UTA Arad

Măldărășanu a fost la un pas să-l schimbe pe Alhassan: „Nu a fost inspirație divină, așa m-am gândit…Asta înseamnă mentalitate de învingători”





FC Hermannstadt continuă să surprindă în Superligă și încheie imbatabilitatea stagională UTA-ei pe teren propriu după „dubla lui Baba Alhassan. Puternicul mijlocaș ghanez a egalat rapid (min. 38) reușita din penalty a lui Postolachi (min. 29) din prima parte, după care a marcat la ultima fază a partidei, în ultimul dintre cele 5 minute de prelungiri dictate de Sebastian Colțescu.

„Chiar dacă am câștigat pe final, victoria e meritată”

Trupa de pe Cibin leagă a patra victorie consecutivă și urcă pe locul 2 cu un meci mai puțin disputat. „Chiar dacă am câștigat pe final, victoria este meritată și spun asta datorită evoluției băiețilot noștri, datorită jocului, pe care l-am controlat în majoritatea timpului, mai puțin înaintea golului nostru de 2-1. Cunoșteam jocul UTA-ei din meciurile de acasă, e o echipă cu profil ofensiv,  cu jucători cu mare calitate și am încercat să blocăm spațiile, zonele centrale și atunci au abuzat la un moment dat – să zicem –  de mingi lungi bazându-se pe valoarea individuală și am mai avut ceva probleme la fazele fixe în start de meci. În rest, cred că meciul a fost controlat de noi, ca și posesie, am avut progresie, am avut și alte faze foarte bune, dar ne-a lipsit poate ultima pasă și decizia luată greșit în momentele respective. Era dificil să câștigi la Arad, mai ales că atmosfera este una senzațională aici.  Ne este foarte greu nouă, de pe bancă, să mai putem da anumite indicații, să corectăm anumite greșeli ale jucătorilor cu anumite poziționări, dar nu pot decât să-i felicit pe suporteri pentru că ei cântă pe tot parcursul jocului. Îmi doresc și eu odată cu terminarea stadionului nostru să avem un astfel de public și îl vom avea”, a spus „Măldă” la finalul disputei de la Arad.

„Mentalitate de învingător, cred că viitoarele adversare nu ne vor mai ataca pe final”

Pentru a treia etapă la rând, sibienii câștigă toate punctele în prelungiri, precedentele victime fiind FC Argeș și Petrolul. „Asta înseamnă mentalitate de învingător. Spuneau băieții, de fapt, în vestiar, că adversarele viitoare ale noastre nu ne vor mai ataca pe finalul meciurilor, dar dacă s-ar juca 80 de minute, golul ar apărea în minutul 79, tot pe final de joc ar fi. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, am simțit asta. Ați văzut că în multe momente de genul forțăm jucătorii să urce foarte mult cu mingea. În momentul când câștigi pe final sau în minutele de prelungire este clar că ai șansă, iar despre echipa care pierde putem spune că are ghinion. Îmi felicit băieții pentru că eu cred în ei până la capăt”, a mai punctat antrenorul lui Hermannstadt.

„Am vrut să-l schimb pe Alhassan, nu pe Biceanu”

Rare au fost întâlnirile din prezenta stagiune când ultimul fluier al arbitrului l-au mai prins pe Baba Alhassan pe teren, ghanezul obișnuind să facă diferența mai repede pentru echipa sa. „Baba a avut o problemă de la pauză, o problemă medicală undeva pe inghinal. Am vorbit cu el și a zis că ne face semn în cazul în care are o problemă. Dar, sincer, am vrut să-l schimb în locul lui Biceanu, cu Năstăsie, asta a fost… Este un jucător care are încredere în el și mai ia pe cont propriu și acțiuni individuale, iar atâta timp cât nu mi-a făcut semn… Nu pot să zic inspirație divină, pur și simplu așa am gândit, mă bucur că nu l-am schimbat”, a mai afirmat Măldărășanu.

„Nu aș vrea să schimb regulile în timpul jocului, ci să rămânem cu picioarele pe pământ”

Hermannstadt are o medie de puncte specifică unei echipe ce trage la titlul de campioană, iar obiectivul stagional e salvarea de la retrogradare. „În România se schimbă regulile pe parcursul jocului. Eu n-aș vrea, adică vreau să rămân cu picioarele pe pământ. Și eu și jucătorii suntem într-o moment foarte bun, avem o serie foarte bună și ca joc și ca evoluții, am legat a patra victorie, dar campionatul este lung. Într-adevăr, să acumulăm puncte, ăsta este obiectivul, vom vedea pe viitor ce ce se va întâmpla, unde ne vom clasa”, a mai precizat fostul rapidist.

„Mi-a fost teamă, nu știam dacă nu o să cădem din punct de vedere mental”

În fine, Marius Măldărășanu a recunoscut că i-a fost teamă la Arad de un aspect, cu care nu s-a mai confruntat în acest sezon și nici pe finalul campionatului trecut, înainte de promovare: „De la acel meci pe care l-am pierdut acasă cu U. Cluj, în sezonul regular, noi nu am mai primit gol primii. Indiferent că am câștigat sau am terminat la egalitate, noi am fost cei care au deschis mereu scorul. Așadar, mi-era o teamă așa, nu știam dacă nu vom cădea din punct de vedere mental dacă luăm primii gol. Așadar, totul putea să se dărâme când UTA a marcat prima, dar băieții noștri au reacționat și au întors meciul, mă bucur și pentru acest aspect”, a încheiat Măldărășanu, care a ținut să le transmită un mesaj de condoleanțe atât familiei suporterului celor de la Hermannstadt decedat zilele trecute, cât și apropiaților lui Florin Hidișan, fost adversar al său în Liga 1, răpus de o boală cruntă la doar 40 de ani.

