Baschet

FCC UAV Arad are de trecut dificilul examen de la Brașov înainte de debutul în EuroCup, în fața turcoaicelor de la Orman Genclik!Vicecampioana României la baschet feminin își începe cu adevărat treaba în noul sezon odată cu deplasarea de la Brașov. Sâmbătă, de la ora 17, se va afla față în față, în cadrul etapei a treia a LNBF, cu CSU Olimpia, formație ce și-a anunțat intențiile pentru o clasare în „careul de ași” în acest sezon.


De altfel, formația de sub Tâmpa a oferit o primă prestație  bună, 76-60 cu Sirius Târgu Mureș, la rândul ei o echipă serios întărită în acest sezon. Americancele Cortez și George, bosniaca Zubac și sârboaica Pesovic sunt principalele „arme” ale antrenorului Dan Calancea, româncele Armanu (fostă jucătoare a Aradului) și Kilin fiind și ele jucătoare importante pentru brașovence.


Totuși, FCC UAV Arad pornește cu prima șansă, mai ales că și-a recuperat toate baschetbalistele importante. Bulgăroaica Georgieva a trecut peste accidentarea la gambă și e pregătită să debuteze oficial în „galben-albastru” mâine. Pe de altă parte, Marcel Urban își face mici probbleme cu privire la tonusul elevelor lui Bogdan Bulj.  „A fost o săptămână atipică pentru noi. Fiindcă parchetul Polivalentei a fost paluxat, a trebuit să ne facem antrenamentele pe unde am apucat. Luni și marți am intrat în sala UAV și le mulțumim pentru găzduire, apoi am mai făcut multă pregătire fizică pe Gloria, dar și în sala de forță VSA și doar încă un antrenament la în sala de la Colegiul Național Dimitrie Țichindeal. Eu sper ca fetele să aibă tonus mâine, pentru că ne așteaptă un meci greu, un prim examen dificil al sezonului, cu o echipă ce vrea să fie și ea acolo sus în acest sezon”, a menționat președintele grupării arădene.

Sala Sporturilor „Victoria” a fost cosmetizată în vederea debutului baschetbalistelor arădene în grupele EuroCup. Miercuri, la Arad, vin turcoaicele Orman Genclik, ceva emoții pentru omologarea Polivalentei existând totuși. „Suntem în regula cu parchetul, cu noul iluminat, de 1700 de lucși, dar avem ceva emoții cu tabela de marcaj. Ea costă în jur de 70 de mii de euro, sperăm să fim păsuiți de FIBA, dar asta vom afla doar marți cu ocazia comisarului care vine la omologare”, mai afirmă Urban.

Disputa de mâine, din sala „Dumitru Popescu Colibași Brașov”, dintre CSU Olimpia și FCC UAV Arad va putea fi văzută în direct pe FRB TV

FOTO: FCC UAV Arad (facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button