Fotbal judetean

Liderul Ligii a IV-a, blocat de trupa lui „Gio”: Viitorul Arad – Unirea Sântana 0-0





După succesul din derby-ul cu Socodorul (3-2), liderul Unirea Sântana pornea favorită și în deplasarea de la Sânleani, cu Viitorul, cu toate că și echipa lui Giovanni Catanzariti avea destule argumente pentru o victorie, respectiv „piese” grele precum Vezan, Gîlcă, Bier sau S. Popa. Până la urmă, a rezultat o remiză albă ce nu supără niciuna dintre cele două tabere, ce se află bine înfipte în obiectivele stagionale.

Gazdele au intrat ceva mai bine în joc și și-au creat și câteva situații de a marca. Cele mai importante le-a avut Rotar, care – însă – a finalizat slab. Și Bulboacă a avut șansa golului, după o învălmășeală, dar a trimis din 8 metri pe lângă poartă.

Liderul a început să-și arate colții de abia după pauză. Autor al unui gol spectaculos cu Socodorul, Olteanu a executat bine o lovitură liberă de la 17 metri lateral dreapta, dar mingea alovit transversala. Apoi, în evidență a ieșit Șulea, care a beneficiat de două pase excelente ale lui Olteanu și Ursoi, dar a ratat din poziții bune. Și mai mare a fost ocazia lui Trabalka, după cornerul lui Șulea, dar reluarea de la colțul lung, cu capul, a trecut pe lângă poarta goală. De partea cealaltă, doar Bulboacă i-a mai dat ceva emoții lui Mucha, dar tabela nu avea să se modifice pânăla ultimul fluier al maghiarului  Fekete.

Cel puțin până la meciul Păulișului, Viitorul rămâne pe locul 4, cu 14 puncte. „Dacă am fi marcat din ocaziile avute în prima parte, poate am fi scăpat în câștigători. Pe de altă parte, și Sântana a avut șansele ei destul de mari în repriza a doua, așa că, una peste alta, rezultatul a fost echitabil. Știam că Sântana își bazează mult atacurile pe Trabalka, iatr Bier și Brozbic l-au ținut bine. Mi-aș fi dorit să fim mai periculoși în atac, a contat însă și accidentarea rapidă a lui  Sergiu Popa. Chiar dacă am vrut să câștigăm, ținem de acest punct cu liderul, suntem în grafic, exceptând deplasarea de la Șimand, când nu am știut să gestionăm avantajul. Ne așteaptă un nou derby sâmbăta ce vine, la Socodor, încercăm să scoatem maximum”, spune Flavius Pavel, „principalul” Viitorului.

Sântana trebuie să se mulțumească cu punctul ce o păstrează în fruntea clasamentului și după etapa a 7-a. „Sunt două puncte pierdute, dar și un punct câștigat pe terenul unei echipe cu mulț jucători experimentați, care au jucat mai sus, în primele trei ligi din România. Mă bucur că nu am riscat aproape deloc în fața acestee echipe bune, poate dacă terenul era mai bun, fără denivelări, poate ne-am fi exprimat și mai bine în joc și ocaziile le-am fi tratat și mai bine. 4 puncte din dubla Socodor – Viitorul nu sunt de aruncat, dimpotrivă. Rămânem primii , în condițiile în care suntem a treia cea mai tânără echipei a campionatului, după Șimand și Ineu – Bocsig. Și azi am contat pe doi jucători născuți în anul 2005, Kozma și Pașca”, a precizat Marius Ciubăncan, antrenorul „uniriștilor”.

Formații:

Viitorul: Dagău – Stoianovici, Bier, Brozbic, E. Pantea – S. Popa (23 Cotuna, 80 P. Pavel), Fl. Gîlcă – A. Popa (86 D. Mitu), Vezan (79 Ungureanu), M. Rotar – Bulboacă (86 Al. Catanzariti). Antrenori: Flavius Pavel și Flavius Moisă

Sântana: Mucha – Kozma (67 Brad), Savin, Bercu, Stoin – Simion, Ursoi (82 M. Pașca) – Stanciu (67 Martin), Olteanu (67 D. Marc), Șulea – Trabalka. Antrenor: Marius Ciubăncan

Arbitri: Zoltan Fekete – Antal Kovacs, Furi Imre Antal. Observatori AJF: Leontin Buda, Matyas Viczian

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button