Gloria LT CermeiProgresul Pecica

Mult tineret utist în duelul dintre Pecica și Cermei! Arsene: „Apropiați valoric, dar jucăm acasă…” v.s. Iuga: „Fiind mai motivați, putem tranșa meciul!”





Exceptându-le pe Lipova și Crișul, care își și propun să ajungă în play-off și, eventual, să joace pentru promovarea în Liga 2-a, restul divizionarelor terțe arădene contează pe mulți jucători tineri. Acesta e cazul și celor de la Progresul Pecica și Gloria Lunca Teuz Cermei, care se duelează vineri, de la ora 17, în cadrul etapei a treia, pe arena „Pădurice”. Ambele formații au în componență destui fotbaliști crescuți de UTA, cu mențiunea că cei ai Progresului sunt în plin proces de afirmare, în timp ce cei ai Gloriei își joacă  – pe undeva – ultimele șanse de a urca în fotbalul mare.

Arsene: „Etapele trec, copiii prind încredere, iar noi îi susținem”

Vorbim despre două dintre cele trei formații din seria a 8-a ce nu au cunoscut încă gustul victoriei. Totuși, pecicanii au „număr la casă” după remiza de la Carani, cu Buziașul, cealaltă echipă fără succes stagional. Pecicanii sunt avizați de istoricul cu „sămădăii”. „Jucăm cu Cermei, tot timpul am avut meciuri grele, echilibrate, cu ei. Și ei au schimbat destul de mult, au si ei mulți copii, sunt imprevizibili, se pregătesc bine cu Todea și mai sunt și câțiva jucători cu experiență care pot câștiga un meci. Eu zic că suntem apropiate valoric, șanse un pic mai mari ar fi pentru noi pentru că jucăm acasă. Pentru Progresul, important este ca acești copii să crească în joc, sunt mulți debutanți la seniori la Liga 3-a. Etapele trec și ei prind încredere, iar noi îi susținem. Ei sunt receptivi, sperăm să crească, ca să nu avem nevoie în iarnă de mai mulți seniori. Din octombrie va intra și Denis Hrezdac să se reacomodeze cu jocul, ne va ajuta, sunt convins. Vrem  să castigăm meciuri, mai ales acasă, vrem să vină lumea la meci, trebuie să câștigăm puncte pentru moralul echipei”, afirmă căpitanul Progresului, Mirel Arsene. Sergiu Aldan și Dennis Hrezdac sunt absențele „galben-albaștrilor”, pentru care ar putea – însă – debuta fundașul David Roșu (18 ani).

R. Iuga: „ Cele trei meciuri oficiale pierdute nu ne-au demoralizat, din contră”

Rare sunt situațiile în care o formație dispută primele trei meciuri oficiale pe teren propriu. I s-a întâmplat Cermeiului, care a pierdut de două ori cu Lipova în luna august (1-2 în Cupă și 0-1 în campionat) și o dată cu CSM Reșița (0-3). Așadar, e prima deplasare stagională pentru cermeiani, pe terenul conjudețenilor de la Pecica.  „Va fi un meci interesant, nu vreau să fiu considerat lipsit de modestei, dar cred că suntem favoriți. Până acum am jucat contra celor mai bune echipe ale seriei și am avut și perioade bune de joc. Dacă reușeam să facem mai mult din ceea am pregătit la antrenamente era mai bine în primele meciuri, practic am luat patru goluri din faze fixe. Am încercat în aceste zile să corectăm aceste lucruri, vom vedea dacă am reușit să îmbunătățim sau chiar să reparăm această lipsă de concentrare care face diferența. Atmosferea din vestiar este pozitivă și vrem să facem meciuri bune de acum încol. Cele trei meciuri oficiale pierdute nu ne-au demoralizat, din contră, am învățat ceva și punem în practică în meciurile următoare, primul din ele va fi acum, la Pecica”, spune Rafel Iuga.

Căpitanul Gloriei a ajuns la 24 de ani și susține că știe prin ceea ce trec tinerii antrenați de Mihai Petcuț și Bogdan Bozian la Pecica. „Ca loturi suntem cam la același nivel, dar, dacă muncim și ne dăruim, putem scoate un rezultat bun în această deplasare. Din experiența proprie, știu că nu le este ușor juniorilor de la UTA să faca pasul la seniori, le mai trebuie destule meciuri în picioare.  Pentru noi este important să nu mai pierdem, după cele două înfrângeri în campionat. Dacă vom fi mai motivați, putem să tranșăm meciul. Ne antrenăm bine și trebuie și în meci să intrăm bine, să dăm totul pentru victorie”, mai susține fundașul central al lui Todea. Eric Pașcu e singura absență certă a pecicanilor la meciul de vineri, care va fi transmisă în direct de colegii de la Radio Zestrea.

Formații probabile:

Pecica: Roșca – Sarkozi, Roșu, Wild, Moraru – Borcea, Arsene, C. Mihai, Stanciu-  Capătă, Puie.

Cermei: Zamfir – Clipotă, R. Iuga, D. Lazăr, Balasz – D. Salka, Cocriș – Vlad, Mateucă, Șimăndan – Piț.

Arbitri: Victor Hurduca, (Iclod – Cluj), Alin Revnic, Claudiu Giorgiu (ambii din Cluj-Napoca)

Observatori: Sebastian Moisin (Oradea), Gheorghe Ilici (Timişoara)









Un comentariu

  1. Bravo pecicanilor,cu maxime felicitari!Au o pepiniera foarte buna de copii si juniori,strict ai lor de pe acolo si de prin imprejurimi…E greu sa-i bati,se pun cu oricine,la orice ora!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button