UTA Arad

Poenaru nu concepe ca UTA să aibă probleme la Suceava: „Respectăm Foresta, dar Cupa României este foarte importantă!”





UTA a fost prima echipă extrasă din Urna A cu ocazia tragerii la sorți a play-offului Cupei României Betano, iar sorții au trimis-o în nordul Moldovei, la Suceava, pentru duelul cu liderul din seria 1 a Ligii a 3-a, Foresta Suceava. Trupa antrenată de fostul stelist, Dorin Goian, are maximum de puncte, golaveraj 8-1 și în precedentele tururi ale Cupei a trecut cu același scor, 2-1, de Șomuz Fălticeni (în deplasare) și de Dante Botoșani (acasă).

În sezonul precedent, sucevenii au ajuns în semifinalele barajului pentru promovare în Liga 2-a, dar au întâlnit-o în drumul ei pe Oțelul Galați, care s-a impus cu 3-0 la general. În această vară, Foresta a luat-o de la capăt, a început bine sezonul, are în componență și trei fotbaliști de culoare: camerunezul Karime Makongo și nigerienii Chinwedu Samson și Odoh Chika, dar și pe portarul Toma Niga, care a debutat în Liga 1 în tricoul celor de la Hermannstadt.

Poenaru: „Să sperăm că s-a învățat din accidentele din sezoanele precedente”

Cert este că săptămâna 26 septembrie – 2 octombrie va fi una cu două deplasări extrem de lungi pentru UTA, care după jocul de la Suceava, are programată partida de la Ovidiu, cu Farul Constanța. „Vrem să mergem pe două fronturi în acest sezon. Cupa României este foarte importantă, este un obiectiv de-al meu şi al băieţilor. Respectăm Foresta Suceava, dar trebuie să avansăm în turul următor, mai ales că întâlnim o echipă de eşalon inferior. S-a văzut şi în ediţiile precedente, Cupa  este o competiţie a surprizelor şi pentru asta trebuie să fim foarte atenţi. Foresta este o echipă o tânără peste care Dorin Goian şi-a pus amprenta, o echipă entuziastă şi pe care o vom aborda cu maximă seriozitate.  Să sperăm că nu se vor mai întâmpla să le numim  accidentele din sezoanele precendete, sper că s-au tras învăţămintele necesare şi că, încă o data, s-a demonstrat că dacă nu eşti pregătit mental la asemenea meciuri, poţi fi eliminat foarte uşor. Din punct de vedere al primului 11, e clar că trebuie să alcătuim două echipe competitive pentru că în câteva zile vom avea două meciuri foarte importante, ambele în deplasare, cu distanţe lungi, în care vrem să ne atingem obiectivele”, a declarat antrenorul nostru Ilie Poenaru imediat după tragerea la sorţi.

UTA a câștigat la ultima deplasare la Suceava, după o eliminare din Cupă

Ultima deplasare oficială a UTA-ei la Suceava a avut loc în Liga 2-a, pe 28 octombrie 2017, când arădenii s-au impus cu 3-2, după reușitele lui Hlistei (34), Ciucă (37) și Păcurar (90+4), în timp ce pentru gazde punctau Renquin (29) și Acolatse (85). Interesant este că acest meci venea după o eliminare de tristă amintire a „Bătrânei Doamne” din Cupă, 2-5 în compania celor de la Afumați.

Altfel, în ediția precedentă a Cupei României, UTA s-a făcut de rușine la Filiași, unde a fost învinsă de formația locală de Liga 3-a încă din faza 16-imilor.

2 comentarii

  1. Oricum nu inteleg nimic rational din noul tip de competitie…Intr-un fotbal sarac,cu echipe la limita subzistentei,”geniile” de la Casa Fotbalului,te plimba in lungul si latul tarii..Unele vor arunca prosopul din start,pentru simplu fapt ca nu cheltuie fara rost,dar sunt obligate…Circul foamei…Pentru ce?Ce nu a fost bine in vechiul format?

    0
    0
    1. iti dai seama cum suna? echipa VHKWERJ s-a calificat in Grupele Cupei Romaniei … parca auzi imnul Champions League in fundal 🙂 … ar fi frumos sa avem acolo 2 reprezentante din judetul Arad

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button