Fotbal feminin

Au salvat un punct spre final, oaspetele au terminat în 9 jucătoare: AC Piroș Security – Fair Play Joc Cinstit București 2-2





Fotbalistele de prim eșalon al Aradului au acuzat „dușul rece” de la Timișoara, 0-11, cu Poli, din runda inaugurală și nu au reușit să treacă de Fair-Play Joc Cinstit București, la primul meci de pe teren propriu din acest sezon. Meciul a început cu un moment de reculegere ținut în memoria lui Nelu Botaș (decedat în urmă cu două săptămâni), cel care le-a fost gazdă primitoare „leoiacelor” în ultimii ani din postură de administrator al arenei „Banatul” din Sânnicolau Mic și creatorul celui mai bun gazon din Arad.

Bucureștencele le-au tare pe gazde și după o ocazie ratată în primul minut, au deschis scorul 70 de secunde mai târziu. Preda a fost lansată în viteză pe dreapta și a trimis un șut din alergare ce s-a oprit în vinclul porții lui Maha. Deși și-au schimbat pozițiile ăn teren, arădencele nu au avut reacție, ba chiar au încasat și golul doi după exact un sfert de oră de joc. Pe o nouă pasă verticală, Stancu a scăpat singură, a trecut și de portarul gazdelor, ieșit la intercepție și a trimis în poartă din dreapta. De abia după o jumătate de oră de joc, „roș-albele” s-au văzut și în atac, dar Bozian a reluat pe lângă cornerul lui Kugler. Tot căpitanul de la Piroș Security a șutat bine dintr-o lovitură liberă de la 27 de metri, dar portarul Șerbănică a respins salvator. Cu toate că a dominat total finalul de repriză, trupa lui Tibi Butura a intrat cu 0-2 la pauză.

Tot Bozian a avut golul pe creștetul capului după un corner deviat de Olariu în 6 metri, dar reluarea a fost slabă. Doar că un minut mai târziu (58), Stanoiev a prins un „șiret” plin de la marginea careului și Șerbănică nu a mai putut evita golul. Două alte două minute, Varga s-a aflat singură cu portarul în 6 metri, dar a finalizat exact în acesta. Stancu a mai încercat poarta adversă de la 20 de metri, dar Maha a fost pe fază, după care (min. 76) Preda a fost eliminată direct de pe teren pentru că l-a făcut pe arbitrul asisten prost, fiindcă nu ar fi acordat un corner pentru echipa sa. În 11 contra 10, arădencele au atacat cu toate liniile, dar Kugler și Vanu au fost blocate incredibil de defensiva supraaglomerată a celor de la Fair-Play.

A fost nevoie de o execuție de excepție a Melisei Olariu pentru golul de 2-2. Era minutul 87, când „decarul” celor de la Piroș a prins o diagonală perfectă din dreapta ce s-a dus în vinclu la colțul opus al porții lui Șerbănică. Asaltul a fost total când Huțanu a văzut al doilea „galben” al partidei și a fost eliminată și ea de pe teren. Granados și Varga au tras puternic din apropiere, dar Șerbănică a fost la post și a salvat un punct pentru echipa sa. Simina Podgoreanu, antrenoarea bucureștencelor, a acuzat arbitrajul, dar – una peste alta – rezultatul e echitabil.

Formații: 

Piros: Maha – Ungur, Granados, Pozmac (28 Stanoiev), Tomescu – Cosma, Bozian, Varga, Kugler – Olariu, Vanu. Antrenor: Tibi Butura.

Fair Play București: Șerbănică – Lăzăreanu, Ionaș, Mardari, Cristea-  Boboiatu, Huțanu, Smarandache, Stancu, – Tătaru, Preda. Au mai jucat: Ceasar, Culcușică. Antrenor: Simina Podgoreanu.

Arbitri: Claudiu Gaitin – Alexandru Gherman, Marius Talpoș (toți din Timișoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button