UTA Arad

Vukcevic – la cota două „assisturi” înainte de Chindia: „Atmosfera de pe stadionul nostru este una incredibilă, jucăm mai bine acasă”





Marko Vukcevic a fost una dintre cele mai bune achiziții ale UTA-ei din vara anului trecut și a rămas și în acest sezon o piesă de bază în primul „11” al arădenilor. Deși s-a accidentat la începutul verii, după o intrare tare a lui Nicușor Bancu în meciul România – Muntenegru 0-3 din luna iunie, fundașul dreapta a fost titular în toate cele opt partide disputate de arădeni în startul Superligii și integralist în șapte dintre ele.

„Sunt mai responsabil când vine vorba despre cartonașe galbene sau accidentări”

Apărătorul a fost înlocuit de Ilie Poenaru doar în runda inaugurală, la Pitești, chiar el asumându-și prestația slabă. Altfel, Vukcevic nu are o concurență reală în banda dreapt după ce UTA a renunțat la lituanianul Baravykas, care a ales să joace pentru U. Cluj. „Personal, acest început de sezon a fost foarte rău. Contra Argeșului am pierdut și am făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din carieră. Dar, mi-am revenit din acea accidentare, sunt pregătit, am meciuri în picioare, acum mă simt bine din punct de vedere fizic. Sper că va fi din ce în ce mai bine. Maxim e concurentul meu pe post, nu contează dacă e junior sau senior. Totuși, sunt mai responsabil când vine vorba despre cartonașe galbene sau accidentări. Și, bineînțeles, am responsabilitatea de a juca bine”, susține muntenegreanul.

Sper că vom învinge la următorul meci din deplasare, dar nici cu Chindia va fi greu

Deși au punctaj maxim în meciurile de acasă din acest sezon, utiștii nu au nici o victorie de pe teren străin în 5 partide. De fapt, arădenii nu au mai obținut nici o victorie în deplasare din octombrie 2021. „Nu pot spune neapărat că am jucat slab în deplasare. În primul rând, vreau să mulțumesc tuturor fanilor, pentru că atmosfera de pe acest stadion este una incredibilă. Simțim asta și jucăm mai bine pe teren propriu, dar nici în deplasare nu pot spune că jucăm rău. E adevărat că nu am câștigat, dar – spre exemplu – la Rapid am jucat bine, nici la Mioveni nu am făcut cel mai slab meci, La final am avut noroc că ei nu au marcat, dar am avut și noi situații înainte. Sper că vom învinge la următorul meci din deplasare, deși va fi dificil” a declarat fotbalistul de 29 de ani, care a vorbit și despre faza golului înscris de Otele, la care argeșenii au acuzat o poziție în afara jocului chiar la Vukcevic: „Nu a fost offside, există VAR.”

Sâmbătă, de la ora 19, „roș-albii” primesc vizita Chindiei Târgoviște, iar Vukcevic e din nou titular pentru arădeni: „Va fi un un meci greu, Superliga este un campionat dificil. Nu poți să spui niciodată înaintea unui meci că va fi ușor și vom câștiga, nicio echipă din acest campionat nu face asta. Va trebui să alergăm și să luptăm mult, jucăm acasă și vrem cele trei puncte”.

Se descurcă cu limba română

După un an și câteva luni la Arad, Vukcevic nu mai are nevoie de traducător pentru a înțelege limba română, dar are dificultăți să o vorbească: „Înțeleg limba română, dar îmi este puțin greu să o vorbesc. Înțeleg în jur de 90% din ceea ce mi se spune, când primesc indicații din partea antrenorului, nu mai am nevoie de traducere. Pot să și vorbesc puțin, dar încă e destul de complicat”.

Va fi greu să ne calificăm în play-off, pentru că în acest sezon sunt multe echipe care se luptă pentru acele poziții”

Sezonul din Superligă a început cu destule rezultate surprinzătoare, iar lupta la play-off pare că va fi una extrem de dificilă pentru UTA.  „Va fi greu să ne calificăm în play-off, pentru că în acest sezon sunt multe echipe care se luptă pentru acele poziții. Nu e ca în sezoanele trecute, când erau patru echipe care se aflau tot timpul acolo și alte două-trei care luptau pentru calificare. Acum sunt foarte multe echipe. Se vede și în clasamentul actual, în care diferențele sunt foarte mici. Am spus-o și înainte să înceapă campionatul, acest sezon va fi foarte greu”, mai consideră Marko Vukcevic.

