UTA Arad

Se joacă pe puncte și astăzi, dar toate echipele de juniori ale Academiei UTA sunt deja calificate în play-off! Ce spun antrenorii lor?





Cu două meciuri rămase de disputat în acest sezon regular, toate cele trei echipe de juniori mari ai Academiei noastre și-au asigurat prezența în play-off. Echipa angrenată în Liga de Tineret este pregătită de Costel Bogoșel, Adi Ungur și Sangu Gaica și este lider autoritar în Seria de Vest, cu 5 puncte avans față de următoarea clasată, la Elite U17, Sorin Botiș și Marius Ciubăncan împreună cu elevii lor ocupă locul secund, iar la U16, jucătorii pregătiți de Adi Petruț și Vivi Erdei sunt pe poziția a treia, la un punct de primele două clasate. Evident, cum Liga Elitelor U15 tocmai ce a început, nu există verdicte pentru cele două formații „roș-albe”.

-Început excelent de sezon și calificare în play-off. Ce așteptări aveți și ce veții urmări în ultimele jocuri rămase de disputat, dar și în play-off?

Sandu Gaica:Îmbunătățirea jocului și implicit și rezultatul. Pe plan individual, creșterea valorii jucătorului și promovarea spre prima echipă, care este ,de fapt, și obiectivul final.”

Sorin Botiș:Urmărim în special dezvoltarea fiecărui jucător în mod particular, iar odată cu acest lucru va crește implicit și valoarea grupului, al echipei, creștere pe care o dorim și care va duce la o clasare cât mai sus în clasament și care să facă cinste clubului nostru, căruia dorim să-i oferim cât mai mulți jucători pentru prima echipa în viitorul apropiat.”

Vivi Erdei: ”În continuare vrem să jucăm toate meciurile la victorie indiferent unde și cu cine jucăm. Ne dorim să avem un parcurs foarte bun în play-off în acest an, am pierdut puncte din motive obiective. Obiectivul nostru va fi în continuare locul 1.

Boroș: „Suntem într-un moment fericit în care avem un grup bun de jucători de perspectivă”

O scurtă analiză a primelor etape din acest sezon a făcut-o și Ștefan Boroș, directorul executiv al Academiei.

-Parcurs aproape perfect pentru toate cele trei echipe de juniori mari și calificări în play-off. Este cel mai bun inceput de sezon din ultima perioadă, ce s-a schimbat?

– Este în principal meritul antrenorilor și al jucătorilor, pasiunea și devotamentul lor se reflectă și în performanțele echipelor. Mai mult, anul acesta cu sprijinul conducerii, am reușit să ne mărim staff-ul adițional din cadrul Academiei, iar acest lucru a contribuit mult la dezvoltarea lor.

– Pe lângă rezultatele bune, și linia de golaveraj este bună și foarte bună. Cele două sisteme 4-3-3 și 4-2-3-1 au fost adaptate și înțelese atât de antrenori, cât și de jucatori. Care au fost criteriile de alegere a sistemelor?

– Parte din noua filozofie a Academiei este ca grupele mari, de U18 și U17, să fie în reflexia echipei mari, de acolo aceste similarități în formulele de joc. Având în vedere că unul din obiectivele Academiei este acela de a da jucători la echipa de seniori ne dorim ca aceștia să fie cât mai bine pregătiți tactic și fizic pentru a putea face pasul la seniori.

-Trei jucători ai Academiei au început să prindă din ce în ce mai multe minute în Superligă și să aibă și realizări. Ne putem aștepta și la alți juniori în circuitul primei echipe în următoarea perioadă?

-Mă bucură foarte mult performanțele juniorilor în cadrul echipei mari, doresc să îi felicit pe această cale. Suntem într-un moment fericit în care avem un grup bun de jucători de perspectivă. Important este ca ei să se pregătească bine și să poată deveni o opțiune pentru domnul Poenaru în momentul în care se va apela la ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button