Fotbal feminin

Punct prețios după un final de infarct: Piros Security Arad – CSM Alexandria 3-3





Echipa de fotbal feminin a Aradului din elită a riscat enorm să piardă al treilea meci în acest sezon. În cadrul etapei a 4-a a Ligii 1, fetele din Alexandria s-au jucat cu ocaziile pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, permițându-le gazdelor să rămână în joc până în ultimele minute, când au găsit forța să revină spectaculos pe tabelă și să scoată un punct prețios. Scor final 3-3 și „roș-albele” rămân neînvinse pe teren propriu, după ce acum două săptămâni reușiseră să revină pe tabelă și cu Fair-Play Bcurești de la 0-2 la 2-2.

La cum s-au desfășurat ostilitățile, „leoaicele” se pot considera norocoase că au scăpat doar cu 0-2 la pauză. Portarul Maha a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, la concurență cu Valentina Petre, marcatoarea ambelor goluri pentru teleormănence. Prima reușită a venit după 12 minute de joc, când Granados a dat pe lângă minge, iar mijlocașul lui Călin Pistolea a scăpat singur și a trimis pe lângă portar în plasă. La 5 minute după, arădencele au avut singura ocazie a primei părți, una – de altfel – foarte mare, căci Olariu a deviat în bară centrarea lui Bozian. Apoi, a fost un conflict deschis între jucătoarele Alexandriei și Maha Shehata, care a salvat 5-6 mingi grele. Totuși, în minutul 40, egipteanca nu a mai putut face nimic, când aceeași Petre a „înțepat” balonul pe lângă ea: bară-gol.

Chiar dacă și-au schimbat jucătoarele pe posturi, arădencele nu au produs mare lucru pe plan ofensiv. Mai mult, Maha i-a refuzat „tripla” lui Petre din poziție de unu la unu cu aceasta, după care Vanu a irosit o ocazie bună de a-și readuce echipa în joc, șutând pe lângă poartă din 10 metri, poziție centrală. Nou-intrata Feraru a avut o bară transversală pentru oaspete, iar Maha a mai salvat două șuturi periculoase de la distanță. Cu 12 minute înainte de final s-a produs declickul în dreptul gazdelor.

După un corner înalt, Bozian a fost faultată în careu și Olariu a trimis cu sete în plasă de la punctul cu var. În minutul 81. arădencele chiar au reușit să egaleze, după ce Olariu a recentrat o minge din dreapta într-un metru, unde a apărut Vanu și a trimis în plasă. Doar că Alexandria a repus mingea de la centru, Frîncu a pătruns pe dreapta, a centrat în 12 metri, de unde – până la urmă Petre și-a trecut în cont „tripla” printr-un șut cu pământul ce a păcălit-o pe brava Maha. Egipteanca s-a revanșat imediat respingând din fața lui Zanfir care scăpase singură cu ea de la mijlocul terenului. Iar în  primul minut de prelungire, Carla Kugler a reușit unul dintre golurile campionatului, cu un șut puternic sub transversală, de la marginea careului lateral stânga, stabilind rezultatul final. 3-3!

Formații: 

Piroș Security: Maha – Ungur, Granados, Olariu, Tomescu – Cosma, Bozian, Varga, Kugler – Vanu, Radu. Antrenor: Dan Cuedan.

Alexandria: Pencea –  Rizea, Dumitrache, Rezeanu, Petre, Pană, Tudorache, Boldeiu, Zanfir – Frîncu, Preda (63 Feraru). Antrenor: Călin Pistolea.

Arbitri: George Roman – Patrik Sandu, Marius Talpoș (toți din Timişoara)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button