Fotbal judetean

Și-au întors vecinii în derby: Voinţa Macea – Frontiera Curtici 1-4





După foarte mulți ani, Macea și Curtici au pus în scenă așa-zisul „derby al părădăicilor”, la care au asistat astăzi aproximativ 25o de spectatori din ambele localități. Chiar dacă Voința a dat o replică bună și chiar a condus pe tabelă timp de o oră de joc, valoarea și experiența superioară a Frontierei și-au spus cuvântul și nu a fost loc de surprize.

Măcenii au fost mai motivați în startul partidei și foarte disciplinați din punct de vedere tactic, iar Noiacă a ratat o ocazie importantă, finalizând eronat cu capul din poziție ideală. Dar, fostul jucător al celor de la Socodor și Pilu s-a revanșat cu reușita din minutul 36. Atunci Brandabur a pasat perfect din stânga, Noiacă a înscris din fața porții. Același fotbalist putea beneficia de o pasă venită de la adversar, însă s-a oprit crezând că e offside. În prima parte, vizitatorii au avut o singură situație importantă, prin Calvin, după o fază fixă, respinsă de un adversar din fața porții.

Actul secund s-a reluat de la scorul de 1-0, dar cu o altă față a curticenilor. Profitând și de căderea  fizică a măcenilor, băieții lui Costel Bogoșel aveau să-și apropie fără probleme victoria. Egalarea a venit în minutul 61, când Blănaru a bătut puternic un aut de margine, mingea a ajuns cu ceva noroc la Huțanu, care a trimis capul în plasă. 1-2 a fost în minutul 73, când Avrămuțiu a driblat scurt în careu și a înscris cu un șut plasat. Amfitrionii au căzut cu totul, iar Prică a înscris și el cu o execuție spectaculoasă de la 25 de metri, mingea mușcând din transversală înainte de a intra în poartă. Era minutul 80, pentru ca după alte 5 minute, Blănaru să facă „pokerul” pentru echipa sa, reluând de la colțul lung centrarea din dreapta a lui Ciupuligă. 1-4, la ultimul fluier al lui Radu Bîtea.

Pîncotan: „Au fost mai pragmatici”

Măcenii nu se gândeau că după startul cu 6 puncte din tot atâtea posibile o să aibă două luni fără vreun rezultat pozitiv. „Ne doream foarte mult să facem o impresie bună și chiar să scoatem un rezultat bun în fața vecinilor noștri și nu am fost departe. Am dus foarte bine jocul timp de o oră, am condus, am avut ocazii, puteam să facem 2, chiar 3-0, după care am plătit scump pregătirea fizică precară. În plus, când le dai spații și ocazii celor de la Curtici te taxează, pentru că au fotbaliști mai valoroși și experimentați. Au fost mai pragmatici, dar și noi i-am ajutat prin greșeli individuale și colective. Dincolo de rivalitatea zonală, nu cu Frontiera trebuie să ne luăm punctele, e clar că sunt peste noi. Mă mai bucurcă, totuși, împreună cu președintele Vasile Schmidt și sprijiniți de domnul primar Otlăcan am putut săle oferim măcenilor bucuria unui astfel de derby, păcat că nu a fost victorie. Vom face tot posibilul să ne revanșăm la Zăbrani, cu o formație mai apropiată valoric de a noastră”, a menționat Ruben Pâncotan, antrenorul Voinței.

Bogoșel: „Victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială”

Curticiul leagă a patra victorie la rând și ajunge pe locul 5 în clasament. „Trebuie să recunoaștem că am făcut o primă repriză mai slabă, gazdele au avut o atitudine mai bună și ne-au condus pe merit. În a doua parte, după ce am schimbat puțin și așezarea am fost echipa mai bună, am marcat de patru ori, am mai avut cel puțin două ocazii clare de gol, victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială. Nu avem noi cel mai bun ritm de joc, jucăm mai mult din experiență și poziționare, dar tot suntem una dintre cele mai bune echipe ale campionatului și vreau să demonstrăm asta și etapa viitoare, cu Sântana. Sper că am putut să le oferim o bucurie curticenilor azi, le mulțumim domnului primar Ban și domnului vice Doba că ne-au susținut de pe margine și-i dedicăm victoria președintelui Sorin Grec, care și-a sărbătorit ziua de naștere joi”, a punctat Costel Bogoșel, tehnicianul lui „Fronti”.

Formații:

Macea: P.Șoltesz – Șt. Ardelean, D. Crișan (86 Botaș), Edu,  D. Boiț (90 Berciu) – Șt. Șiclovan, R. Fritea – S. Sîrbu, Georghieș (62 Trif), Brandabur  – Noaică (90 Kiss).  Antrenor: Ruben Pâncotan

Curtici:  Trifoi – Kocsis, Calvin, Al. Gligor, Blănaru – N. Varga (90 Ispravnic), Prică (88 Roșu) – Ciupuligă (90 K. Varga), Avrămuțiu, Zsogo (90 Onica) – Huțanu (90 Buzgău). Antrenor:  Costel Bogoșel

Arbitri: Bradu Bîtea – Alina Mihoc, Dan Cojocariu.

Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Ioan Hamza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button