Joacă și la mijlocul terenului, dar se simte mai bine ca fundaș dreapta

În „alb-roșu”, internaționalul muntenegrean a evoluat aproape în permanență pe postul de fundaș dreapta, însă a ocupat și alte poziții în teren pe parcursul carierei. „Până la 23-24 de ani am jucat atât aripă dreapta. cât și fundaș dreapta, iar după aceea la cluburile pe la care am trecut doar fundaș. La națională, contra României am jucat mijlocaș dreapta, dar cu Finlanda spre exemplu am jucat fundaș. Pot juca pe ambele poziții, dar mă simt mai bine pe postul de fundaș dreapta. La Olimpija Ljubljana am jucat în sistem cu trei fundași centrali și am ocupat toată banda dreaptă”, a lămurit totul utistul.

Se luptă cu naționala Muntenegrului pentru primul loc în grupa de Conference League

După primele patru etape din grupa de Liga Națiunilor, Muntenegru e pe locul 2, cu 7 puncte, unul mai puțin decât liderul Bosnia, în timp ce România e ultima, cu doar 3 puncte și mai are doar șanse teoretice la primul loc. Fundașul UTA-ei, care a marcat în succesul țării sale cu 2-0 de la Podgorica și a fost pe teren o repriză în victoria cu 3-0 din Giulești, nu îi mai ia deloc în calcule pe „tricolori” în lupta pentru șefia grupei. „Nu cred că meciul împotriva României a fost cel mai bun din carieră, e adevărat că am înscris, dar asta nu înseamnă că a fost cel mai bun meci. Inclusiv la UTA am avut partide mai bune decât aceea. Avem un meci greu în Bosnia, ne luptăm pentru primul loc, vom vedea. Dacă reușim să învingem, avem șanse mari să câștigăm grupa de Liga Națiunilor”, a încheiat Marko Vukcevic, care are deja două assisturi în acest sezon, primul sosind în runda a 5-a, cu U. Cluj.

5 comentarii

  1. Marko, ești cu adevărat profesionist, nu mercenar. Pui osul la bătaie în fiecare meci, efortul tău nu poate fi contestat, sufletist consacrat. Atitudinea ta e de admirat: nu faci valuri, doar taci și faci. Carieră îndelungată și productivă la UTA, și nu numai.

    0
    0
  2. Inger si demon este al nostru Vukcevici…Tanc de asalt..Probabil cel mai fizic,rezistent dintre absolut toti..O mica mare problema…Nu are dublaj pe acoperire…Cand urca,nu vine nimeni in spatele sau,vin acolo Otele si Postolachi,cei care nu ar trebui sa fie acolo,la momentul respectiv…
    Sa fim bine intelesi…Vukcevici,in prima repriza este foarte incisiv,apoi este retras brusc…Din ce cauza,Mister Poenaru??? Aici e hiba…

    0
    0
    1. Otele alearga cel mai mult……o spun si gps-urile montate pe jucatori insa Marko e unul din cei mai buni jucatori care au jucat la noi in ultimii 20 de ani……

      0
      0
      1. Serios,@OLD BOY,Vukcevici?Cel mai bun in ultimii 20 de ani??Inseamna ca am trait degeaba…Nu contest ca este piesa de baza,caracter,hotarat,doar ca instat-tul este inselator,mai ceva decat raposatele casete VHS ..Nu prea conteaza cat se alearga,ci cum alearga si unde,mai exact…Otele alearga enorm dar imprastiat,risipa enorma de efort si nu este singular,de aceea li se termina”benzina” unora..Raman la impresia ca nu este bine gestionat,proportional,efortul…Banca subtire,inevitabile accidentari,suspendari…Plus ca nu li se acorda deloc minute berbecilor juniori..Ce Ademi?Ce Keseru?Hai sa fim seriosi la o adica…

        0
        0
  3. Nici o echipa din Romania nu e pregatita sa joace din 3 in 3 zile, vazandu-se asta atat de clar chiar si la „granzii” campionatului. Totusi eu până la meciul de la Mioveni nu l-am vazut pe Vukcevici sa refuze jocul, sa renunte la mingi pentru care in alte meciuri ar fi alergat de nebun. Este UTA pregatita din punct de vedere fizic? În meciul cu Craiova în a doua repriză echipa a avut o cadere inexplicabila, iar la Mioveni s-a prezentat cum s-a prezentat…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button