UTA Arad

A pierdut Poenaru vestiarul? „Nu există așa ceva, doar supărări! Trebuie să produci ca să joci, cine nu acceptă concurența poate să plece!”





UTA a dat semne de revenire în fața campioanei CFR Cluj și a obținut un rezultat pozitiv (1-1), însă deplasarea de pe „Arena Națională” a scos la suprafață vechile probleme. Arădenii au „pedalat” în gol în fața unei formații ce nu a excelat în special pe faza defensivă. Ilie Poenaru și-a manifestat public nemulțumirea față de jocul echipei sale, a și recunoscut că și-a băgat elevii în ședință, iar azi a spus mai clar ce l-aderanjat.

Deranjat de evoluția jucătorilor veniți de pe bancă cu FCSB: „ Să nu ai atitudine când intri…”

Tehnicianul arădenilor a arătat cu degetul în special spre fotbaliștii veniți de pe bancă împotriva celor de la FCSB, duminică seara. „Cu CFR toată lumea și-a adus aportul la jocul și rezultatul bun, însă de data aceasta m-a deranjat foarte tare atitudinea celor care au intrat. Dacă vii de pe bancă, trebuie să vii cu plus. Vom lua niște decizii, pentru că putem accepta faptul că nu îți iese jocul având o zi proastă, dar să nu ai atitudine când intri. Nu mă refer la toți cei care au intrat, sunt anumiți jucători și ei știu care sunt. Asta mă deranjează foarte tare. Trebuie să încerci să te bați, să încerci să faci ceva, să creezi ceva, să-ți ajuți colegii pentru că de multe ori jucătorii care vin de pe bancă sunt mai importanți pt fi mai importanți decât cei care sunt pe teren.  Ei văd ce se întâmplă, ei știu unde să acționeze, plus că suntem acolo tot timpul pe bancă și discutăm și vorbim cu ei și înainte de a intra le transmitem lucruri. Și vorbim despre jucători de la care avem așteptări, iar pentru ei unele meciuri, începând cu cel de mâine, ar putea fi decisive”, a precizat Poenaru.

Problema Ubbink rămâne: „E posibil să fie un blocaj mental”

Evident unul dintre fotbaliștii vizați e olandezul Desley Ubbink, despre care Poenaru a spus: „El nu a mai fost cu mintea aici după ce a ratat transferul la Craiova și cu toții am avut așteptări mari de la el. Eu i-am spus asta, am încercat să-l responsabilizez spunându-i cu nu am adus un alt număr 10 care să-i facă concurență în sistemul 4231,  dar el nu a mai putut să revină. El încă nu se regăsește, e posibil să fie un blocaj mental”. Pe de altă parte, în cazul lui Wesley Jobello antrenorul UTA-ei susține că e doar o problemă de latură fizică, la care el și stafful său se aștepau din moment ce francezul nu a făcut o pregătire de vară cum scrie la carte.

„Sunt jucători care au fost învățați cu statutul de titulari și nu știu dacă avem vreun Messi sau Ronaldo”

Fiindcă echipa nu adună puncte, iar evoluțiile ei sunt oscilante, chiar foarte slabe departe de casă, unde nu poate fi trasă direct la răspundere de suporteri, există și supoziția că antrenorul a pierdut vestiarul. „E ușor să vorbești dinafară, dacă nu ești aici să înțelegi despre ce este vorba…Și așa ne putem da noi cu părarea că Xavi a pierdut vestiarul la Barcelona. Nu există așa ceva, este disciplină în vestiar. Cine nu răspunde la tot ceea ce ne dorim noi sau cine nu se supune la ceea ce discutăm aici și nu avem respect și disciplină pleacă, e simplu, pleacă. Că sunt supărări, e normal. Sunt 25-26 de jucători, nu ai cum să-i mulțumești pe toți. Sunt jucători care au fost învățați cu statutul de titulari, indiferent de cum au jucat ei, de scor și de ce se întâmplă pe teren. La mine nu merge așa, ca să joci trebuie să produci. Îți dau o șansă, două trei, dacă nu produci nimic și nu-ți ajuți echipa atunci trebuie să dau șanse celuilalt. Și Erico e, poate, supărat că nu joacă, dar el se antrenează sută la sută, își vede de treabă, își așteaptă rândul. Și el a început ca titular, apoi s-a accidentat,a venit Chindriș, a avut șansa lui și a profitat de ea. Le-am spus-o, cine nu acceptă concurența, banca sau tribuna poate să plece, indiferent cine e el și cum îl cheamă. Nu știu dacă avem Messi sau Ronaldo pe la echipă”,  a mai transmis Poenaru.

