Fotbal judetean

Ionel Balaban a destabilizat experimentata formație de la graniță: Frontiera Curtici – Podgoria Pâncota 0-3





Echipa cu cele mai importante nume de la nivelul Ligii a 4-a nu a început tocmai bine campionatul, dar asta și pentru că vine după o retrogradare aproape convenită cu conducerea clubului și a orașului și-și găseste cu greu stimulii. După ce a cedat (0-1) la Păuliș, Frontiera Curtici a fost surprinsă și de cealaltă formație din Podgoria arădeană, cu un 0-3 ce nu lasă loc de prea multe comentarii.

La fel de adevărat că în spatele numelor grele din echipa de la graniță a stat un portar de 18 ani, la debutul în Liga 4-a și asta pentru că „veteranul” Florin Trifoi s-a resimțit la antrenamentele săptămânii. Iar Paul Nan a avut partea sa de vină cel puțin la două dintre reușitele oaspeților, dar a și apărat apoi un penalty, însă colegii săi nu l-au protejat apoi.

Curticenii au început mai bine, dar s-au jucat cu ocaziile. Prică și Avrămuțiu au reluat pe lângă din poziții bune, după centrările din dreapta ale lui R. Ardelean și Huțanu. În minutul 12, Nan avea să-l faulteze în careu pe I. Balaban, iar Bulzan a transformat lovitura de la 11 metri. Pâncotanii au profitat de căderea gazdelor și după alte 6 minute s-au dus la 0-2. Același I. Balaban a pătruns în viteză spre poartă, l-a driblat și pe Nan, care a ieșit târziu dintre buturi și a trimis în poarta goală. Apoi, curticenilor le-a fost și mai greu să găsească spații într-un angrenaj pâncotan foarte compact.

0-3 s-a făcut destul de repede, mai precis la 11 minute de la debutul reprizei secunde, când Bulzan s-a prezentat din nou la punctul cu var, Nan a respins, dar Sergiu Dragalina a urmărit și a marcat. Faultul de penalty fusese făcut de Varga, în duelul cu același I. Balaban. Frontiera a avut ocaziile sale până la final, însă și pâncotanii au mai purtat 4-5 ocazii tăioase din care mai puteau marca, însă la final tabela a arătat 0-3.

Așadar, curticenii rămân doar cu punctele luate în prima rundă, după succesul intern (2-0) cu Zăbraniul.  „Există și posibilitatea să ne considerăm puțin superiori unor echipe ce nu au nume sonore precum ale noastre, dar se demonstrează că nu numele joacă. Am ratat două ocazii mari în start și am rămas – oarecum – cu impresia că putem marca oricând. Nu s-a întâmplat asta, dimpotrivă, am luat rapid două goluri pe greșeli mari în defensivă, după care am atacat cam haotic. Spre final chiar mai puteam lua goluri pe niște contre rapide ale oaspeților, care ne-au surprins în special prin mijlocașul de bandă stângă, foarte rapid și imprevizibil. Practic de la el au pornit toate reușitele lor.  E clar că trebuie să ne trezim, să nu mai subestimăm pe nimeni, la câtă experiență avem în cadrul lotului nu ar trebui să avem probleme să ne revenim rapid”, a menționat Costel Bogoșel, antrenorul Frontierei.

Pâncota face 6 puncte și e pe locul 5 după primele trei runde în Liga 4-a. „Am făcut un meci bun, am mai avut ocazii, puteam marca și mai mult. Am pregătit foarte bine partida, știam că au jucători foarte experimentați, dar nouă ne-a ieșit ce ne-am propus. Am marcat repede, tot timpul le cer asta, să marcăm la prima fază, pentru că, fiind tineri, dacă ratăm mult, intrăm într-o stare  de teamă și nu ne mai iese. Marcând repede prindem curaj, asta ne dă aripi și imediat vin alte ocazii, așa cum a fost la Curtici”, a punctat și Dănuț Mițiți, tehnicianul pâncotanilor.

Sâmbăta viitoare, de la ora 16,30, ambele formații joacă în deplasare, în turul doi al Cupei României. Curticenii aproape de casă, la Iratoșu, în timp ce pâncotanii se vor deplasa la Sebiș, pentru duelul cu Naționalul ce a promovat în Liga 5-a.

Formații:

Curtici: Nan – Huțanu (58 Lazea), Calvin, Gligor, Blănaru – N. Varga, R. Ardelean – Kocsis, Avrămuțiu, Havram (58 Ciupuligă) – Prică (89 Bonchiș). Antrenor: Costel Bogoșel.

Pâncota: D. Iacob (91 Stănilă) – Țop, Miculaiciuc, S. Dragalina (83 Fl. Iacob)  Bogdan – Cl. Balaban (91 Bumb), Hera – Ispas (83 Cl. Popa), Bulzan (91 Cioară-Moartă), I. Balaban –  Steleac. Antrenor: Dan Mițiți.

Arbitri:Alexandru Vasi – Dan Cojocaru, Călin Mateuț.Observatori AJF: Mircea Toderici, Gheorghe Sfăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button