UTA Arad

La ce se așteaptă Dan Petrescu la Arad? „Publicul pune mare presiune pe adversar și pe arbitri, UTA are un avantaj mare că e odihnită”Dan Petrescu nu e prea bine dispus înainte de vizita CFR-ului la Arad. Antrenorul CFR-ului crede că echipa sa nu a primit atenția cuvenită în presa din România după ceea ce el denumește cea mai importantă victorie a carierei sale, 1-0, pe terenul Slaviei Praga, meci din cadrul grupelor Conference League.


Fostul fundaș dreapta susține că s-a dezbătut mai mult eșecul cu 5-0 al lui FCSB, cu Silkeborg, decât rezultatul important al echipei sale. „Din fotbalul românesc m-au felicitat Hagi, Prunea și Ionel Ganea. Oricum nu a fost prea mult apreciată victoria asta, din ce am văzut. Dar asta este normal, s-a scris mai mult despre altă echipă. Cred că dacă pierdeam eu cu 5-0 și băteau alții cu 1-0 toate ziarele scriau ce trebuia să facă Dan Petrescu. M-am săturat, de mine la bine nu a scris nimeni nimic, pentru că victoria este cea mai mare din cariera mea. Dar, nu a apreciat-o nimeni, ăsta e fotbalul, asta e România, accept orice”, a precizat Petrescu.


Acesta s-a mai enervat și când a fost întrebat dacă i-ar convine o victorie cu 1-0 la Arad. „Nu e bine să batem 1-0, vreau 7-0 ca să fiu mulțumit. Întreabă orice antrenor dacă vrea să bată cu 1-0. Eu sunt respectuos, dar totul are o limită. Vă rog frumos de acum, nici nu mai răspund la întrebările astea. Hai să pierdem, vrei să pierd cu 1-0? Întrebarea e polemică, asta mă enervează, m-am săturat”, a luat foc „Bursucul”.

Nervii tehnicianului ceferist au cedat spre finalul conferinței de presă, căci în debutul ei a vorbit destul de clar despre adversarul de mâine seară. „Acasă, UTA este o echipă diferită față de deplasare. Are trei victorii și doar o înfrângere și asta datorită faptului că publicul îi ajută fantastic. Pune mare presiune pe adversar și pe arbitri și le dau și lor un imbold la meciurile de acasă. Sunt convins că la fel va fi și mâine, ultima oară când am jucat acolo am câștigat cu noroc, iar echipa lor a jucat foarte bine, foarte agresiv. UTA are un avantaj mare că e odihnită și, din punctul meu de vedere, noi vom suferi în această lună. E foarte greu să joci din trei în trei zile, chiar dacă ne plângem, nu ne plângem, asta e realitatea. Avem deja 11 meciuri în Europa, încă un campionat cum ar veni. Echipele noastre au 12 meciuri în campionat, noi avem 11 numai în Europa. Va fi un meci foarte greu din toate punctele de vedere pentru noi, sper și pentru UTA”, a mai afirmat Petrescu.

În fine, fostul component al „Generației de Aur” a prezentat lunga listă a jucătorilor absenți din pricina accidentărilor, susținând că – oricât ar vrea – nu poate schimba prea mult în „11” – le ce a câștigat la Praga. „Nu știu dacă vor fi prea multe schimbări, sunt vreo 10 jucători accidentați, care ne-ar fi ajutat dacă erau acum cu noi. Sunt foarte mulți: Bălgrădean, Burcă, Bordeianu, Buș, Billong, Debeljuh, Mistrati, posibil și Braun să nu vină. Am vrea și noi să mai schimbăm, dar nu știu dacă voi putea face multe schimbări. Oricum, pentru mine toți jucătorii sunt la fel, nu există echipa a doua la CFR. Se simte oboseala, a fost un meci cu intensitate maximă, pe un teren foarte greu la Slavia. De departe, pentru mine cel mai important este meciul cu UTA, nu avem voie să ne gândim la alt meci, indiferent cu cine am fi jucat după.  Campionatul e foarte important”, a încheiat antrenorul trupei de pe Someș.

CFR Cluj ocupă locul 4 înainte de vizita pe Mureș, cu 21 de puncte, cu 9 mai puțin decât liderul Farul, dar și cu trei meciuri mai puțin disputate.

3 comentarii

 1. Petrescu, maestrul declarațiilor cu vârf otrăvit. Ca jucător, a activat în formații spectacol. Acum i se cere sa recreeze acea atmosfera. Cu cine ? O pleiada de talente sunt grupate în echipe de top în occident, plătiți mai bine ca șefii de state. Se mai întâmplă să dai de unul bun, dar care în scurt timp e împins spre Voluntari. Dându-și seama, Petrescu a ales esență fenomenului, rezultatul. Pentru asta folosește nu doua, ci trei camioane cu fotbaliști. La ei merg tot timpul transferurile. Costa dar au pagube mari. Greu sa deranjezi un amalgam compus din bucurie și suferință plus noroc. Și totuși pot fi învinși. Trebuie sa întâlnească un adversar incomod. În ce.? ” În toate, dublaj , agresivi la atac, apărarea atenta și fără greșeli. Singura soluție viabila, e încercarea de a lua puncte socotite inaccesibile. Schimbări la toate nivelele vor fi. Majore.

  0
  0
 2. Are dreptate Petrescu. Un om cu capul pe umeri, respect din partea mea. As dori si eu ca UTA sa aiba un antrenor ca el

  0
  0
 3. Stai linistit, Dan Petrescu, că UTA cu cât e mai adihnită cu atât doarme mai tare. N-aveti cum scăpa cele trei puncte cu ce joacă UTA. E îngrozitor să fii suporter UTA si să te uiti la meci.
  Mă uitam aseară la Arsenal cu Liverpool. Ce joacă Arsenal, incredibil ce a făcut cu apărarea lui Liverpool. Parcă toată era spartă si e una dintre cele mai tari apărări din lume.

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button