Crisul Chisineu-CrișGloria LT Cermei

Cermei – Crișul, ultimul derby arădean al turului în C8! Piț: „Un meci obișnuit, să facem lucrurile bine!” v.s. Burlă: „Știm că avem de luptat pentru cele 3 puncte”Sâmbătă, de la ora 15, ultimul derby arădean al turului Ligii a 3-a le aduce față în față, la Cermei, pe Gloria Lunca Teuz și Crișul Chișineu Criș. La prima vedere, vorbim despre un meci deschis oricărui rezultat, cu atât mai mult cu cât „sămădăii” vin după primul succes stagional, obținut la Periam, ocazie cu care au și scăpat de ultima poziție din clasament. Apoi, echipa de pe Crișul Alb și-a frânat puțin ascensiunea odată cu remiza internă (0-0) cu Buziașul.

Adi Piț: „Copiii nu ar trebui să clacheze la o înfrângere, dar nici să fie cu nasul pe sus când le iese ceva”

Între atâția tineri, Cermeiul are și câteva „elemente” de experiență, cel mai important fiind Adrian Piț. Fostul mijlocaș al Romei a ajuns la 39 de ani și este antrenorul din teren al lui Cristi Todea. „Am început mai slăbuț față de ce ne doream noi, am pierdut cam multe meciuri în ultimele minute. Poate că a lipsit puțin noroc, dar trebuia și o concentrare mai mare ca să nu luăm atâtea goluri pe final de meci sau chiar la ultimele faze ale partidei. Lotul este mai tânăr decât anul trecut și e greu pentru copii să știe să stea foarte bine defensiv, mai ales și apar multe greșeli personale. Cu toate astea, be-am propun să facem mai mult decât anul trecut, ne dorim o clasare mai bună și lipsită de emoții, dar…Este foarte sigur că acest lot tânăr are nevoie de multă muncă și seriozitate, concentrare până la fluierul final. Copiii ar trebui să nu mai fie emotivi și, în primul rând, să nu mai facem greșeli de pozitionare. Sunt copii care nu ar trebui să clacheze la o înfrângere, dar nici să fie cu nasul pe sus când le iese ceva. Seriozitatea aduce performanță, depinde doar de ei să ajungă fotbaliști importanți și să-și schimbe viața. Cât despre mine, pe finalul sezonului trecut am fost și antrenor secund, dar mie îmi place să fac un singur lucru și bine. Așă că, până mă mai țin picioarele, voi fi jucător, iar după ce agăț ghetele în cui vreau să îmi urmez pasiunea, fotbalul e viața mea și o să cochetez cu antrenoratul,  susține Adi Piț.

Experimentatul fotbalist se va va afla față în față cu una dintre echipele pentru care a evoluat de la revenirea acasă. „Cu Crișul este un meci de fotbal obișnuit, trebuie să facem lucrurile bine, să nu ne gândim pe cine întâlnim. Nu i-am văzut jucând în acest sezon, îi număr pe degete pe cei de acolo pe care îi cunosc, dar Dan Stupar oferă garanția unei echipe organizată, așa că va fi un meci foarte greu, ca toate celelalte, de altfel. Este o serie grea, dar cam toate echipele la Liga a 3-a sunt de același nivel, doar că la Cermei s-au schimbat un pic mai mulți jucători decât trebuia și de aceea suferim”, mai afirmă mijlocașul „sămădăilor”.

Burlă: „Mă întorc cu plăcere la Cermei, îmi fac treaba unde Mister are nevoie de mine”

Crișul nu mai pierde de o lună de zile, dar nici la capitolul victorii nu stă prea bine. Trupa lui Dan Stupar a câștigat doar la Lipova, acolo unde Bogdan Burlă s-a întors pe postul său natural, pe care a evoluat atât de bine la UTA, în urmă cu 4-5 ani. „Cine mă cunoaște știe că pot juca cam pe orice post, dar la UTA evoluam ca fundaș stânga. Îl stăpânesc și am fost folosit în ultimul timp pe acest post, după ce am început ca atacant. Important pentru mine este să joc și să îmi fac treaba acolo unde mă pune Mister. Suntem o echipa nou formată, am început greu, foarte greu, chiar nu ne așteptam la asta. Din primele trei etape ne așteptam la 9 puncte, dar calculele hârtiei sunt una și ceea ce se întâmplă pe gazon e alta. Ne-am revenit în ultimele etape, am bătut la Lipova și, din ce văd în această serie, oricine poate să bată pe oricine. Ne-am pregătit bine pentru fiecare meci, nu am pierdut de 4 etape, iar de două meciuri nu am luat gol. Din păcate, am scăpat printre degete două puncte cu Buziașul, am avut 4-5 ocazii imense să dăm măcar un gol”, a spus fotbalistul de 26 de ani.

Burlă se întoarce la Cermei din postura adversarului. „Îmi aduc aminte cu plăcere de oamenii de acolo care susțineau echipa tot meciul.  Puneau presiune pe adversar, era frumos să ai în spate 400-500 de spectatori. Acum am înțeles că nu mai este chiar așa după această pandemie, oricum noi mergem hotărâți să luăm cele trei puncte și știm că va trebui să luptăm pentru ele. Tot timpul următorul meci este cel mai greu, ne concentrăm pe deplasarea de la Cermei. Am acolo câțiva foști colegi (n.a. inclusiv pe Piț, la UTA), iar pe Cristi Todea l-am avut antrenor la UTA”, mai afirmă fotbalistul, care ar trebui să-i țină locul lui Siminic (accidentat la Lipova). Totodată, Alin Pavel mai are de ispășit o etapă de suspendare după eliminarea din meciul cu Periamul.

Formații probabile:

Cermei: Zamfir – Cleuță, Clipotă, R. Iuga, Deta – Lazăr, D. Salka – P. Varga, Piț, Vlad – Șimăndan.

Crișul: Iliescu – Haloș, Pașca, Hreniuc, Burlă – Dinu, Grigore – Gavrilaș, Janu, Toboșaru – C. Barbu.

Arbitri: Leopold Herczeg (Băcia – Hunedoara) – Lucian Berariu (Moroda), Alina Mihoc (Arad)

Observatori: Constantin Făniță, Dorin Micșa (ambii din Timişoara)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Back to top button