UTA Arad

Ilie Poenaru antrenează echipa etapei cu numărul 10, UTA – în premieră stagională pe loc de play-off!





Primul succes extern al „Bătrânei Doamne” după aproape 11 luni de zile a fost premiat de revista LPF. Nu cu o nominalizare din rândul jucătorilor arădeni, ci a antrenorului Ilie Poenaru.

E pentru prima oară de când a preluat-o pe UTA când fostul fundaș stânga se așează pe banca echipei etapei din Superligă. Moldovan (Rapid) – R. Negru (FC U 1948),  Burcă (CFR Cluj),  I. Stoica (FC Hermannstadt), Opruț (FC Hermannstadt) –  Băluță (Farul), Muhar (CFR Cluj), Grameni (Farul) –  G.  Iancu (FC U 1948), Rondón (Sepsi OSK), Ely Fernandes (U Cluj) sunt elevii lui Poenaru după ceea ce au arătat pe teren în cadrul rundei cu numărul 10.

Cei de la LPF lărgesc puțin cadrul când explică de ce „principalul” UTA-ei merită titulatura de antrenorul etapei, incluzând și chestiunea legată de poziția în clasament: ”Arădenii au reuşit primul succes pe teren advers şi au ajuns la patru partide consecutive fără înfrângere, rezultate în urma cărora au urcat pe loc de play-off”.

Într-adevăr, pentru prima oară de la startul sezonului, „roș-albii” termină o etapă în Top 6 și au șansa să rămână acolo și la întreruperea campionatului pentru acțiunile naționalelor dacă o înving pe FC Hermannstadt sâmbătă, de la ora 16,45.

Clasament

21 comentarii

    1. Antrenorul anului e cel care ia campionatul. Apoi la valoarea lotului actual UTA, nu e totuși ceva ieșit din comun. Mai degrabă ar fi meritul conducerii, care a plecat de la semiamatori și a crescut valoric odată cu echipa și investițiile cumpătat.

      0
      0
      1. Nu neaparat,domnule stimabil @Ionescu Gavrila..Poti sa nu iei campionatul neaparat,ci ca antrenor sa resuscitezi o echipa condamnata,cu nu cine stie ce veleitati de fotbalisti in lot,ba sa mai si plece cativa…Ca de exemplu RIP Ionut Popa,care a recuperat -14 puncte,teoretic imposibil…Exemple ar mai fi…
        Multa sanatate sa aveti si toate cele bune!

        0
        0
  1. Un fapt inedit, totuși nu rar. Relațiile lui Poenaru cu jucătorii mult diferite, în comparații cu predecesorii. La toți baza a fost respectul reciproc, respect care nu aduce puncte. Filozofia lui Poenaru, îmbraca haina curtoaziei fatza de jucători numai la presa. În antrenamente și mai ales la titularizare creștea o nemulțumire vecina cu tensiunea. Eu chiar cred ca cineva, fie și în spațiu restrâns, ar fi spus.,,,Asta își bate joc de noi, una spune și alta face ” Pentru prima data au simțit frisonul descalificarii profesionale. Lucru neintalnit la predecesori. Tot diplomatic, la presa, Poenaru a declarat ca nu e mulțumit. Semn ca nu mai da drumul la relaxare, și pretențiile nu se opresc aici.

    0
    0
    1. Imi cer scuze ca va raspund din nou…tot eu…Am spus-o de nenumarate ori…Este enorm de greu,foarte greu, ca sa lucrezi cu angajati de nationalitati,etnii,religii,varste diferite,vorbitori sau mai putin de Limba Engleza,valabil in absolut orice domeniu,nu doar sportiv…Culmea ar fi faptul ca Mister Poenaru este mai bine inteles la ce le cere,de catre cei mentionati…Cum?Nu stiu…Nicidecum de romani sau vorbitorii de engleza,care par ca nu pricep uneori…Noi,inca,tot asteptam acele automatisme,poteci si carari batute, faze fixe mult exersate,bineinteles cu variante instantanee,de altceva…Planuri 2-3,de rezerva,la nevoie,cand nu ne iese ca si planuit…Nu noi sa ne ajustam dupa ce joaca adversarul,ci noi sa-i surprindem de fiecare data cu ceva,ce nu au luat in seama,ca sa nu mai aiba timp de reactie…Ar fi multe…Sa nu te inchizi atunci cand conduci,jocul sus,pressing,suflu proaspat de pe banca…Sa profiti de absolut cea mai mica greseala sau incercare adversa de constructie…Pur si simplu,sa nu-i lasi sa iasa din jumatatea lor,nici macar cand conduci…Si nu ne bate nimeni ,cel putin acasa,absolut nimeni…Nucleu avem,stabilitate de asemenea,concurenta pe posturi e cea mai mare de cand am promovat…Una sa ramana certa!Sa nu ne fie frica de nimeni si de inaltimi…In aceasta stagiune,nici o echipa nu este Bau-Bau…Doar sa nu mai pierdem puncte,ca si cum am pierdut 4 enorme cu Mioveni si Targoviste,de gradinita…De nepovestit nepotilor…

