Fotbal judetean

Ghergar, decisiv chiar în startul confruntării: Podgoria Pâncota – Victoria Felnac 0-1





Cu un parcurs foarte bun acasă, Felnacul a arătat slăbiciuni în deplasare, acolo unde a și pierdut singurul meci stagional: 1-4 la Socodor. Meciul de la Pâncota, acolo unde Victoria a și cedat în sezonul trecut, era unul de risc maxim, așa că Lucian Ciba și-a mobilizat echipa, iar punctele au venit pe merit.

VI-FE a început tare meciul, cu un șut bun al lui Zele scos de Iacob, dar și cu golul din minutul 5 al lui Ghergar. Atunci, Pasăre a pătruns din stânga, a pasat în 18 metri, Gligor a greșit în fața atacantului ospeților, care a pătruns în careu și l-a bătut pe Iacob. Găsind repede golul, oaspeții au putut apela la o tactică de așteptare a adversarului, unul care nu se simte tocmai bine pe atacul pozițional, ci preferă contrele rapide, purtate în special pe partea lui Ionel Bălăban. Primul act s-a încheiat fără evenimente majore, ci doar o dominare teritorială a Podgoriei și douărei situații trecute chiar în dreptul lui I. Bălăban.

Amfitrionii au fost ceva mai periculoși la reluare, când Mihoi a ratat incredibil din 6 metri, după pasa ideală a lui I. Bălăban. Apoi, Bulzan a executat cu efect o lovitură liberă din dreapta, Miculaiciuc a trecut pe sub mingea ce a bătut pământul și se ducea în vinclu, dacă Rusu nu făcea un ultim efort pentru a o respinge. Din acel moment, felnăcanii au închis și mai bine jocu, Pâncota a apelat la mingi lungi, rezolvate destul de simplu de Țugulescu sau Istin. Mai mult, pe contraatac, Zele și Rechițan au avut ocazii mari de a închide jocul, iar Gligor și-a deviat mingea în propria transversală.

Până la urmă, Pâncota pierde primul meci acasă și pierde pentru moment contactul cu careul de ași. „Că și joc, cred că egalul era mai echitabil. Ca și ocazii, ei au avut un plus, au și marcat, îi felicităm și le urm baftă. Păcat că nu am fost mai inspirați astăzi în special de la mijloc în sus, eram în formulă completă și speram la un rezultat bun. S-a văzut că cei de la Felnac au pregătit foarte bine această deplasare, nu au mai vrut să pățească ca și anul trecut și de data asta și-au atins scopul. Păcat de înfrângere, dar și de alte puncte pierdute în acest debut de sezon, în primul rând noi ne doream mai mult de la noi. Nu e un capăt de țară, până la urmă avem 10 puncte din 21 posibile, mergem cu încredere înainte, avem o echipă tânără, nimeni nu ne taie capul. Doar că am observat că adversarii deja ne tratează altfel, își iau măsuri împotriva noastră și asta înseamnă că am făcut și facem o treabă bună la Pâncota”, a menționat Sergiu Dragalina, președintele Podgoriei.

Ghergar avea să ducă trei puncte pentru prezența, pentru două ore, pe locul 2 a Felnacului. După succesul celor de la Socodor, VI-FE a coborât din nou pe locul 3, dar parcursul este unul mai mult decât pozitiv. „Ne puneam speranțe într-un gol rapid și apoi într-o tactică puțin mai defensivă. Știam că, dacă marchează ei primii și vom fi obligați să ne descoperim noi, vom aveam probleme la contraatacurile lor rapide. A ieșit așa cum ne așteptam, cu diferența că nu ar fi trebuit să tremurăm până la ultimul fluer. Am avut ocazii mari de 0-2 în ultimele 20-25 de minute, nu trebuia să le ratăm. În timpul meciului am fost foarte supărat, acum mi-am mai revenit și-mi felicit băieții pentru joc și rezultat. Nu e simplu să câștigi la Pâncota, cu atât mai mult cu cât noi avem o problemă cu meciurile de la ora 11. Ne trezim mai greu și mi-era frică de acest aspect, dar, una peste alta, a ieșit bine și stăm ok și în clasament”, a menționat Lucian Ciba, antrenorul felnăcanilor.

Formații:

Pâncota: D. Iacob – Țop, Miculaiciuc, Gligor (82 Dragalina), Bogdan – Cl. Balaban, Hera – Ispas (82 Popa), Mărgăian (63 Bulzan), I. Balaban (82 Pușcaș) –  Mihoi (63 Steleac). Antrenor: Dan Mițiți.

Felnac: Fl. Rusu – Mocan, Țugulescu, Istin, D. Morariu – Dancă (93 Covaci), S.Măgulean, Tomuț, Pasăre (77 Rechițan) – Zele – Ghergar (46 Drîglă, 71 Negrea). Antrenor: Lucian Ciba

Arbitri: Ionel Deac – Mihai Stanciu, Cristian Takacs.

Observatori AJF: Marius Alexa, Andras Mako









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button