Arhivă articole

Pecica s-a jucat cu focul pe „Hristo Stoicikov Arena”, dar ia punctele de podium! Bozian: „Copiii au și forță mentală, victorie meritată!”


Tânăra echipă a celor de la Progresul Pecica e pe val și bifează a treia victorie consecutivă, a doua cu patru goluri marcate. Meciul  de la Dudeștii Vechi părea unul destul de simplu după cum s-au desfășurat ostilitățile în prima repriză, doar că cu Pobeda Star Bîșnov și-a arătat colții și de această dată, demonstrând că nu a ajuns întâmplător pe locul 2 în seria a 8-a  a Ligii a III-a.

Pecicanii au condus cu 3-1 la pauză, după reușitele semnate Borcea (22), Andrieș (30) și Arsene (36), respectiv Vasilcin (27). „Am o avut o primă repriză foarte bună, pregătită în acest fel toată săptămâna și ne-a ieșit exact cum ne așteptam. Poate cu excepția golului primit, pe o greșeală a lui Roșca, ce poate apărea și pe care băieții, colegii lui au reparat-o imediat. După cum s-a jucat și raportul ocaziilor, cred că scorul corect era 0-4 la pauză și, probabil, am fi avut un meci mai simplu în repriza a doua”, a comentat Bogdan Bozian evoluția elevilor și colegilor săi din primele 45 de minute ale partidei de pe „Hristo Stoicikov Arena”,.

Partea secundă a aparținut „bulgarilor”, care au avut mai mult mingea, dar nimic nu a prevăzut finalul electrizant de meci. Vasilcin și Enciu au egalat la 3-3 în ultimele 10 minute, doar că ultimul cuvânt l-a avut tot Progresul, prin Hrezdac, cu golul de 3-4, din al treilea minut de prelungire. „Din păcate, după pauză, ne-am retras cam mult, dar asta și pentru că Pobeda știe să profite de calitățile fizice ale jucătorilor săi. Au aruncat destule mingi pe atacanții lor puternici, Enciu și Grigore, iar noi, până la urmă, nu excelăm la caitolul forță. Nici nu se poate, având în vedere că avem jucători de 17,18, 19 ani, iar ei mulți de peste 30 de ani. Dar, mă bucur că acești copii, au avut forța mentală, în primul rând, să aibă reacție la 3-3, așa cum au avut la 1-1 și să câștige meritat acest meci”, a adăugat Bozian, cel care o antrenează pe Progresul alături de Mihai Petcuț.

Încredere și moral pentru Hrezdac

Golul de trei puncte a purtat semnătura lui Denis Hrezdac, mijlocașul de 21 de ani al UTA-ei, care a trecut printr-o perioadă grea, marcată de accidentări. „Discutăm des cu Denis și facem împreună un grafic al minutelor pentru el. Cu Lipova a jucat o jumătate de oră, cu Ineu o repriză, la fel și azi. Am preferat să-l băgăm după pauză, căci știam că avem nevoie de forța și gabaritul său împotriva unui adversar ce ne-a atacat cu mingi la bătaie. Pe noi nu ne interesează neapărat cine a marcat azi, ci că echipa a jucat bine și a câștigat, dar sunt sigur că golul îi dă moral și încredere într-o perioadă în care are nevoie de asta după perioda în care a stat în afara terenului. Iar asta nu poate să ne bucure și pentru noi”, mai afirmă Bozian.

„Stanciu depinde doar de el cât de repede va ajunge acolo unde merită”

După ce a început ca titular sezonul, Raul Stanciu (15 ani) a intrat pe teren în partea a doua. „Raul e unul dintre cei mai de perspectivă jucători arădeni, doar că trebuie să intre treptat într-o competiție de seniori precum Liga 3-a. El a primit deja destule minute în startul sezonului, a dat peste adversari puternici și credem că a plătit puțin acest lucru în exprimarea sa. Dar, suntem foarte mulțumiți de cum se antrenează, azi a intrat foarte bine, a urmărit mingea la golul de 3-4, practic 50% din reușită îi aparține. Noi suntem aici să-l ajutăm cât putem, dar depinde mult și de el cât de repede va ajunge sus, acolo unde merită să fie la ce calități are”, mai spune antrenorul-jucător al „galben-albaștrilor”.

„Nu ne interesează clasamentul acum”

După succesul de azi, Pecica a urcat pe locul 3 în clasamentul seriei a 8-a. „Prea puțin ne interesează clasamentul acum, de altfel la o echipă ca a noastră contează mai mult ca băieții să crească, să parcurgă etapele necesare într-un campionat bun, precum Liga 3-a. Așadar, rămânem fideli principiilor noastre, iar satisfacțiile sunt mai degrabă legate de faptul că, de exemplu, avem două victorii la rând cu câte 4 goluri marcate, că jucăm fotbal și toți cei care intră pe teren își fac bine treaba. De azi, însă, ne gândim deja la meciul cu Ghiroda, un adversar foarte bun, aflat lângă noi în clasament, împotriva căruia ne dorim să scoatem maximum. Rămâne de văzut care e acest maximum, în funcție de cum se va desfășura meciul”, a încheiat Bogdan Bozian.

4
0


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.