Șoimii Lipova

Lipova vrea să depășească mini-criza cu trei puncte cu Buziașul! Polgar: „Trebuie să avem lecțiile făcute și să marcăm primii”





Nimic nu anticipa criza de rezultate a celor de la Șoimii Lipova din ultima lună de zile. Cea mai bine cotată divizionară terță arădeană a bifat două eșecuri (0-2 cu Pecica, 0-1 cu Crișul) și o remiză (2-2 cu Ineu), plus eliminarea din Cupă, e drept – onorabilă, în fața Gloriei Buzău (2-4). Cu toate astea, nimic nu este compromis încă, diferența față de „zona play-off” fiind de doar două puncte, doar că formația „alb-albastră” trebuie să reacționeze rapid.

Până una alta, Norbert Polgar a încercat să găsească o explicație pentru seria de meciuri negative. „Față de primele meciuri ale sezonului, nu am mai fost pragmatici. Am fost conduși,după care nu am reușit să revenim. În plus, de la partida cu Buzăul încoace ne-a lipsit total golul, cu toate că am făcut meciuri consistente, ne-am creat multe ocazii cu Crișul sau la Ineu. Altul era scorul dacă marcam noi primii, golul îti dă liniște și reușești să duci jocul în altă direcție. Când iei gol te precipiți, nu marchezi, intri în criză de timp, nu mai ești lucid. Iar aici vreau să spun ceva, nu neapărat atacanții sunt de vină pentru lipsa golurilor, nu punem presiune pe ei. Pot marca și mijlocașii sau fundașii, important este să câștige echipa.  Singurul aspect, să zicem, cât de cât pozitiv ar fi faptul că nu am abandonat lupta la Ineu, cu toate că am fost conduși în două rânduri. Am dus multe mingi în fața porții lui Merșca și din presiunea pusă pe adversari și-au dat autogoluri”, afirmă antrenorul secund al lipovanilor.

Din acest weekend, „șoimii” își mută meciurile de pe teren propriu sâmbătă, din respect pentru suporterii săi care vineri, la ora 15, pot fi încă la servici. Pe noua arenă de pe Valea Mureșului ajunge Phoenix Buziaș , formație nou promovată ce a strâns 8 puncte, la două „lungimi de undă” în spatele trupei lui Adrian Abrudean. „Vom juca de acum sâmbăta meciurile de acasă, sperând să fie și mai mulți suporteri în tribună. Avem nevoie de ei, publicul poate fi al 12-lea jucător și ne poate duce într-o direcție bună. Buziașul e un adversar periculos, cu jucători care au jucat mult la Liga a 3-a sau chiar și în Liga a 2-a, cum e Matiș. Bogdan Nicolescu, fostul nostru coleg, este suspendat în meciul cu noi, dar au destui jucători buni, bine pregătiți de un tactician cunoscut în vestul țării precum domnul conferențiar, Cosmin Petruescu. E un profesionist care își așează bine jucătorii în teren și-ți pot pune probleme, așa cum au făcut-o la Chișineu Criș, unde au scos un punct. Trebuie să avem lecțiile făcute și sâmbătă să reușim să marcăm primii. Apoi, ar fi necesar să nu luăm gol, pentru că am luat prea multe în primele șapte etape”, a mai afirmat Polgar.

Lipova și-a propus maximum de puncte cel puțin din următoarele trei runde. „Avem o serie de trei etape accesibile,  credem noi, dar știm că nu mai contează numele, forma de moment a echipei face diferența. Jucăm cu Buziașul care nu a pierdut la Crișul, apoi mergem la Pobeda, care a reușit să bată la Reșița, după care începem returul cu un meci acasă cu Cermeiul, echipă în mare foame de puncte. Avem nevoie de cele 9 puncte, ne mobilizăm și trebuie să câștigăm, noi suntem Lipova, care de câțiva ani este în topul seriei. Chiar dacă acum sunt mulți jucători noi, însemnăm ceva și trebuie să confirmăm statutul nostru, să trecem peste momentele grele, să arătăm altfel. Cu atât mai mult cu cât jucăm acasă două meciuri și suntem restanțieri față de suporteri după ce am pierdut acasă cu Crișul”, mai afirmă fostul fundaș lateral al UTA-ei.

Misiunea „alb-albaștrilor” nu va fi foarte simplă, din moment ce golgheterul și căpitanul echipei, Vlad Filimon, va rămâne în afara gazonului până la pauză de iarnă.  „Din păcate, Fili are ruptură de ligament colateral și va lipsi 7-8 săptămâni, deci până în primăvară nu va mai putea juca. Avem soluții în atac, Modan trage de el, cu toate că are și el ceva probleme, îl avem și pe Bădăuță, sunt doi jucători de mare valoare, care doar trebuie să regăsească din nou bucuria golului și încrederea pe care ți-o dă el. Dar, cum am mai spus, oricine poate marca, importante sunt punctele”, a încheiat Polgar.

Formații probabile:

Lipova: R. Buta – Cristiu, Sabău, A. Popa, Pamfile – Clej, Gavrilă, Susan, O. Bulza – Modan, Bădăuță.

Buziaș: M. Lupu – Ferțu, Artimon, Marius Musteța, An. Popescu – Horcea, Țugui – Petruș, Birău, D. Giurgiu – Matiș.

Arbitri: Leopold Herczeg (Băcia – Hunedoara) – Lucian Berariu (Moroda), Alina Mihoc (Arad)

Observatori: Constantin Făniță, Dorin Micșa (ambii din Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button