„Trebuie să te sperie situația de acum, nu avem cum să stăm liniștiți”

În fine, acesta a mai recunoscut că situația din clasament a UTA-ei începe să preocupe pe toată lumea, iar obiectivul pe termen scurt este intrarea în scurta pauză de iarnă cu alte rezultate. „E clar că nu suntem acolo unde ne-am dorit. Am avut speranțe mai mari, în primul rând ca și număr de puncte. Trebuie să te sperie situația de acum, nu avem cum să stăm liniștiți. Calculăm și vedem și noi că situația se agravează. Pe de altă parte, suntem la doar trei puncte play-off, dar și la trei puncte de un loc de baraj. Într-o etapă, o victorie sau înfrângere face toată diferența, îți schimbă imediat poziția din clasament. Trebuie să fim foarte atenți traseul, parcursul nostru până în decembrie. Trebuie să obținem rezultate mai bune pentru o iarnă liniștită, în așa fel încât să putem creiona strategia pentru ceea ce a mai rămas din retur”, a concluzionat „principalul” Bătrânei Doamne.

4 comentarii

  1. Uni jucatori au nevoie de psiolog permanent, esti jucator la UTA ARAD joaca fotbal si da totul pt echipa ca doar asta iti este meseria , daca nu poti face asta AFARA, pleaca unde iti este locul, dragoste cu forta nu se poate.Nu stiu unde naiba noi ii gasim numai jucatori de genul acesta,nu aducem si noi jucatori mai profesionisti mai capabili, pai 1/3 din lot ii platim degeaba sa taie frunze la caini macar nici acest lucru nu il fac.Sa asteptam vacanta de iarna si poate se va intampla ceva pozitiv la club.HAIDE UTA ARAD,HAIDE UTA ARAD,HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
  2. Eu zic….domnule Poenaru…..ca problema este la tine și la staful tău !! Aici ești la UTA , aici ești unde sa jucat fotbal prima data în țara asta , aici ești în ARAD !!! Și tare îmi este teamă, că este prea mult pt dumneata !!! Doamne ajută…..să mă înșel și sa fii în primele șase pana la Crăciun !!!

    0
    0
  3. Totul clar,ca si de obicei,alibiuri maxime,filozofii si teorii desarte,fara continenta reala..Face si drege Mister Poenaru si tot „Hopa Mitica,cade in fund si se ridica”..Mereu gaseste cate ceva de explicat…O conferinta de presa de 44 minute,in care filozoful a vorbit cam 40 si de fapt nimicuri…”Daca si cu parca,se plimbau intr-o barca,daca nu era,parca se facea,nu se ineca”,cam atat a dat de inteles..La anumite intrebari,eschiveaza elegant,ricoseu…A ajuns la concluzia ca vestiarul dansului este perfect,dar nu il asculta jucatorii..A ajuns la ilaritatea maxima sa ne explice ca a facut schimbari pentru ca jucatorii si-au dorit prea mult(de exemplu Stahl)…
    Domnule Poenaru si domnule Duna,voi sunteti intregi la debla?Sincer???Pai daca si-au dorit mult,ati rezolvat imediat…schimbati pe regresiv,nu cumva sa bate-ti pe Becali?Nu va impacientati,oricum nu va ia Becali,este Croitoru la rand,indiferent cat de slugarnici ati fost…Ce panarame de antrenori la UTA…

    0
    0
  4. Poenaru e un antrenor de conjunctură, nu e un antrenor capail de lucruri mari. El nu poate construi ceva durabil. este un aventurier, un antrenor de moment. Multi l-au văzut mare și l-au dorit la UTA. Iată-l la UTA. Ce face? El seamănă mai mult cu un antrenor de Sântana. Noi avem nevoie in primul rând de un antrenor educat in spiritul marii performante, nu aventurieri de 4-5 etape si apoi retrogradare. Cam asta este dl Poenaru. Sper să nu mai fie ceruti la UTA astfel de antrenori, gen Poenaru, Croitoru, Grozavu si mai sunt câtiva.
    Am avut antrenor f bun…sper să vină înapoi. Dar nu stim dacă mai vrea el să vină

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button