      0
      0
  2. UTA-Hermanstadt 1
    Farul-UTA X
    UTA-CFR X
    FCSB-UTA X
    UTA U Craiova 1
    Deci cu 24 de puncte dupa tur e OK pt UTA
    Apoi vin Arges-3 puncte, Petrolul – 1punct , Voluntari -3 puncte, U Cj,-3 puncte, Voluntari – 3puncte, Sepsi – 3 puncte, Craiova -1 punct ,Rapid – 1 punct .
    Asta e 42 de puncte dupa 23 de etape inainte de Craciun si Anul Nou (sincer +/_ 3puncte )facute de UTA in acest an !

    0
    0
  3. Bayern bate 2-o dar ce comentatori care se dau pe fața cu Barsa. Numai tâmpenii vorbesc măscărici astia de barcelonezi. Daca joaca de 100 de ori îi bate Bayern.

    0
    0
  4. UTA. trebuie neaparat sa castige in fata sibienilor apoi vine o serie de 4 meciuri foarte grele !!! FORTA UTA Arad .

    0
    0
  5. Vorbim…vorbe !. UTA se afla ” pe loc de play off” cumva tranzitoriu, sint echipe cu mai putine jocuri, care pot sa o intreaca. Apoi s-a si uitat…egalul cu Targoviste,…ultimul acasa si vorbim…de „antrenorul anului”…despre I Poenaru. Sa fim seriosi ! UTA este inca departe de play off,( pozitie…la sfarsitul sezonului regulat), este departe de a avea un joc de acest nivel. Ezista un lot acceptabil, dar multi jucatori nu sint inca la nivelul optim, fizic…nu rezista mai mult…de o ora,se marcheaza cam greu. Una peste alta,…nu uitati ca UTA nu a jucat inca cu FCSB,cu Craiova, cu CFR, si ca echipele intalnite pina acum…au fost accesibile. Apoi…din cite imi aduc aminte..am avut o singura victorie la 2 goluri, adica.. meci fara emotii,…la final. Dar, cred ca UTA ar putea deveni o echipa redutabila, daca devine constanta in evolutii, daca fizic , echipa va putea juca acelasi joc ..90 minute, daca toti jucatorii ajung la un optim necesar. Pe termen scurt, UTA are datoria …” sa lege”…in premiera 2 victorii, Sibiul, desi inca neinvins, nu mi se pare inabordabil. Dl I Poenaru mai are inca de demonstrat ca ar putea deveni un antrenor important, deocamdata, la UTA, greu se vede amprenta muncii sale, adica…ceva ..care sa poti spune : ” asta este produs de munca lui Poenaru”…si ma refer la scheme la faze fixe, la ceva trasee, la un presing avansat,.joc de pase..inainte, nu lateral sau inapoi,..etc. Deocamdata dansul ” ne spune ” (.. prin sansele date unora sa joace) ca Negoescu e sub Steau), ca Mociu nu merita nici o sansa ( ca merita …mai mult…Balauru), ca Ubbink nu isi merita locul de titular, in schimb Keseru merita sa joace…aproape…meci de meci. Dansul hotaraste echipa, dar pina acum golurile sint in primul rand realizari personale, decit dupa joc colectiv, Asa ca, dupa parerea mea …Dl I Poenaru mai are destule de demonstat pina a putea spune ca se inscrie la calificarea de …” antrenorul anului”. Imi si vine sa rad, ce repede, dupa o singura victorie, unii deja…” fac nunta”. Hai sa vedem …cum si ce jucam…cu Sibiul,…o echipa cu lot si conditii total inferioare celor de la UTA .

