Progresul PecicaȘoimii Lipova

Pecica – la al treilea derby arădean consecutiv acasă, sosește Lipova! Capătă: „Nu suntem învinși dinainte” v.s. Filimon: „Trebuie să avem continuitate”





După două întâlniri disputate vineri, Progresul Pecica revine în fața propriilor susținători sâmbăta (ora 17) și o face cu un al treilea derby arădean consecutiv. După 1-2 cu Crișul și 3-2 cu Cermeiul, tânăra echipă a lui Mihai Petcuț și Bogdan Bozian o găzduiesc pe Șoimii Lipova, favorită, alături de Reșița, la ocuparea unuia dintre locurile ce duc la barajele de promovare în Liga a 2-a. De altfel, cele două formații conduc deja în clasamentul seriei a 8-a, cu mențiunea că trupa lui Adi Abrudean are cu 3 puncte mai puțin ca urmare a derby-ului pierdut în Valea Domanului.

Capătă: „Ne batem pentru fiecare minge, pentru fiecare punct”

În rest, „șoimii” și-au făcut treaba, chiar realizând 9 goluri în meciurile cu Ghiroda și Periam. În schimb, Pecica a avut câteva dificultăți în acest start de sezon, în special din punct de vedere al rezultatelor, căci – altfel – „galben-albaștrii” au avut cel puțin o repriză bună în toate confruntările disputate până acum. Până la urmă, s-au strâns și 4 puncte în clasament, cu care Progresul face parte din plutonul echipelor de pe locurile 5-10. „Venim după un joc bun la Reșița și vrem să creștem mai departe ca joc. Am avut parte de o surpriză după acel meci, antrenorul lor, Călin Cheregi, a venit la noi și ne-a felicitat pe toți pentru modul cum am jucat. Nu se așteptau la asta, credeau că o stăm pe două linii și gata. Am jucat fotbal, am avut câteva situații cu care le-am dat emoții gazdelor, dar nu am reușit mai mult în fața unei echipe redutabile”, afirmă Alexandru Capătă, cel care a înscris primul său gol de la revenirea la Pecica în precedenta partidă de pe teren propriu, succesul cu 3-2 în fața Cermeiului.

În returul sezonului precedent, Capătă a evoluat fără prea mare succes în tricoul Lipovei. „Ei vor să fie mereu sus în clasament, să promoveze, am fost și eu acolo, îi știu pe majoritatea jucători, sunt foarte buni, ne va fi greu, trebuie să avem grijă, să fim foarte atenți în apărare, pentru că altfel ne taxează. Pe de altă parte, vrem să facem jocuri bune indiferent de adversar, nu suntem învinși dinainte, ne batem pentru fiecare minge, pentru fiecare punct. Eu am un singur gol, vreau să mai marchez, să-mi ajut echipa, dar eu am deja o vârstă, sper să vină jucători din urmă, marcatori, eu fac tot ce mai pot”, mai susține atacantul de 31 de ani al Progresului, care anunță absența celuilalt fotbalist care a fost la Lipova până în vară: „Aldan este o pierdere foarte mare în linia defensivă, mai stă vreo două săptămâni, trebuie să ne descurcăm fără el. Oricare senior lipsă este o mare pierdere pentru noi, contează fiecare, căci – în rest – avem mulți copii, care au nevoie de sprijinul nostru în special în meciuri complicate, cum este cel cu Lipova”, mai afirmă „vârful” pecicanilor.

Filimon: „Sper să ne facem meciul ușor, să marcăm repede”

Profitând și de absența pentru două meciuri a lui Modan (care ar putea reveni pe teren încă de la meciul de la Pecica), Vlad Filimon a ajuns la cota 5 goluri stagionale după „tripla” cu Periamul, chiar la prima confruntare a echipei sale pe noua arenă din Lipova. „Le-am făcut o bucurie mare suporterilor, am jucat după 6 ani și ceva din nou acasă și am și câștigat cu 5-0, cred că este o mare bucurie pentru toată lumea. Cel mai bine este să joci acasă, cu suporteri în tribune și, dacă oamenii vin în număr mare și mai fac și atmosferă cum a fost în seara asta, ne simțim și mai fotbaliști. Au fost faze muncite cu Periamul, goluri frumoase, sper că publicul a plecat mulțumit și va reveni în număr și mai mare la următoarele partide. Nu știu câte hattrick-uri am dat de când sunt fotbalist, au fost destule, știu doar că vreau anul acesta să îmi bat recordul de anul trecut, de 9 goluri. Am deja 5 și mai am poftă de foarte multe alte goluri. Acum,  că jucăm acasă, la Lipova, pe terenul nou, cu suporterii în spate, eu zic că acum e momentul să ajungem în Liga 2-a, mai ales că echipa a fost întărită simțitor. Eu zic că avem echipă de promovare. Dar, trebuie să o luăm pas cu pas, ne concentrăm doar pe meciul de la Pecica. Trebuie să câștigăm, să avem continuitate, avem nevoie de moral pentru meciul de Cupă, de marțea viitoare. Tot timpul am avut meciuri grele la Pecica, sper să ni-l facem noi ușor, să marcăm repede. Au jucători bine pregătiți, fizic și tehnic, dar sperăm ca experiența și valoarea noastră să facă diferența”, spune căpitanul golgheter al Lipovei.

Formații probabile:

Pecica: Roșca – Moraru, D. Roșu, Wild, Sarkozi – Arsene, C. Mihai – Borcea, Bozian, Stanciu – Capătă.

Lipova: R. Buta – Cristiu, Sabău, A. Popa, Pamfile – Mare, Salhi, Gavrilă, Clej – Filimon, Bădăuță.

Colegii de la Radio Zestrea Pecica/Pecica TV vor transmite în direct meciul pe canalul de Youtube Radio Zestrea Pecica.

Un comentariu

  1. Multumim echipei de la radio zestrea pt munca depusa in a transmite meciurile de pe teren propriu , asa putem vedea si ce i ce din diferite motive nu putem ajunge la meci

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button