UTA Arad

Benga a salvat UTA de la înfrângere cu Chindia: „Am intrat foarte moi în joc, iar golul lor norocos ne-a turnat puțin plumb în picioare. Ne doream mai mult!“





După trei victorii consecutive, pentru UTA a sosit momentul primului pas fals în fața propriilor suporteri. Chindia Târgoviște venea la Arad din postura ultimei clasate, însă acest lucru nu i-a ajutat pe fotbaliștii lui Ilie Poenaru, care au înscris golul egalizator cu 5 minute înainte de final.

„O fază lucrată la gol, până la 13 ani am jucat atacant…”

Cel care a evitat eșecul a fost fundașul Alexandru Benga, care a reluat din voleu în plasa lui Moldovan, după centrarea din corner a lui Ubbink. Mai mult, puternicul fotbalist a rămas în avanposturi pentru a încerca să mai înscrie o dată. „Mă bucur că am dat gol, îmi pare rău pentru că nu am reușit ceea ce ne-am propus și anume să câștigăm acest joc.La fiecare antrenament de dinaintea jocului, lucrăm fazele fixe atât pe defensiv, cât și ofensiv. Așadar, este o fază lucrată, mă bucur că am reușit să marchez și sper să o mai fac și în meciurile următoare. Eu până la 13 ani am fost atacant, mi-am dorit foarte mult să joc atacant când eram mic, dar în această seară a fost o decizie tactică să fiu urcat în atac în ultimele minute. Am reușit să marchez și simțeam că pot să mai marchez o dată. Am rămas în atac la decizia antrenorului, pentru că, așa cum am zis și mai devreme, obiectivul nostru era clar să câștigăm cele trei puncte”, a afirmat marcatorul serii pentru „Bătrâna Doamnă”.

„Până la urmă, mă bucur că am reacționat”

Cu Keseru, Iacob și Ubbink pe bancă, Alex Benga a purtat banderola de căpitan în jocul cu Chindia și și-a demonstrat calitățil de lider, dar și de fotbalist. În afara golului de 1-1, fundașul  brașovean central a avut câteva intervenții la faze limită, blocându-i Popa sau Neguț, cei mai periculoși jucători ai Chindiei. „Nu a fost prima repriză pe care ne-am fi dorit să o avem, dar nici nu pot să spun că ne-a pus Chindia sub o presiune incredibilă. Nu știu dacă i-am subestimat, pentru că, sinceri să fim, nici ei nu au avut ocazii foarte mari, nu ne-au surprins, doar că noi am intrat foarte, foarte moi în joc. A fost un joc așa mai mult între cele două careuri de 16 metri, fără mari ocazii de gol și apoi a venit acel gol norocos pentru ei, cu ghinion pentru noi, înainte de finalul primei reprize. Acesta ne-a turnat puțin plumb în picioare și nu am început nici repriza a doua așa cum ne doream.  Până la urmă, mă bucur că am reacționat. Chiar dacă golul nostru a picat destul de târziu, eu zic că am controlat fără drept de apel a doua repriză. Una peste alta, ne pare rău că nu am reușit să câștigăm, pentru că era destul de important pentru noi să luăm cele trei puncte în această seară. Ne dorim să rămânem acolo, în plutonul fruntaș, vrem să luăm cât mai multe puncte și, într-adevăr, acasă avem o forță deosebită datorită minunatului nostru public și ne așteptam la cele trei puncte. Din ultimele două meciuri am luat doar două puncte, nu este ceea ce ne doream, dar nu avem ce face decât să să ne pregătim și să să mergem cu încredere pentru meciul de la Botoșani”, a mai declarat Benga.

La finalul zilei, arădenii rămân neînvinși pe teren propriu și așteaptă să spargă gheața și în meciurile din deplasare, prima ocazie venind vineri, contra celor de la FC Botoșani.









2 comentarii

  1. E greu aducerea tuturor la același numitor. Valori medii dar pregătire comuna incompleta. Ce lipsește nu știm, dar ce se vede comporta înțelegere pana la un punct. Goluri de toate categoriile nu mai mira. Sunt prezente și prezentate la fiecare etapa, dacă nu la noi, în Europa. Important cum reacționezi. Refuzam sa credem ca un profesionist se pierde , uita ce trebuie sa facă, cu o repriza în fata. La noi, în situații limita apare dezmembrarea, uluiala, precipitarea. Vreo câteva minute e normal. Dar nu 45.! Sunt la echipa și oameni în teren cu experienta. Acum trebuie elucidata poziția lui Ubink , care nu poate sta pe banca, trei pe fundaș stânga, dar nimeni cu sarcini de marcator principal. E greu cu un Postolachi în faze neutre sau cu oscilantul Otele. La randamentul precar din atac, ai mai avea nevoie de încă…. 5 fundași. Jucătorii așteaptă de la antrenori o idee, doua de succes nu poți încarca doar fizic. Deși și aici poți deschide liniștit o dezbatere.. Adio tineri ? Se pregătește în graba o masca pentru Steau, uitând mai întâi de trauma psihica. Face parte din schema și merge oricum. Echipa prin sudura sufleteasca, va mai aduce puncte de afara, cu noroc sau nu. Pe admiratori interesează puncte muncite cu inteligenta. Asa erau punctele antrenorilor de 60 de ani, unii în coltul gurii cu câte o lulea.! Cei de 40 de ani, beau o lada de apa, cu fotbalul pe care îl vedem. Pentru sănătate e bine.

    0
    0
  2. Bravo Benga pentru efort și determinare, un jucător exponențial pe care se poate baza. Oare atacantul nostru mult visat era ascuns în propria curte? Merită încercat. Hai UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button