Fotbal feminin

În loc de 0-2, puncte mari pierdute de arădence în Secuime: Vasas Femina – AC Piroș Security 3-1





Pentru meciul din cadrul rundei cu numărul 5 a Ligii 1 la fotbal feminin AC Piroș Security s-a deplasat la Odorheiu Secuiesc, pentru duelul cu Vasas, formație ce-și propune și în acest sezon calificarea în play-off. Cele două echipe erau despărțite de doar două puncte în clasament înainte de duelul din această dimineață, cu mențiunea că echipa harghiteană ar fi avut șansa să mai adauge puncte le cele 4 dacă partida de la Comloșu Mare, cu Banat Girls, nu s-ar fi amânat pentru 12 noiembrie. Arădencele au jucat excelent timp de 80 de minute, au și avut avantaj pe tabelă, dar au căzut inexplicabil pe final, când „alb-albastrele” și-au adjudecat victoria: 3-1!

Odată cu revenirile lui Cauni și Bălaș la echipă, „leoiacele” au părut mult mai echilibrate din punct de vedere tactic. Dan Cuedan și Nicușor Tanasoglu au și pregătit o formulă destul de ofensivă, cu doi atacnți, Bălaș și Bozian. Chiar ultima avea să obțină penalty-ul din care AC Piroș Security avea să conducă la pauză pe terenul din Odorhei. În minutul 36, căpitanul Aradului a insistat la un balon în 15 metri, Molnar l-a dezeechilibrat și „centralul” Moldoveanu a arătat punctul cu var. Melisa Olariu a marcat cel cu un șut puternic în dreapta lui Sandor, care oricum plecase în direcția opusă. Până în acel moment, gazdele au avut două acțiuni periculoase, prin Toth și Hodor, dar egipteanca Maha, revenită chiar vineri în țară de la echipa națională, a fost la post. Dincolo, doar Lidia Cauni a obligat-o pe Sandor să intervină la un șut pe colțul scurt din 12 metri lateral dreapta.

Replica fetelor de la Vasas a fost extrem de palidă (și) după pauză. Practic, portarul „leoaicelor” a șomat, gazdele având ceva tentative dar necadrate pe poarta egiptencei. La fel de adevărat este că nici „roș-albele” nu s-au prea văzut în careul advers, dar asta numai până în minutul 80. Atunci, Ungur, trecută în avanposturi a primit în adâncime pe dreapta, a pasat în fața porții, de unde Kugler a trimis incredibil în transversală. Și, cum ocaziile se răzbună, 4 minute mai târziu, Vasas a reușit egalarea. La o fază ce nu anunța mare lucru, Mitri a primit în stânga și a trimis din cădere spre vinclu și Maha s-a recunoscut învinsă.  Mai mult, în minutul 88, Aradul a primit și golul ce îi face drumul  spre casă apăsător. Toth a executat bine o lovitură liberă de pe 16 metri, Maha a respins de sub transversală, Szasz a urmărit și a înscris din 5 metri. Și ca tacâmul să fie complet, elevele lui Bela Laszlo au înscris și  golul trei în cel de-al doilea minut de prelungire, prin aceeași Mitri, care a câștigat duelul fizic cu Olariu (care avea săși iasă accidentatăde pe teren) și a trimis în dreapta lui Maha din 15 metri.

„Leoiacele” joacă tot în deplasare peste o săptămână, în județul Caraș-Severin cu Banat Girls.

Formații:

Vasas: Sandor – Pasztor (46 Laszlo), Molnar, Zănoagă, Orban – Szasz, Horvath, Hodor (90+3 Benczedi), Godra (70 Solyom) – Mitri (90+3 Toaso), Toth.

Piroș Security: Maha – Ungur, Granados, Olariu (90+4 Gherheș), Tomescu – Cauni, Varga, Cosma (82 Vanu), Kugler – Bozian, Bălaș.

Arbitri: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe) – Barna Biro (Cernat – Covasna), Zsolt Biro (Belin – Covasna)

Un comentariu

  1. Subliniez faptul ca in sezonul precedent dar si in sezonul 2020-2021 cand era covid 19 cand echipa a avut pierderi esentiale (Alice Cociuba , Florin Bugar) Echipa a mers mai bine ca niciodata pe final dupa terminarea sezonului o parte din fete Ancas si Sucila s-au dus la poli timisoara. Nazlican a plecat inapoi din chestia asta imi dau seama ca ele parca au fost fugarite din echipa sa plece. De ce nu a tinut de ele? De ce nu a tinut de Adelina Ion? De Andrada Jarnea? De ce nu a tinut de Estera Prunar?? Iarasi niste fete bune.. Pacat cred ca Nea Pavel vrea sa faca manevra pe care a facut -o si cu Șoimii.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button