UTA Arad

Mihalcea, mulțumit de rezultat și ușor nostalgic: „E posibil să-mi fi fost și mie mai ușor cu așa atmosferă, la Șiria…”





Adrian Mihalcea s-a întors după 5 ani de zile la Arad din postura de adversar al echipei pe care a antrenat-o doar 6 etape în debutul sezonului 2017-2018 al ligii secunde. Antrenorul Chindiei a fost la 5 minute de primul său succes pe banca dâmbovițenilor, dar Benga a egalat reușita lui Akhmatov, la care a contribuit și Balauru.

„ Venim după patru înfrângeri și orice punct contează”

La final, fostul atacant al celor de la Dinamo s-a declarat mulțumit de rezultat. „Un meci în care știam că vom suferi, Aradul acasă joacă un alt fotbal decât în deplasare. Știam că forța lor de atac e destul de mare și am început jocul mai defensiv. Poate dacă în meciurile trecute am fi făcut același lucru, am fi avut mai multe puncte. În a doua parte, am suferit fizic, e al treilea joc al nostru în această sătămână și mulți au evoluat în toate partidele și s-a văzut. Îi felicit pentru aitutdine, cu puțin noroc pe final puteam să câștigăm. Am condus cu 1-0, am luat gol din fază fixă, dar e un rezultat care mă mulțumește. Venim după patru înfrângeri și orice punct contează”, a afirmat Mihalcea.

Am ajuns la părerea că mai bine faci antifotbal și ei un punct

Întrebat dacă rezultatul e just, tehnicianul dâmbovițenilor a adăugat: „Nu mă interesează dacă rezultatul echitabil sau nu, poate în meciurle trecute era echitabil să câștigăm noi, ăsta e fotbalul. E o luptă teribilă în subsol, am ajuns la părerea că mai bine faci antifotbal și ei un punct, decât să joci plăcut, să dai două goluri și să nu iei niciun punct. Deși am avut doi atacanți, am considerat că nu e cazul să facem un pressing avansat, să stăm la 60 de metri și să plecăm pe contraatac. Ocaziile din prima parte au venit pe acest plan, una dintre ele chiar înainte de gol”.

Se simte puterea publicului, nu ai cum să nu încerci să dai mai mult decât maximum în aceste meciuri

UTA lui Mihalcea evolua la Șiria, cu aproximativ 1000 de suporteri alături, pentru ca astăzi tehnicianul să trăiască presiunea tribunelor pline de pe arena „Francisc Neuman”. „E extraordinar stadionul, publicul. Se simte puterea publicului, nu ai cum să nu încerci să dai mai mult decât maximum în aceste meciuri. E posibil să-mi fi fost și mie mai ușor cu așa atmosferă, la Șiria nu era mai mare terenul decât această cameră (n.a. sala rezervată confernțelor de presă) și noi antrenam posesie….În fine, au trecut anii și peste noi, peste voi și mai bine, pentru că ați venit pe prima scenă”,a mai spus ialomițeanul, care a avut ca obiectiv promovarea în „alb-roșu” în vara lui 2017.

Suntem o familie până la urmă, și eu sunt criticat, au acceptat și ei asta”

Criticile la adresa elevilor săi aduse după eșecul cu Petrolul au avut efectul scontat. „I-am criticat pentru că îi vreau mai determinați, dar eram sub influența rezultatului. Revenisem după 0-2 și am luat gol pe neatenție. Suntem o familie până la urmă, și eu sunt criticat, au acceptat și ei asta. Am avut o ședină cu ei, au înțeles, azi au fost mai exacți în multe momente, trebuie să mergem pe linia aceasta. Nu e deloc simplu, e greu să antrenezi undeva și să joci altundeva, stadionul ar fi plin și la noi, ca la Arad. Dar mai durează puțin, avem speranțe că în decembrie vom juca casă. Asta e de trei ani, mulți jucători sunt obișnuiți deja, dar e greu că nu avem fanii alături. Uite ce presiune pun suporterii la Arad și ce rezultate are această presiune?”, a încheiat pe un ton retoric.

Peste o săptămână, Chindia o întâlnește la Ploiești pe Sepsi Sfântu Gheorghe, o altă formație în criză de rezultate.

5 comentarii

  1. Vorbești precum un amator,nu vreau sa fiu critic, să-ți disec declarația de 2 bani dar trebuie sa remarc modul tău și mentalitatea cu care tu privești fotbalul,nu știu ce modele de antrenori ai dar cred că trebuie să muncești mult să depășești nivelul de mediocru!!!!!

    0
    0
    1. Cosmine, tati, antrenorul Mihalcea o fi mediocru fiindca pe unde a fost nu a avut nu stiu ce rezultate si mai are mult de munca, dar ma intreb ce ti se pare tie ca a declarat omul asa “special” fata de alti adversari? Ca a zis de antifotbal? Pai inseamna, ca ai “muscat-o” pe aia a Croitorasului cand a declarat ca mai bine face spectacol si sa piarda…fii serios, tu crezi ca spectacolul ii tine de foame la Craiova lui Mariusica? Sau punctele care ar trebui sa le adune in clasament? O mai fi Mihalcea dinamovist si ne-am bucurat o tara intreaga de retrogradarea istorica a lui Dinamo, dar omul, cred eu, ca a venit acum 5 ani la UTA sa faca performanta, insa cu alde Buleica, Ciuca, alti mercenari, nu a reusit…incearca sa nu mai fii belicos si priveste fotbalul per ansamblu..putin respect nu strica

      0
      0
  2. Tarane,daca tacea-i,filozof ramanea-i…Taran de tarla care ti-ai adus elefantii pe la Siria…Antrenorul lui peste prajit al FRF-ului,al lui Burleanu si Stoichita,la fel ca si Badea…Tu esti antrenor de nivel inalt,loturi?Inseamna ca dimineata imi voi verifica e-mailurile,posibil ca sa ma cheme Ancelotti sau Mourinho pe langa ei…Tu,Mihalcea,ar trebui sa fi ultimul personaj de pe galaxie ca sa ai curaj sa deschizi gura despre UTA…Nu echipa ta a jucat bine,nu te amagi..ci doar noi execrabil..
    Mmmda…anii vor trece peste noi si tot langa UTA vom fi…Tu,Mihalcea,unde vei fi?La impartit buteliile lui Borcea,sluga la stapani???Recunosc ca sunt dezamagit,poate frustrat…Dar tu,Mihalcea,ciocul mic….

    0
    0
  3. Astăzi au avut noroc cu acel gol, rar se văd asemenea goluri. Fără acel gol norocos altul era rezultatul partidei.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button