    0
    0
    1. Așa ne dorim cu toți, să nu mai tremurăm măcar acasă. Vin copii, tineret, bărbați, femei…jucați frumos pentru public. Tot mai multi vin la stadion, persoane care n-au călcat niciodată acolo. E altceva acum, nu-i dezamăgiti că-i prindeti greu din nou. Va fi plin stadionul, luptati pentru victorie să vă aplaude toti la final. Hai UTA!

      0
      0
    2. Perfect de acord!
      Poe trebuie să renunțe la subiectivism pentru a deveni mai eficient!
      Toți tinerii under ar trebui să primească minute, nu doar unii favorizați.
      Un exemplu pozitiv a fost introducerea lui Negoescu (forțată de împrejurări).
      Mai e mult până departe.
      Forza UTA!

      0
      0
  6. nu stiu ce antreneaza domnul POENARU,eu am impresia ca strategia o face MARIN DUNA..jucator cu peste 200 de meciuri si aproape 100 de goluri in liga 1,a jucat si pe afara,putin,fost principal la mult mai multe echipe,mi se pare ,,eminenta cenusie ,, de pe banca echipei.., fara a minimaliza meritele domnului manager general ,care are aportul lui.mi se pare ca antrenorul secund,de fapt principalul in acte,este cel care are mai multa experienta si organizeaza jocul echipei..,,indiferent cine e cu ideile tactice,as prefera ca echipa sa joace si dupa minutul 60 ,iar schimbarile sa fie mai inspirate..asta daca se poate,,,bineinteles,,,

    0
    0
  7. Se aude ca,lui Sapunaru agresivul ,comisia ii va da maxim 5 etepe cu suspendare pt. iesirile scandaloase dupa terminarea meciului U, craiova-Rapid ? Putin de tot aceasta pedeapsa, trebuie sa ii dea cel putin 10 etape sa se invete odata minte ca, altfel nu se va opri !!! La FC. PORTO unde a jucat, aia dupa aceleasi iesiri vulcanice si razboinice, l-a suspendat 6 luni !!! Ramane de vazut care va fi pedeapsa data comisie pe 21 septembrie ? Parca vad ca, va fi una destul de mica !!!

    0
    0
  8. Cum să-i dea suspendare lui Săpunaru? Cine sunt la comisii? Răspunsul lui Porumboiu spune tot. Dacă era unul de la UTA era suspendat pe viață si echipa retrigradată si amendă si terenul suspendat si cazier de la jandarmerie. Asta se intâmpla sigur, dar dacă e echipă din Bucuresti închid ochii si se prefac că nu-i așa grav. Ba da, e grav de tot ce a făcut. Pe cine mintiti? De aia merg lucrurile așa in țara asta, pentru unii aplici legea la sânge si la altii n-o aplici deloc. Plătiti voi toti intr-o bună zi pentru prostiile și nedreptățile astea. Toate se vor intoarce împotriva voastră. Sunteți josnici!

    0
    0
  9. Asa este SAM, daca era vre-un jucator din afara Bucurestiului din provincie, cu siguranta era suspendat drastic pana la ora aceasta ,nu se mai intarzia pana pe data de 21 espt. !!! Gasesc cei de la comisie o portita , un motiv sa ii dea o suspendare cat mai mica!!! Ii mai i-a unii aparatre pe la TV. ca, vezi doamne a fost provocat ,injurat etc., dar orice s-ar fi intamplat ,el trebuia sa isi vada de treaba lui ca, capitan de echipa si sa se duca calm la vestiare cu ceilalti colegi de echipa ,nu sa sara la bataie in tribuna si la vestiare !!! Pe teren, s-a vazut clar cum se duce sa ii bage mana in gat ,sa il bruscheze pe jucatorul Paramati si este tinut de coechipierii lui !!! Tare curios sunt ce pedeapsa va sa comisia ?

    0
    0
    1. El l-a impins si cred că l-a si lovit pe un jandarm la final. Chestia asta se pedepseste aspru de către lege. N-ai voie să pui mâna pe un om al legii, dar să-l mai si împingi. E foarte grav ce a făcut tipul ăsta. Chiar așa, suntem intr-o țară care nu poate pedepsi un agresor recidivist de teapa asta? Rusine!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button