Baschet

Au bătut și o echipă din preliminariile Euroligii: FCC UAV Arad – Steaua Roșie Belgrad 78-72Dacă împotriva lui WBC Duga Sabac, FCC UAV Arad avea – într-adevăr -prima șansă în „dubla” amicală de la Arad și chiar au rezultat două succese lejere, 75-55  și 78-54, nu același lucru s-a putut spune despredisputele cu campioanele Serbiei. Steaua Roșie Belgrad se pregătește de calificările Euroligii și a fost surprinsă de evoluția bună a unei echipe de pe Mureș aflată în prin proces de formare a unei noi echipe.

Mai mult, antrenorul Bogdan Bulj a respectat regula celor două românce din primele reprize, iar lucrurile au mers și așa bine, în special pe faza ofensivă. Fiind și un joc de verificare, combatantele au evoluat – cumva – cu garda jos, dar cu formația gazdă mai mereu în avantaj pe tabelă. Doar spre finalul sfertului doi, sârboiacele s-au dus la 5 puncte avans, însă diferența a fost minimă la pauza mare: 32-33.

Faza defensivă a funcționat și ea în sfertul trei, prilej pentru FCC UAV Arad să înregistreze o diferență de scor greu de anticipat la început de joc, 69-49. Până la urmă, Steaua Roșie a revenit treptat pe tabelă, dar insuficient pentru a evita eșecul. S-a terminat 78-72 ( 18-16, 14-17, 28-12, 18-27) pentru „galben-albastre” !

Chiar dacă nu are un caracter oficial, disputa le poate da moral, încredere arădencelor în vederea noului sezon, cu mențiunea că mâine, de la 12, tot la Sala Sporturilor „Victoria”, sârboiacele au șansa revanșei. La fel de adevărat, este că oaspetele nu au putut conta pe două componente de bază, americancele James și Janger, în timp ce FCC-ul nu a putut conta pe pivotul Marjanovic. Toate cele trei baschetbaliste acuză probleme medicale, iar americancele Aradului au fost din nou cele mai eficiente.

Pentru FCC UAV Arad au marcat: Baptiste 21 de puncte, Madden 18, Hadzovic 16, Akathiotou 10, Georgieva 9,  Racic 4, pe parchet mai aflându-se: Fleșer, Ciotir, Roșu și Negru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button