UTA Arad

Primul efect al transferului lui Anton: Isac nu a făcut deplasarea la Botoșani, Șteau, Negoescu sau Pop – variantele Under ale lui Poenaru!





În această dimineață, delegația UTA-ei a plecat spre Botoșani, cu esacală la București. Arădenii au de petrecut câteva ore bune în capitală între cele două legături aeriene, dar deseară, în jurul orei 19, se vor antrena în orașul din nordul Moldovei.

Fiindcă Erico da Silva e singurul fotbalist care încă nu este sută la sută apt după problemele medicale avute, Ilie Poenaru a trebuit să ia și decizii strategice în vederea confruntării cu trupa lui Mihai Teja. Una dintre acestea îl vizează pe Damian Isac, fotbalistul Under titular cu Chindia și asta pentru că și-a revenit Raul Șteau, dar și pentru că  încentrul liniei de mijloc de acum înainte stafful tehnic are de jucat de acum și „cartea” Paul Anton.

Poenaru: „Nu cred că suntem singurii care au probleme la nivel de juniori”

Pe lângă Șteau, variantele Under ale UTA-ei cel puțin pentru jocul de la Botoșani vor fi alți doi mijlocași de bandă, Claudiu Negoescu și Rareș Pop. „La juniori e mai greu. Cred că dacă ne uităm puțin prin țară, în afară de cei care au niște academii sănătoase și cresc juniori și mă refer la Hagi și FCSB, cu toate că FCSB a cumpărat juniori de la noi (n.a. David Miculescu), cam restul au probleme. Nu cred cred că suntem singurii care au probleme la nivel de juniori, nu este așa ușor. Nu găsești juniori pe toate drumurile pe care să îi iei, să-i bagi și să-ți dea și randament, să aibă și cifre, este foarte greu în acest moment. Lumea nu vrea să înțeleagă, pentru că este ușor să stai să spui anumite lucruri…Dar trecerea juniorilor 2001-2003 direct la Liga 1 nu e deloc simplă. Sunt rari acei jucători care au această calitate, îi numărăm pe degete, sunt doi-trei în campionatul nostru. Dar și aceștia au avut timp, au avut nevoie de o perioadă de adaptare, de integrare”, a comentat, ieri, Poenaru subiectul juniori.

Pe de altă parte, antrenorul UTA-ei încă nu a apelat la Cristian Maxim, fundașul lateral pe care l-a adus de la Gaz Metan, prezentându-l aproape ca o garanție pentru Superligă, cu atât mai mult cu cât bifase deja destule minute pe finalul stagiunii precedente. „Maxim este într-un moment bun și în momentul în care Marco (n.a. Vukcevic) va avea nevoie de o pauză pentru că se va acumula oboseală și la el, poate apărea și el pe teren. În acest moment, acumulează din punct de vedere tehnic, tactic și fizic, pentru că mai are mare lucru de pus la punct”, au cuvintele lui Poenaru.

Abeid a debutat cu Chindia, dar:Mai are de recuperat, nu se aștepta ca ritmul din România să fie atât de bun”

Dintre seniorii care nu au făcut deplasarea la Botoșani se află și Aly Abeid, fundașul stânga din Mauritania care a debutat în Superligă pe finalul confruntării cu Chindia. „A intrat sâmbăta trecută, dar încă nu este la un nivel bun din punct de vedere fizic. Este clar că mai are de recuperat, mai are de muncit, a simțit-o și el, nu se aștepta ca ritmul de aici, din România, să fie atât de bun. Chiar a rămas și el plăcut surprins că este un ritm bun, îi place că suntem o echipă care vrem să jucăm, că eu cer fundașilor laterali să se facă ambele faze în continuu.  Doar că el nu este încă sută la sută din punct de vedere fizic, în schimb, el s-a adaptat, s-a integrat foarte rapid și asta mă bucură. Cu jucătorii se simte foarte bine, doar din punct de vedere fizic mai are de lucrat”, a spus Poenaru despre penultimul fotbalist sosit la Arad în această vară.

11 comentarii

  1. Formule variate care nu garantează o reușită, dar garantează ieșirea din îndoială. Se poate spune ca în absolut curajul,, puștilor ” se topește în retinerea antrenorului. Tot pe margine , nu poți sparge tipare cuibărite în mental. Tinerii sunt pregătiți și conectați. Nu sunt, adevărat, factori de baza dar depinde și de colectivele care ii adopta. Înțelegerea debutului, e răsplătită în timp. Zâmbim, când ne aducem aminte, cum bănci de renume dădeau anunțuri cu,, Cautam tineri cu experienta” Creste, tu ca banca, sau club. De unde și tânăr și experienta.?

    0
    0
  2. Ba sa mori tu!?!?Probleme cu juniori !!!!!!!! Poenarule ești pe lingă problema ,juniorii Utei și peste a multor echipe și aceia joaca și ai tai nu !
    Te cam contrazici in multe discursuri!
    Isac a jucat bine pare-se ca ai spus etapa trecută și acuma îl lași acasă !Tu cind declari ceva gândește de mai multe ori !

