UTA Arad

Bătaie de cap pentru Poenaru, cine e fotbalistul Under al UTA-ei contra lui FCSB?





La două luni de la transferul lui David Miculescu la FCSB, UTA nu a avut de suferit de pe urma prestației fotbalistului sub vârstă. Dimpotrivă, Damian Isac a fost printre cei mai buni fotbaliști de pe teren contra campioanei CFR Cluj, însă doar până la intervenția negândită din spate, asupra lui Deac, ce i-a adus eliminarea de pe teren cu un sfert de oră înainte de final.

E și meritul lui Ilie Poenaru, care a schimbat sistemul de joc din 4231 în 433 tocmai pentru ca Isac să-și pună în valoare calitățile ca inter. Nu vom ști niciodată ce ar fi făcut tehnicianul arădenilor în cazul în care l-ar fi avut apt din punct de vedere medical pe Raul Șteau, cum e greu de anticipat ce va face pentru deplasarea de duminică seara, de pe Arena Națională, cu FCSB. Șteau are un edem la genunchi, face terapie pentru a-și reveni până în weekend, însă sunt șanse reduse să fie luat în calcul pentru  confruntarea cu vicecampioana României. Bineînțeles, Isac va fi suspendat cel mai probabil două etape, cu toate că accidentarea lui Deac nu e deloc gravă și mijlocașul ar putea fi teren joi seara, cu Slavia Praga, în Conference League.

Așadar, stafful tehnic al „roș-albilor” trebuie să găsească planul B pentru juniorul pe care-l va trimite pe teren pe „Arena Națională”. Prima opțiune ar trebui să fie Claudiu Negoescu (19 ani), fotbalist de bandă, la care Poenaru a apelat deja în acest sezon al Superligii, pe finalul meciurilor cu FC Botoșani, Hermannstadt și Farul. Cu toate că e apreciat de tehnicieni, Rareș Pop (17 ani) încă nu a văzut terenul în acest sezon în Superligă. Internaționalul U18 a mărit frecvența prezențelor la antrenamentele primei echipe, împărțindu-se cumva între școală și fotbal și poate fi o variantă pentru confruntarea cu FCSB. Fabiano Cibi (17 ani) e mijlocaș central, dar nu are calitățile de inter ale lui Isac, ci mai degrabă e un fotbalist de tipul lui Anton, care nu ar trebui să mai iasă din primul „11” utist. În fine, e foarte greu de crezut că portarul Haralambie Mociu (21 de ani) își va face debutul în Superligă chiar împotriva unui adversar ce va pune destulă presiune pe buturile utiste duminincă seara. Pentru ceea ce a arătat în Liga de Tineret, Cristian Maxim (19 ani) nu poate să-i ia locul lui Vukcevic ca fundaș dreapta, cum la fel de riscant ar fi ca Ionuț Anișorac (17 ani) să fie fundaș stânga contra celor de la FCSB, pe un post pe care Aly Abeid a confirmat contra celor de la FCSB.

Dar, toate aceste discuții sunt valabile în momentul în care Șteau nu poate fi recuperat din punct de vedere medical până sâmbătă, când arădenii pleacă spre capitală. Oricum, fostul fotbalist al celor de la Sassuolo și Mediaș ar trebui să joace, la rându-i, inter într-un sistem cu trei mijlocași centrali ce a oferit un echilibru tactic mai mare UTA-ei și încă împotriva campioanei României.

9 comentarii

  1. Reticenta în promovări de tineri, s-a transformat în teama. Dacă bagi cu Mioveni în poarta pe Iacob, sigur ca e greu cu Mociu la FCSB.! Nu a fost clar pe ce se bazează echipa , la postul juniorului. A contat în primul rand în ce schema ar fi randament maxim. Când era nevoie de puncte , se juca cu ,, aparatorul” Isac. Când nevoia era de apărare cu incisivul Steau. Mereu pe dos. Acum e nevoie de Negoescu, dar și aici exista reticenta. Post de junior fără risc nu exista. El trebuia exersat, de vreme ce nu convinge nimic. Și unde la club cu tradiție în atenția fata de juniori. Devin probleme, lucrurile neglijate, cu doi antrenori și alți câțiva pe la U-19. Tot stand pe bara, Mociu, îl ajunge din urma la vârsta pe Iacob. !

    0
    0
  2. Cu FCSBee la Bucuresti as juca 5-4-1 cu Vukcevic, Erico, Chindris, Benga, Aly-Stahl, Cascini, Anton, Otele-Negoescu. Sau Negoescu in locul lui Otele si Postolachi in fata. Bineinteles, Poenaru face echipa dar noi, ca suporteri, putem sa ne dam cu parerea.

    0
    0
  3. Sper sa-l vedem cat de curand si pe Mociu in poarta ca in curand trece peste varsta. Pentru mine e o necunoscuta, il tinem pe tusa de doi ani. Daca poate pune-l sa joace, daca nu la revedere. Daca greseste nu-i asa bai, si Iacob si Balauru au gresit.

    0
    0
  4. Ar trebui încercat Mociu din primul minut cu FCSB are 21 de ani din câte mi-a aduc aminte și Stelea sau alți portari au fost promovați la echipa mare cu vârste 18 sau 19 ani aici se va vedea valoarea lui cu meciuri puternice. Sânt sigur dacă va intra va face un meci mare.

    0
    0
  5. Logic ar fi…Mociu. Si asa Iacob sau Balauru au multe greseli. Putem rabda sa greseascasi feciorul asta, care…macae e …inalt. dar daca joaca bine ? Mai bine il bagi cind sint sanse mici sa scoti puncte.

    0
    0
  6. E foarte bun Mociu, a apărat la Liga de Tineret câteva meciuri , e senzație.., dar cum mister Poenaru nu vine să vadă juniorii, nu are de unde să știe cum se prezintă copii pe teren în meciuri . Balint și Badea participau la antrenamentele și meciurile copiilor de foarte multe ori, se pare că mister nu are timp de juniori…, păcat sunt foarte mulți copii talentați…

    0
    0
    1. A fost Marin Duna la meciuri de juniori,surse cu poze….iar Balint nu a fost si nici secunzii ,informatii corecte ce se pot verifica!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button