de măceni au asistat la revenirea Voinței în Liga 4-a după 15 ani. Echipa mai promovase cu Costel Filipaș pe bancă în 2015, dar avea să refuze locul din  elita județeană. De această dată, băieții lui Ruben Pîncotan își văd de drum și chiar au debutat cu trei puncte mari în fața celor de la Șoimii Șimand.

Destul de apropiate valoric, cele două formații au alternat perioadele de dominare, cu un ușor plus în drptul oaspeților. În ciuda acestui fapt, raportul barelor lovite în prima parte a fost de 2-1 pentru măceni. Gheorghieș și Băd au fost la câțiva milimetri de 1-0, iar dincolo Marinescu a lovit și el bara. La transversala lui Gheorghieș, Băd reluase apoi în plasă, dar golul a fost anulat. Amfitrionii au contestat decizia, însă și șimăndanii au considerat că au meritat două penalty-uri.

Până la urmă, mai precis în minutul 86, Coroban a pus mingea pe punctul cu var, dar pentru măceni, la o intervenție în aer a portarului Mureșan asupra lui Boiț. Experimentatul Flavius Băd și-a păstrat calmul și i-a adus victoria noii sale echipe. Mai mult, „șoimii” au terminat în zece oameni, după ce Mureșan l-a luat pe sus pe Noiacă la 23 de metri de propria-i poartă.

Măcenii iau trei puncte importamte în lupta lor pentru a evita ultimele locuri din clasament, acolo unde s-au aflat șimăndanii în sezonul trecut. „Nu ne-am lăsat păcăliți de poziția proastă a celor de la Șimand în clasament, i-am tratat cât se poate de serios, au avut și ei ocaziile lor, dar cred că victoria noastră a fost meritată. Am avut ocazii mai multe și mai clare, raportul barelor a fost de 2-1, îmi felicit băieții pentru joc și pentru atitudine. Mă bucur enorm că ne-am putut face fericiți susținătorii, dar și comunitatea locală, ce ne susține și-i mulțumim pentru asta. În special eu, căci sunt un antrenor tânăr, la început de drum și oficialitățile locale au încredere în mine. Îl așteptăm și pe Răzvan Fritea alături de noi începând cu meciul de la Beliu, sperăm să facem o figură frumoasă și acolo în dorința noastră de a rămâne deasupra liniei în acet prim sezon în Liga 4-a”, spune Ruben Pîncotan, tehnicianul măcenilor.

Șimandul începe cu un eșec și noul sezon și cu un prim fotbalist pierdut pentru suspendare, portarul Denis Mureșan. „Am dominat steril până la 30 de metri, am avut posesie foarte bună, dar au lipsit cinci titulari și am avut alți trei jucători care nu au fost în joc și nu am putut împinge mingea spre poartă. Meciul mergea spre un 0-0, arbitrul Coroban le-a dat un penalty inexistent în minutul 90. Portarul nostru Mureșan a ieșit și a boxat o lumânare în 5 metri și centralul a fluierat penalty. Cred că am avut și noi două penalty-uri neacordate, la o fază chiar s-a oprit Stoica crezând că se fluieră penalty, putea să dea gol. Vom face memoriu împotriva lui Coroban. Pe de altă parte, a lipsit atitudinea la câțiva dintre jucătorii noștri, credeau că vom câștiga ușor, oricum justă era un egalitatea. Am fost foarte necăjit după meci, nici nu am dormit azi noapte. Urmează un meci greu acasă cu Sântana, vom fi cu lotul complet, sper să scoatem un rezultat pozitiv”, a puncta Ioan Ruska, antrenorul „șoimilor”, care nu a intrat nici el pe teren, ca și Ujoc, Peia, Dolga, David sau Roza, cu mențiunea că acesta din urmă mai are de stat săptămâni bune în afara gazonului.

Formații:

Macea: Șoltesz – D. Crișan, Șt. Ardelean, Edu, Boiț – Șt. Șiclovan – Ciceu (60 M. Kiss), Trif, Noaică (90+2 I. Botaș), Gheorghieș (77 I. Tiron) – Băd. Antrenor: Ruben Pâncotan

Șimand: Mureșan – R. Nagy (31 S. Stoica), Engelhardt, Borod, Cordoș – Sechel, Marinescu, D. Don, Lăsculescu – R. Apostol, I. Rus. Antrenor: Jany Ruska

Arbitri: Cristian Coroban – Andreea Şuşca, Sergiu Găluți. Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Teodor Juşcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button