9 comentarii

  1. Așa se întâmplă cind ai jucători profesioniști de fotbal pe teren ,nu ,,panarame,, precum la UTA ! Cînd ai asemenea jucători nici nu-ți trebuie super-antrenor! Felicitări și succes !

    0
    0
    1. Un exemplu bun Clinceniul cînd era antrenată de Poenaru ,avea jucători de fotbal și rezultate pe măsură …La UTA problemele pleacă de la transferuri ,jucători limitați fara tehnică fara luciditate și inteligența ….degeaba ne stresam și ne inervam ,atîta timp cît nu se schimbă jucătorii vor fi același rezultate, indiferent de ce antrenor va fi !

      0
      0
  2. Am fost la meci. Da, UTA a marcat prima dar jocul a lasta de dorit. Atmosferă frumoasă dar extrem de multă dezamagire. Sibiul nu este o echipă de nebatut, dovada ca Măldărasanu s-a temut la 1-0. Doar că UTA face ce face si dupa golul marcat imediat incaseaza si ei unul. Ei nu mai joacă cu aceeasi determinare. Le dă mingea lor, normal că te taxează. Atacantii nostri n-au câstigat mingi, n-au avut actiuni individuale, nu tu centrari, nici suturi.
    Nego i-a arata azi lui Poenaru, dacă mai e cazul, că e peste Jobelo, inexistent.
    Tribuna a apreciat doi jucatori azi, Alex Benga si Nego. Iacob este dezamăgire mare. Trebuia să iasă la primul gol nu să stea pe linia portii.
    Nu știm ce se intâmplă la echipă dar ceva nu functionează. Spectatorii si-au dat seama de asta.
    Păcat ca iși dau cu stângu-n dreptul. Nu leaga doua victorii nici in ruptul capului.
    Ne-ati linistit pe toți, n-are rost sa visam cai verzi…nici in cupă

    0
    0
  3. Merele mai scumpe ca perele.? Merele fiind punctele de acasă. Gata sa trecem un punct,, glorios ” în cont, am uitat un moment de sorgintea nemțească a hermanilor sibieni, ce încă nu urcasera în autocar. Un antrenor modest, alege oameni și conduita, la fel. Sa nu intre în conflict. Pe care îl vom aminti mai încolo. Modestul urmează și ziceri modeste de tipul, echipa câștigătoare nu se schimba. Nu se schimba în afara de Botoșani, Și apropo e conflictcare rimează cu topogani. De exemplu punea pe Negoescu în locul lui Jobello și câștigă și postul lui Steau. Apoi Dobrescu la Hoxhallari, de nerecunoscut. Se pare ca jucătorii autohtoni au citit pe străinii cu aere de PSG. Un Biceanu cât Steau, Batha și Cascini, la un loc.!! ” Cu străinii în exces, sunt și riscuri. Ei vin pentru o relansare. Relansare însă și la bani. După cazuri ca Ubink, Otele, la vreo 12goluri începe și Postolachi. Postolachi care s-a bucurat de un interviu special în Gsp. Oare degeaba.? Și apropo de conflict. La conspirații, poate nefondate, ar putea fi vorba și de lucratura contra antrenorului. Nu sunt probe. ÎNCĂ !

    0
    0
  4. Lucrătură contra antrenorului? Și pe Balint l-au lucrat jucătorii ,sau pe Badea? Nu avem jucători capabili și nici conducere ,dacă aveam conducere trei sfert din echipa nu erau la UTA!

    0
    0
    1. Cu Balint măcar mai jucam ceva. Aveai ocazii, aveai pressing agresiv, aveai a doua apărare din ligă, dar ratam ca proștii.

      Acum nimic. Nu că le iau apararea jucătorilor, dar până în careu te duce antrenorul, iar noi nu legăm 3 pase.

      0
      0
  5. Meciul se poate rezuma doar in cateva cuvinte simple!!!!”Felicitari Maldarasanu,felicitari Hermanstadt”,restul este de prisos!
    Nu degeaba au fost aplaudati la final,la scena deschisa de catre publicul aradean si ei pe noi!Pe merit!Nu antijoc,nu sclifosenii,nu vedete,veleitati,nu elefanti plictisiti cu conturile la zi..Toti pentru unul,unul pentru toti.Chiar daca pierdeau,erau tot in topul clasamentului,nu aveau nimic de pierdut…Asta inseamna mentalitate de invingator,nu s-au multumit cu un scor egal nici in ultima secunda….Au simtit ca sunt mai buni si au fost fara nici o discutie,fara smecherii si tertipuri mitocane!Trebuie sa recunoastem asta,la ce am vazut faptic…Sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului!Absolut nici o ranchiuna sau vreo scuza puerila!
    Felicitari,stima si respect Hermanstadt!
    Vreme mohorata,suflete de UTA-isti posomorate…

    0
    0
  6. Păi, dacă-l scotea pe ăla, probabil că Buhăcianu marca el, că-i știm viteza, și era și proaspăt.

    0
    0
  7. Maldarasanu, norocul începătorului ! Ca la ruleta câștigi prima data, te prinde jocul, și-ți pierzi și casa. În cazul nostru, suntem liniștiți. Și el va fi dat afara de 14 ori.!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button