UTA Arad

Negoescu sau Pop, pe „Arena Națională”? „Nu ne așteptăm să ne câștige ei meciul, dar au o șansă și trebuie să profite de ea”





Duminică, împotriva celor de la FCSB, Ilie Poenaru va oferi în premieră un tricou de titular pentru Claudiu Negoescu (19 ani) sau Rareș Pop (17 ani).  Sunt fotbaliștii sub vârstă care au trecut de „filtrul” ciclului săptămânal la UTA și care trebuie să suplinească absențele lui Damian Isac și Raul Șteau. Cei doi mijlocași centrali au fost folosiți pe rând din primul minut în Superligă după plecarea lui Miculescu la FSCB, însă ambii au probleme medicale, iar Isac e și suspendat după „roșul” luat cu CFR Cluj.

Pop a oferit prestații bune în Liga de Tineret ca extremă dreapta, în timp ce Negoescu nu a fost prea convingător când a intrat pe finalul meciurilor cu Chindia sau Hermannstadt ca și extremă dreapta. Evident, fotbalistul crescut de FCSB și luat de UTA după revenirea din Italia, de la Spal, e mai experimentat și mai puternic din punct de vedere fizic, în timp ce Pop încă nu a primit vreun minut din partea lui Poenaru și a rămas doar cu cele 50 de minute, împărțite între confruntările din play-outul sezonului trecut cu FC U Craiova, CS Mioveni și Dinamo.

Și acum, antrenorul utist pare mai tentat să-l titularizeze pe Negoescu pe „Arena Națională”. „Analizăm și ne gândim, nu este ușor să luăm o decizie. Sunt copii care au jucat puțin până în acest moment în Liga 1, e clar că ne-am axat sau ne-am bazat mai mult pe Șteau și Isac.  Trebuie să știm ce urmărim exact la meciul cu FCSB și vom alege și în funcție de asta. Se creează o presiune foarte mare asupra acestor copii, niciunul dintre ei nu a debutat în Liga 1 din postura de titulari, probabil că atât Negoescu, cât și Pop vor avea șansa lor. Avem cu toții încredere în ei și nu punem presiune pe ei. Pe de altă parte, dacă orice jucător nu este la același numitor comun din punct de vedere fizic, tehnic, tactic cu ceilalți noi avem o problemă. Dacă unul nu este într-o zi bună sau nu-i iese la noi se observă, indiferent că este copil sau senior. Acum nu avem așteptări ca să ne câștige Pop sau Negoescu meciul, dar ei trebuie să se maturizeze repede și să crească odată cu echipa și să producă ceva atunci când intră pe teren. Ei pot face lucrul acesta jucând, iar acum trebuie să profite de șansa lor. Eu nu am o problemă cu vârsta jucătorilor, dacă sunt buni și demonstrează că ne pot ajuta mai mult decât ceilalți joacă. Să știți că mă gândesc și la Mociu, în poartă, și el poate fi o soluție. Nu știm dacă la acest meci, dar îl luăm în calcule”, a menționat Ilie Poenaru.

Revenind la infermeria utistă, Șteau se confruntă cu o problemă la genunchi, Isac are dureri la mușchii aductori, Ademi a suferit o mini-ruptură fibrilară, iar Matei revine de luni la antrenamente.  Desley Ubbink nu s-a antrenat azi din cauza unei enterocolite, dar ar trebui să plece cu echipa sâmbătă seară, la București.

8 comentarii

  1. Frica neverosimila si repetitiva de a avea curaj de a aduce juniori,de a le da minute si incredere…Nu contesta nimeni ca este o diferenta enorma de nivel intre Elite si Liga 1, dar daca nu le dai nici o sansa,nici nu vor performa,in vecii vecilor..Unul cu scoala(Pop),perfect gestionat de catre parinti,celalalt tot asteapta rabdator(Negoescu)…Despre Mociu nici nu are rost sa mai discutam…Nu au „creanga de esenta tare” staff-ul…Ori risca,ori nu…Decat pensionari,elefanti blazati, pe salarii enorme,mai bine cu acesti copii…Cu ce ma incanta pe mine ca un Ademi,Matei,Keseru si altii, sunt loviti in aripa?Ei,respectivii,se simt bine in sanatoriul UTA-ei?Normal..Ce presteaza sa si primeasca…direct proportional!Fara mila!Pana se vor trezi la o realitate clara…Daca nu,in pauza de iarna….drum bun!Decat sa planga mama…mai bine vorba aceea…Pa si puszi!Dragoste cu forta,nu se poate face sub nici o forma,nici macar cu de-a sila!

    0
    0
    1. Girofar noul antrenor de la UTA, surse sigure, Meszar negociază cu Giro preluarea echipei.
      O singură problemă există, să nu uite în fiecare zi de pastile, altfel riscă să înceapă jocul cu trei portari, sau cu Codru fundaș stânga, Voinea mijlocaș și Meszar atacant. Pe postul de juniori vor juca copiii lui de la Atletico!

      0
      0
  2. Cum se mai pricep unii pe aici, maeștri de maeștri . Emeriți ai sportului, evident. Cina sa joace, de ce sa joace, cum sa joace , unde sa joace etc.
    Tot mă mir că nu i-a remarcat nimeni că să-i zvârle pe banca tehnică, la loc de cinste și să le pregătească soclul pt viitoarea statuie.
    Unii cred că dacă văd doua meciuri de fotbal, pe jumătate beți, sunt și antrenori și jucători. Daca mai și strigă de 2 ori o încurajare, între două guri de bere , cu atât mai mult.
    Lungul nasului, domnilor!

    0
    0
  3. Totusi putin respect nu ar strica pt Domnul Giro care este trup si suflet pt UTA. Va garantez eu ca in viata lui a vazut mai multe meciuri de fotbal decat Poenaru, iar despre meciurile jucate de UTA in istoria sa nici nu are rost sa comparam. Deci macar sa citim parerea lui ca a vazut multe, poate chiar nu ar fi o idee rea sa fie cooptat si in stafful technic

    0
    0
  4. despre valoarea antrenorului roman tanar si fara experienta,NEEDUCAT dar cu scoala vietii sta marturie ZECESB…asta in antiteza cu mult hulitul DAN PETRESCU,.,,astora de antreneaza echipa pe la televizor,nu le mai alearga decat maseurul in minutul 60 IN TIMP CE Bursucul ARE REZULTATE DE EXCEPTIE CU O ECHIPA NETALENTATA SI FARA VREDETE dar cu pregatirea fizica la zi…

    0
    0
    1. Stiai @Coradu,ca Hagi si Dan Petrescu nu participa la antrenamentele cotidiene,eventual asista…Ei coboara si conduc doar la antrentamentele tehnico-tactice..Nici eu nu stiam,doar din citite…Restul e treaba secunzilor si pregatitorilor fizici…Cei doi primesc rapoarte,cifre pe fisele personale ale fiecarui jucator,la maxim 2 ore dupa antrenamente..Interesant…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button