Fotbal judetean

Au profitat de problemele de efectiv ale „Zimbrului”: Victoria Zăbrani – Şoimii Şimand 1-3





La prima vedere, rezultat surpriză în cadrul etapei a 7-a a Ligii a IV-a Arad! Șimandul s-a impus cu 3-1 la Zăbrani, dar gazdele au mari probleme de efectiv. Conducerea clubului a renunțat la cei trei jucători timișoreni, Dumitru, Dragu și Roman. Primii doi au lipsit de la antrenamentele echipei, iar celui din urmă medicul i-a interzis să facă efort.  În plus, Topai era suspendat pentru cumul de „galbene”. Șimandul și așa a început să dea semne de viață de o lună încoace și, cu excepția partidei cu Curtici, a scos mereu ceva.

Meciul afost echilibrat doar în primele 15-20 de minute, după care oaspeții au preluat ușor inițiativa. Minutul 38 a venit și cu deschiderea scorului. Pe un contraatac, după o centrare din dreapta, Don l-a păcălit pe Gurban și a marcat din 6 metri. Doarcă trei minute mai târziu, puternicul fotbalist al Zăbraniului s-a revanșat cu reușita de 1-1, venită dinr-o învălmășeală în careul lui Mureșan

Și așa gazdele au fost numărate, așa că numai de accidentarea lui Iova nu aveau nevoie. Aceasta a venit după o oră de joc, iar pe teren a apărut Mihnea Dediu, de numai 14 ani, aflat la debutul în Liga 4-a. Mai proaspeți, vizitatorii eu prins curaj și în minutul 66 au trecut din nou în avantaj. Sechel a purtat un contraatac pe dreapta, Gurban nu intervine și fotbalistul „șoimilor” l-a lobat elegant pe Vasi. Tot pe o contră, finalizată de Cordoș de la 16 metri, în minutul 81, a venit și reușita de 1-3 ce nu a mai lăsat loc de discuții cu privire la destinația punctelor, ocazie cu care Șimandul a și trecut în clasament peste adversarul său de sâmbătă.

Aslău: „Pe final a fost rezultatul la care ne așteptam după subțirimea lotului”

Mircea Aslău este – oarecum – resemnat cu situația, atâta timp cât face eforturi să trimită în teren un prim „11”. „Din păcate, a fost un joc pe care nu l-am putut controla, iar pe final a fost rezultatul la care ne așteptam după subțirimea lotului, mai ales și după accidentarea lui Iova. Am încercat să mai jucăm câte ceva, până la urmă am făcut și două greșeli destul de mari. Am pierdut un joc, nu avem ce să facem, cei care suntem să strângem rândurile penru a reuși ca până la finalul turului să scoatem cât putem. Apoi, este nevoie de 5-6 jucători care să facă diferența și să aducem rezultate mai bune”, a menționat antrenorul celor din Zăbrani.

Ruska: „Astăzi ne-aieșit totul, nu le-am dat vreo șansă gazdelor”

De partea cealaltă, Șimandul ajunge pe un loc 8, care acum o lună de zile reprezenta mai degrabă un vis frumos. „Am venit la Șimand ca să jucăm un fotbal bun pentru spectatori, pentru noi și să facem un rezultat pe măsură. Fără falsă modestie, eu cred că am făcut un meci bun, nu cred că le-am dat vreo șansă gazdelor ca să ne domine în oricare zonă a terenului sau chestii de genul ăsta. Am încercat să ne impunem jocul, la fel cum facem în fiecare meci, cum încercăm să facem în fiecare etapă. Câteodată ne iese, câteodată nu, foarte mult depindem de greșelile personale ale unor jucători tineri.  Dar, noi încercăm să jucăm fotbal, să ne dominăm adversarul, iar astăzi chiar ne-a ieșit totul. Mulțumim gazdelor pentru ospitalitate, pentru terenul extraordinar care este aici la Zăbrani, pentru condiții, dar deja ne gândim la meciul viitor, când la Șimand vine Păulișul. Suntem la o răscruce de drumuri, ori terminăm acolo sus între primele echipe, ori ne luptăm pentru salvarea de la retrogradare. Deci următorul meci va fi decisiv în privința asta pentru noi. Pe această cale, vreau să-i urez domnului primarul, Florin Dema, din partea mea,a staffului și a echipei un sincer <<La mulți ani!>>”, a menționat Jany Ruska după succesul de la Zăbrani.

Formații:

Zăbrani: Vasi – Iova (60 Dediu), Gurban, Cotoc, Cervenschi – Nădăban, Vasilca – Merca, Vereș, A. Aslău – Al. Morariu. Antrenor: Mircea Aslău.

Şimand: Mureșan – R. Lăsculescu (74 Marinescu), Engelhardt, Peia, Sechel –  D. Don (92 Mihailov), Borod – Apostol (90+2R. Nagy), Onaca, Cordoș – I. Rus (85 Stoica). Antrenor: Iani Ruska.

Arbitri: Radu Bîtea – Emil Arsa, Răzvan Rusu.

Observatori AJF: Mircea Toderici, Ioan Hamza

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button