    0
    0
    1. Sa declari in presă că UTA are probleme cu juniorii cînd ai 3 juniori în lot care ar face fata cu brio in Ligă I ,și pe deasupra ai și academia mi se pare ilogic sau Poenaru începe să-și piardă mințile ? E prea mare pălăria UTA pt Poenaru???

      0
      0
  3. Din partea mea, să joace și cu Balauru vârf! Condiția, meci câștigat fără emotii. 3 sau 4-0, 3 puncte și… Next.

    0
    0
  4. Pe Isac l-ai terminat tu, Poe. L-ai jucat lângă alți 2 mijlocași defensivi când nu era nevoie și l-ai scos bine din formă… cei 3 defensivi de la mijloc nici nu știau ce joaca sau cum sa stea în teren ca nu cumva sa se calce unul pe celalalt pe picioare. S-a și văzut la golul Chindiei, când la șutul de la distanță a celui de la Chindia niciunul dintre ei nu a iesit pe jucătorul lor… sper sa batem la BT! Forța UTA!

    0
    0
    1. Cascini este mijlocas ofensiv , doar Batha ( alaturi de Isac ) este defensiv , iar la golul lor Isac a iesit in intampinare alturi de Otele , dar prea tarziu . Cand toata echipa noastra era masata in 20-30 metri la acea faza era greu sa se mai respecte posturile

      0
      0
  5. Un lucru e foarte interesant domnule Poienaru cum poți spune că junior noștri nu fac față dacă nu îi joci deloc joci doar cu Steau al tău sincer nu are relevanță ce-a ce declari a-și vrea să văd un meci în care joacă titular Negoescu său Rareș Pop

    0
    0
  6. Nu prea inteleg un singur lucru si ma repet..Fiecare pasare pe limba ei piere pana la urma..Acum,tap ispasitor devine bietul Isac,pe care Mister Poenaru mai avea un pic si il punea portar sau varf impins,in rest,l-a sacrificat cam peste tot in median si nu numai..Probabil ca din cauza lui Isac,echipa joaca haotic,abureala la nimereala si tactica se adapteaza dupa ce juca Isac, adversarul,in loc sa fie invers,indiferent ca acasa sau in deplasare…Nu sunt pentru schimbarea deasa a antrenorilor si nu cer demisia staffului,doar ca am tot mai mult senzatia ca sunt depasiti total…Pastrand proportiile de bun simt,este ca si cum Dan Petrescu se auto-propune acum la Chelsea…Suntem cam satui de declaratii pompoase,filozofii desarte si cautari de motive si scuze puerile…Partea buna este ca Mister(inca) nu loveste direct in jucatori,precum Balint…Nu stiu din ce cauza am senzatia repetitiva,apasata,ca Mister 2,Duna,nu a incaruntit degeaba,la varsta dansului…
    Un joc bun dar mai ales un rezultat de partea noastra la Botosani,ne va mai calma cumva,in general…Pierdem puncte foarte importante cu echipe pe care ar fi trebuit sa le pulverizam.Nu exista scuze,sub nici o forma!Nu exista mama si tata,medic de familie,care iscaleste o fituica drept „motivare” pentru diriginta,cum ca,elevul ixulescu,dintr-un motiv sau altul,nu a putut onora lectiile..Functioneaza probabil de 1-2-3 ori dar apoi pici corigent..La scoala exista examinatori…Pe stadion,exista cca 8-11.000 de ochi vigilenti,plus cei care urmaresc pe TV si net…Nu-i poti pacali la nesfarsit…Ulciorul nu merge de multe ori la apa..Ceva trebuie schimbat urgent pana nu este prea tarziu!Nu am spus „CINEVA”!Doar „CEVA”…

    0
    0
    1. Mister Dună cred că este creerul și factorul de echilibru in staff. Dacă n-ar fi el cred că Poenaru ar fi zero. La Dună se vede că gândește și e preocupat de munca lui. Se implică si, o chestie foarte importantă, nu are probleme de orgoliu să fie secund. Cu un astfel de om n-ai cum să nu te înțelegi. E omul care sprijină din umbră, proptă puternică pentru principal. Cred că știe și fotbal mai mult. Observațiile lui in timpul jocului le transmite elegant mai departe fără a ieși el in evidență. Respect, dl Dună!

      0
      0
  7. De ce sa nu lasi acasa un altul , ci pe Isac ? Este inca o dovada ca la Poenaru & Duna tinerii,…mai ales cei locali, sint marginalizati. Sintem mereu fortati…sa il rabdam pe Steau, iar Negoescu face tusa. Sintem fortati sa il vedem pe Balauru…luind goluri decisive de la 30-35 m, iar Mociu nu a prins..nici un minut . Adica,..il iei pe Keseru – sperand la ce ? – crezi ca Anton care a retrogradat cu Dinamo si nu a facut mai nimic intr=-o liga a doua slaba…va fi ” scula”..la UTA ? Pina cind,…totusi ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button