Alte sporturi

Sportivii arădeni de la CSM și CS Universitatea au cucerit 11 medalii la „naționalele” de gimnastică aerobică





În perioada 7-9 octombrie, s-a desfășurat la București Campionatul Național de gimnastică aerobic. Cluburile arădene CS Universitatea și CSM Arad s-au întors acasă cu 11 medalii, însă au obținut și alte clasări prețioase după cum urmează: 

Clubul Sportiv Municipal Arad

Totodată, în contul CSM au ajuns cinci medalii, dar și cu un loc 4, două locuri 6 și două locuri 7. Așadar, la categoria juniori, Melissa Fărcuța a luat aurul la proba de trio, alături de Larisa Suiu, de la Academia Laura Cristache București și Raisa Axente, de la UNEFS București, Alexandru Berbece a cucerit medalia de argint la proba de individual masculin, la fel ca și la perechi, alături de Melissa Fărcuța, Sara Buda a cucerit bronzul în proba de individual feminin, categoria AG (juniori 2), pentru ca în proba de grup, Sara Buda, Alina Căpitan, Maria Neacșu, Daria Kasler și Cristina Berbece să urce și ele pe a treia treaptă a podiumului a categoriei AG (juniori 2).

Sara Buda și grupul junioarelor 2, pe a treia treaptă a podiumului

În finale au adupuncte clubului: Maia Balogh, locul 4 la individual feminin, la categoria juniori, trioul format din Cristina Berbece, Lorena Doța și Larisa Ripas s-a clasat pe locul 6 la categoria AG (juniori 2), la fel ca și Sara Buda, Maria Neacșu, Larisa Ripas, Lorena Doța, Alexandra Păulescu și Daiana Rusu, în proba de dance a categoriei AG (juniori 2), pentru ca Rianna Șuteu să ocupe locul 7 la categoria ND (juniori 3), la fel ca și Alina Căpitan, în finală la individual feminin, categoria AG (juniori 2).

Locul 5 în clasamentul general, pe cluburi

În clasamentul pe cluburi, CSM Arad a obținut locul 5 din 18 cluburi participante la aceste Campionate Naționale. În prezent, sportivii Melissa Fărcuța și Alexandru Berbece se află în stagiul de pregătire de la Constanța, pentru a reprezenta România la Balcaniada de gimnastica aerobică din luna noiembrie de la Istanbul (Turcia). Sportivii de la CSM Arad, antrenați de Elza Fărcuța și Alexandra Cicirean.

CS Universitatea Arad

Seniori Individual masculin

Vlăduț Popa – locul 3

Darius Branda – locul 6

Juniori Grup

Vlăduț Popa – locul 1 (alături de componenții lotului național de juniori)

Andreea Arbonie, Alessia Coman, Mara Rubinstein, Anamaria Codru, Hanna Cojita – locul 2

Trio

Hanna Cojita, Anamaria Codru, Mara Rubinstein – locul 2

Pereche mixta

Hanna Cojita, Vladuț Popa – locul 4

Categoria 12-14 ani

David Blidar – locul 3 (individual masculin)

Amalia Branda nu a reușit calificarea în finală la individual feminin.

Pereche mixtă

Bianca Cimpan, David Blidar – locul 3

Alessia Coman, Iasmina Varga, Dora Rubinstein și Laura Cirimpei nu au reusit calificarea în finala de 8 la individual feminin

Trio

Laura Cirimpei, Iasmina Varga, Dora Rubinstein – loc 10

Anastasia Popa, Bianca Cimpan, David Blidar – loc 12

Grup

Sara Pătroi, Anastasia Popa, Dora Rubinstein, Iasmina Varga, Laura Cirimpei – loc 8

În fine, Larisa Gyenge a ratat calificarea în finala de 8 la individual feminin.

Sportivii seniori și juniori ai grupării studențești sunt antrenați de Ramona Haidu si Elena Odorog, iar cei între 9 și 14 ani de Denisa Maxinan și Alexandra Popa. În urma acestor rezultate, CS Universitatea s-a clasat pe locul 7 în clasamentul general, pe cluburi. 

Promovat în lotul de seniori de la începutul lui 2023, Vladut Popa încheie acest an cu participarea Balcaniada din noiembrie,  din Turcia, în probele de grup, individual și trio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button