Baschet

S-a născut Academia de Baschet Arad, selecția pentru grupele de fete Under 13 are loc pe 15 octombrie!





În această după-amiază, în sala festivă a Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” s-a lansat Academia de Baschet Arad, un proiect care pentru înceut se adresează fetelor de 10-12 ani care doresc să facă o carieră în sportul cu mingea la coș chiar la o echipă de tradiție din România.

Alături de coordonatorul Academiei, profesorul Gabriel Iazbinscky, au fost prezenți viitorii antrenori ai micuțelor baschetbaliste, Adam Kovacs și Bianca Drăguș-Urban, dar și Marcel Urban, președintele FCC UAV Arad și jucătoarele Trinity Baptiste și Veatriki Akathiotou.

Mai jos aveți detaliile legate de noul proiect, așa cum le-au oferit inițiatorii:

”Academia de Baschet Arad organizează selecții și înscrieri pentru noua noastră echipă de Junioare  a FCC Baschet UAV Arad, pentru grupele de fete Under 13 (copii născuți între anii 2010 și 2012), în 15 octombrie 2022 începând cu ora 11, la sala de sport a Colegiului Național „Dimitrie Țichindeal”.

Ne dorim să construim ceva pentru viitor, astfel că pe lângă echipa de U13 vom pune accent și pe inițiere.

Primul pas va fi selecția, apoi va urma o perioadă de inițiere și pregătire. Campionatul U13 va începe în luna ianuarie 2023, astfel că vom avea timp pentru crearea unei echipe frumoase. Fetele vor putea deprinde tainele baschetului, disciplina și să aibă parte de beneficiile sportului pentru dezvoltarea armonioasă.

Oferim un mediu profesionist, cu dotări moderne. Jucătoarele de la echipa de senioare vor fi alături de micile sportive, le vor vizita la antrenamente, iar fetițele își vor putea alege modele.

ANTRENAMENTE-;

– Pentru a participa la antrenamente, copiii trebuie să se prezinte în echipament sportiv, cu pantofi de baschet pentru sală.

STAFF :

–         Președinte secție juniori: Prof. Gabriel Iazbinsky, cu o vastă experiență pedagogică în domeniul sportului.

–         Director Tehnic: Prof. Dan Moraru, multiplu campion național din postura de antrenor și fost coșgheter al campionatului românesc,va consilia și superviza echipa de antrenori.

–         Coordonator-Antrenor: Mănăstireanu Cristian, care a repus Constanța pe harta baschetului feminin după mai mult de două decenii, fiind fondatorul Academiei Phoenix Constanța.

–         Antrenor: Prof. Bianca Drăguș Urban, o legendă a baschetului arădean și românesc, cu 11 titluri în Romania și 227 de selecții la echipa națională de senioare.

–         Antrenor: Adam Kovacs, fost baschetbalist, își va aduce entuziasmul și experiența dobândită la alte școli de baschet.

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

– Primele 3 antrenamente sunt gratuite;

– este nevoie de prezența unui reprezentant legal al copilului (părinte, tutore), copie după certificatul de naștere al copilului.

– Posibilitatea pentru părinți să asiste la antrenamente, din tribună, o dată pe lună.

– După selecția și perioada de pregătire, vor avea loc probe de control, în urma cărora vor fi selectate sportivele pentru grupa de ELITĂ (performanță) a clubului FCC Baschet UAV Arad JUNIOR, care va participa în Campionatul Național la categoria U13. Celelalte fete vor  rămâne în programul de pregătire, unde vor putea să progreseze și vor avea perspectiva să facă pasul în viitor în lotul U13.

Dacă doriți să veniți la selecție, vă rugăm să completați chestionarul:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0dnwaTdQc456LUEHGZVWsJIoWwOsiXZzw-jvW4tSNyN5HLA/viewform?usp=sf_link

Proiectul clubului nostru, ”Un nou început”, a fost inclus de Federația Română de Baschet în programul său național ”Să creștem sănătos prin baschet” și este susținut de către Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

Totodată, prin parteneriatul cu Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” vom desfășura antrenamentele în sala de sport a Colegiului”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button