Arhivă articole

Aproximativ 200 de atleți se vor întrece la ediția a 5-a a „Memorialului Gheorghe Indreica – Gheorghe Mărginean”


Primul weekend de toamnă adevărată va angrena pe pista și gazonul stadionului Gloria aproximativ 200 de atleți în cadrul ediției cu numărul 5 a „Memorialului Gheorghe Indreica – Gheorghe Mărginean”. Sportivii reprezintă 19 cluburi din țară și unul din Ungaria (Bekescsaba) și vor concura în probe de alergări, sărituri și atruncări.

Organizatorul, Asociația Județeană de Atletism Arad, va împărți diplome și medalii la cinci categorii de vârstă: copii 3 (născuți 2011), copii 2 (2010), copii 1 (2009), dar și Under 16 și 18.

2016 și 2017 anii în care ne-au părăsit profesorii Mărginean și Indreica

Născut în data de 31 martie 1940, la Nădlac, Gheorghe Mărginean a fost campion național de juniori la 400 m și campion balcanic la 3000 m, fiind legitimat la CSŞ Arad și Dinamo București. Absolvent al IEFS București (promoția 1972), în calitatea sa de mentor şi profesor la CSŞ Gloria Arad, Mărginean s-a dovedit un neobosit promotor al atletismului arădean, sub atenta și profesionista sa privire, de-a lungul unei cariere prodigioase, desăvârșindu-și pregătirea mulți atleți de valoare, componenți ai loturilor naționale tricolore de seniori, tineret și juniori. Dintre aceștia, FR de Atletism i-a enumerat pe: Eugenia Nicola, Geta Macovei, Marcel Tomșa, Sorin Ionescu, Ilie Toma Bănișor și mulți, mulți alții.

Născut la Ineu în 1952 și plecat de pe această lume în august 2017, Gheorghe Indreica a adus pe Mureș nu mai puțin de 20 de titluri naționale la concursurile de alergări. Valorosul atlet a activat apoi ca profesor la Clubul Sportiv Școlar și Liceul cu Program Sportiv, unde a crescut multe generații de sportivi, astăzi, la rândul lor, profesori și antrenori în domeniu. Fiica sa, Raluca, fostă atletă și ea, își plânge și azi părintele și o sprijină cu tot ceea ce poate pe buna sa prietenă, Olivia Brosovszki, printre cele mai active organizatoare a Memorialului an de an.

2
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.