Fotbal feminin

UTA are din nou echipă de fete în competițiile rezervate senioarelor, Valentina Calalb are ca obiectiv promovarea în Liga 2-a cel târziu în vara lui 2024!După 9 ani de zile, UTA are din nou echipa de fotbal feminin angrenată în competițiile de senioare. „Roș-albele” își încep duminică aventura în Liga 3-a cu o deplasare în Bănie, pentru ele programul turului arătând astfel: U. Craiova 1948 (duminică, 18 septembrie, în deplasare), ACS Petrolul 52 (25 septembrie, acasă), Poli II Timișoara (23 octombrie, în deplasare) și Universitatea Craiova (30 octombrie, avcasă). Pe 16 octombrie, arădencele ar trebui să dea piept și cu Oltenia Femina, dar situația doljencelor în campionat e incertă.

Valentina Calalb: „O onoare, dar și o responsabilitate importantă”

Fotbalistă și antrenoare la ACB Ineu și Viitorul Arad, Valentina Calalb este cea care le antrenează pe fetele de la UTA și pe care dorește să le ducă în Liga 2-a cel târziu în vara lui 2024.  „M-a recomandat profesorul Daniel Mărcuș și am venit la UTA într-un nou proiect, cu jucătoare senioare de data asta. Le-am adus cu mine pe Mariana Mihuțiu care  a mai jucat la UTA și Viitorul, pe Laura Mihăieș de la Ineu și Viitorul, pe Marina Dreucean de la Viitorul, Casiana Roz, de la junioarele UTA-ei, dar și pe Estera Prunar și Andrada Jarnea, de la Piroș. În rest sunt junioarele de la UTA pe care le-a antrenat Daniel Mărcuș. Obiectivul este să formăm echipa, atât ne propunem în primul an. Trebuie să crească junioarele pe lângă cele experimentate, iar din sezonul următor ne gândim la promovare. Ne antrenăm de trei ori pe săptămână, pe Șega și vom juca pe <<Motorul>> meciurile de acasă. Avem condiții foarte bune, primim echipamente și tot ceea ce avem nevoie. Aș vrea să îi mulțumesc conducerii clubului UTA pentru că mi-au dat șansă de a antrena fetele la clubul fanion a Aradului, e o onoare, dar și o responsabilitate importantă”, ne-a declarat antrenoarea utistelor.

Așadar, cel puțin până la iarnă, UTA contează pe următoarele jucătoare în campionatul Ligii a 3-a și anume: Giulia Picu, Teodora Dașcău, Hania Nuhaiu, Maria Apostoae, Sorina Vlad, Cristina Cladovan, Cristiana Bârz, Estera Prunar, Andrada Jarnea, Laura Mihăieș, Casiana Roz, Naomi Pocioian, Lorena Pocioian, Larisa Pocioian, Irina Bodnar, Marina Dreucean, Anamaria Covaciu, Mariana Mihuțiu, Alexandra Guțu, Ioana Toader și Andreea Tăutan. Antrenoarea Valentina Calalb s-a legitimat și ea , dar e puțin probabil săo vedem pe gazon.

5 comentarii

 1. Succes jucatoarelor si mai ales antrenoarei ,la cat mai multe meciuri si puncte castigate !Dumnezeu sa fie cu voi !

  0
  0
 2. Daca-i muszai,atunci cu mare placere…Pentru necunoscatori,este obligatoriu ca sa ai echipa de fete inscrisa in competitiile FRF si la o adica,de ce nu?Foarte bine,cu atat mai mult cat exista si pretentii de performanta pe termen scurt…Nu prea sunt la zi cu fotbalul feminin dar am vazut stadioane arhipline,de capacitate mare,in occident…de ordinul zecilor de mii,spre suta de mii spectatori,la turnee finale,de mi s-a oprit mintea…Am ramas cu gura cascata..Pai am vazut jucatoare care ar fi de nivelul primelor echipe din Superliga noastra…Mai asta sa o vad si pot muri linistit,ca le-as fi vazut pe toate…Fete in echipele de baieti,ba sa fie si de baza…Ne putem astepta, la ce mai nascoceste FIFA in dorinta de spectacol,ma refer in sensul bun…nu critic…Sa ai nevoie de 4 vestiare,2 seturi de maseori,maseoze…baieti-fete…As muri de incantare,ca Mister Poenaru sa scoata un titular si sa introduca o fata…
  Bine acum,gata cu visele…Le doresc mult succes fetelor UTA-ei!
  Trebuie gasita o alta varianta de meciuri si antrenamente,cumva,pentru fete,daca se doreste performanta…Terenurile sintetice,indiferent ca ar fi Sega sau Motorul,termina ligamente,articulatii…Acum ca,Lipova are stadionul gata,cred ca fetele „noastre”, de acum, macar un Banatul,Sanicolaul Mic,pe iarba,ar avea loc…Si oare din ce cauza sa nu poata juca meciurile oficiale pe FN?Cu ce ar putea distruge fetele gazonul,mai mult decat niste concerte sau intruniri?Daca abonamentele vor putea fi valabile si la meciurile fetelor,ar fi si mai perfect..De ce nu?
  Drum bun pentru acest nou proiect!Succes fetelor!NOASTRE!

  0
  0
 3. Am ramas surprins ca cele 2 jucatoare , respectiv Prunar si Jarnea au parasit Liga 1 sunt niste jucatoare tinere care la Piros au tot viitorul.
  Lăsând astea deoparte le doresc mult succes fetelor sunt sigur ca sunt niste fete cu dorinta de a castiga si nu se uita la bani cum fac jucatorii utei de la prima echipa , sa nu le jumuleasca Șoani de bani si sa nu fure arbitrajul prea tare
  Dezamagitor este totusi faptul ca Nea Pavel nu a dorit asocierea clubului dânsului cu clubul UTA s-ar fii putut ajunge la o asociere frumoasa si aradul sa aiba echipa feminina si masculina cu acelasi nume in prima liga.
  Mult succes fetelor abia astept sa venim la meciuri sa ne faceti mandrii cu performantele voastreForzza UTA❤️🤍

  0
  0
  1. Domnule Moldovan,nea Piros are jucaria lui,un fel de Becali in miniatura,necomparativa,eu chiar il inteleg pana la urma,e o pasiune mare din partea dansului…Mai bine ingroapa o echipa,un club,decat sa se asocieze cu cineva,pe alte reguli,cel putin reciproce..Nu a mers la baieti,acum nici la fete…Cand si-a inceput aceste proiecte,a capotat mai mereu…La dansul este buba…Nu ai avut lot, antrenori,jucatori,jucatoare?Din ce cauza dispar mai mereu dupa un timp?

   0
   0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button