UTA Arad

Anton: „Am regăsit spiritul pe care l-am pierdut în unele meciuri, fotbalul ne-a răsplătit că am mers peste adversari”





Sosit la Arad la începutul lunii septembrie, Paul Anton a avut nevoie de o lună de zile să se impună în primul „11” al UTA-ei. Cu CFR-ul, mijlocașul de 31 de ani a îmbrăcat cel de-al treilea tricou de titular al „roș-albilor” și a făcut un meci bun în fața apărării, ca și „dispecer” în 433.

Fostul internațional a și centrat din corner, la faza la care „capul” lui Benga a provocat autogolul lui Kolinger pentru punctul arădenilor în fața clujenilor. „În primul rând, cred eu că suntem foarte mulțumiți de spiritul care ne-a lipsit în unele meciuri și care trebuia să regăsit. În seara asta, zic eu, că l-am avut, am avut o atitudine bună, pozitivă, am încercat să mergem peste adversari și –  totuși – CFR-ul nu a fost un adversar ușor. Până la urmă, fotbalul ne-a răsplătit. E adevărat, dacă am fi continuat să jucăm 11 la 11 sau chiar noi în superioritate, pentru că eu consider că a fost o fază unde s-a judecat în manieră diferită, poate am fi obținut și mai mult. Asta este, mergem înainte, este important punctul și de aici sperăm să urcăm. Este un campionat foarte echilibrat, câștigi un meci și urci două-trei locuri, pierzi un meci, cobori. Asta cred că dă frumusețe campionatului. Din punctul meu de vedere, e un campionat peste cel pe pe care l-am lăsat eu când am plecat de la Dinamo”, a spus Anton la finele disputei cu teamul lui Petrescu.

Experimentatul mijlocaș a recunoscut că încă are nevoie de meciuri pentru a ajunge la nivelul pe care l-a avut odinioară. „Ușor, trebuie să o iau pas cu pas, să am răbdare, asta și a fost ideea când am venit. Nu am început pregătirea odată cu echipa, era normal ca până îmi cunoșteam și eu colegii, traseele, ceea ce și dorește Mister, să nu joc atât de mult. Dar, usor, usor, zic eu, am intrat în ritm și sper să cresc de la meci la meci, să-mi ajut echipa și clubul pentru a îndeplini obiectivele stabilite”, a adăugat fotbalistul bistrițean sosit de la Ponferradina, din liga a doua spaniolă.

Anton mai jucase la Arad contra lui Hermannstadt, Anton a cunoscut pentru prima oară căldura spectatorilor arădeni din postura titularului. „Cine nu-și dorește să joace cu un asemenea public? Te simți fotbalist, te motivează, este frumos, pentru asta este fotbalul”, a încheiat fotbalistul care a adunat 11 selecții la prima reprezentativă a României.

FOTO: prosport.ro









2 comentarii

  1. Paul Anton,ai jucat bine,foarte bine,respect…Dar te rugam,pe cat posibil,sa nu mai pomenesti pe aici de Minamo,nu mai compara…Acum esti la UTA!Sterge tot,uita si nu ne mai compara,te rugam…Reset!Ai facut un meci foarte bun,mobilitate,daruire,baleiaj,executare cornere de pe ambele parti,sus-jos…L-am vazut uneori pe Cascini depasit sau obosit si tu imediat langa el venit…Multi vad,putini pricep…
    Nu vad nici un impediment ca sa aducem punct(e) de la Jiji..atunci sa vezi doliu national pe la moderatori…Stacheta trebuie mentinuta…

    0
    0
  2. Anton, încă n-ai convins…când o să dai assist-uri si goluri atunci putem spune de tine că joci la UTA. Deocamdată esti la număr.Norocul tău este că încerci să te ridici la un nivel mai sus decât ceilalti mijlocași care au ajuns rezerve. Gol la FCSB cu victorie si mai vorbim. Numai de tine depinde dacă devii titular sau nu.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button