Fotbal judetean

Nou-promovata, la 5 minute de un debut perfect: Victoria Nădlac – Păulișana Păuliș 3-3





La revenirea în Liga 4-a după trei ani de zile, Victoria Nădlac a obținut un rezultat pozitiv cu Păulișana Păuliș, una dintre formațiile cu pretenții ale campionatului. Cu toate că au lăsat de multe ori inițiativa oaspeților, „vameșii” au condus de trei ori, însă de fiecare dată s-au văzut egalați, ultima oară cu 5 minute înainte de final dintr-un penalty pe care l-au contestat.

Formația din Podgorie a încercat să-și impună rapid punctul de vedere, iar Brândușe a ratat o primă ocazie mare, însă cei care au lovit primii au fost nădlăcanii. În minutul 31, Lakatos a desfăcut apărarea oaspeților cu o pasă filtrantă și Lasc l-a învins pe Horvat cu sânge rece. 6 minute a durat bucuria amfitrionilor, pentru că Brândușe a egalat cu o lovitură de cap pe spate, după lovitura liberă executată de D. Calancea. Doar că Victoria a reacționat rapid și a intrat la pauză în avantaj. Lasc și Corbu au combinat rapid pe sonă centrală și „Dobrin” l-a bătut pe Horvat pentru 2-1.

Nădlăcanii păreau să controleze situația în partea a doua, dar asta numai până în minutul 67. Atunci, E. Calancea a centrat lung din dreapta și R. Varga a introdus mingea cu talpa în plasă de la colțul lung. Nou-promovata a avut puterea să revină pentru a treia oară în avantaj, cu toate că a făcut-o de la punctul cu var, după un henț involuntar al lui Pleșca în careu. Corbu a făcut „dubla” de la punctul cu var cu exact un sfert de oră înainte de final. Doar că Păulișul nu s-a dat bătută și a „agățat” remiza tot după o lovitură de la 11 metri cu cântec. Varga a căzut în careu dintr-un contrast de joc și Mandache nu a greșit pentru un spectaculos 3-3.

Gazedele au fost mulțumite și nu prea cu un punct la revenirea în elita județeană. „Dacă cineva ne-ar fi întrebat înainte de meci dacă ne-am mulțumi cu un punct în fața celor de la Păuliș am fi spus da, mulțumim, dar când ești egalat cu 5 minute înainte de final dintr-un penalty ce nu a fost regretele există. Să nu uităm, totuși, că am avut în față o echipă bună, noi stăm așa și așa cu pregătirea fizică, ne bucurăm – însă – că ne-am strâns pentru această aventură, cu Lasc, Coriteac, <<Dobrin>> și restul. Sperăm să nu mai avem și problemele legate de buget de acum trei ani și așa nu avem noi mari pretenții…Altfel, cred că vom face un campionat frumos, vrem să jucăm un fotbal deschis și să stăm cât mai departe de ultimele poziții în clasament”, a menționat Rudolf Lakatos, antrenorul nădlăcanilor.

Păulișul spera să debuteze cu trei puncte pe terenul nou promovatei, cu toate că a avut ceva absențe și anume Grigorean, Zubașcu, Ștefan și Petcuț. „Se poate să fi avut o ușoară aroganță în această primă partidă, parcă am fost prea siguri că putem câștiga cu o nou promovată, dar am fost aduși rapid în realitate. Echipa a jucat, a atacat, a avut ocazii, dar trebuia să fim mai pragmatici. Fără a lua din meritele celor de la Nădlac, care au dat o replică bună, ar fi trebuit să ne respectăm, să zicem, blazonul. Să zicem că nu s-au respectat calculele hârtiei, avem – însă – tot timpul din lume să ne revanșăm și să ne recuperăm punctele unde, poate, nu se așteaptă nimeni”,  a punctat Florentin Iancu, președintele Păulișanei.

Nădlăcanii merg la Pâncota peste o săptămână, iar Păulișul are meci greu acasă, cu Frontiera Curtici.

Formații:

Nădlac: Dulhaz – Beracko (88 Babjak), Geybnar, Luculescu, Seciu – Coriteac (57 Csaba), Goldiș (57 Ciorna) – R. Lakatos, Corbu, Taloș – Lasc. Antrenor: Rudolf Lakatos

Păuliș: Horvat – E. Calancea, Pleșca, C. Morariu, R. Varga – S. Rus, Onuțan (46 Mandache) – Cr. Moldovan (81 Hrîncescu), N. Marc, D. Calancea – Brândușe. Antrenor: Vasilică Georgiu

Arbitri: Tudor Jurcă – Zoltan Nagy, Paul Iovescu. Observatori AJF: Mihai Jivan, Marcel Vida









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button