Baschet

Baschetbalistele Aradului le găzduiesc pe turcoaicele de la Orman Genclik la revenirea, după 12, în competițiile europene: „Un mare pas în față!”





De voie, de nevoie baschetbalistele de la FCC UAV Arad se întorc în cupele europene după nu mai puțin de 12 ani de absență. Vicecampioană en-titre, formația de pe Mureș a fost obligată de Federație să se înscrie în noua ediție a FIBA EuroCup Women, iar sorții i-au scos în cale, în cadrul grupei D, formații extrem de puternice, grupările poloneze Arka Gdynia și KS Basket 25 Bydgoszcz și un team din Turcia, Orman Genclik. Aceasta din urmă joacă prima la Arad, miercuri seara, de la ora 18,30 (în direct pe TVR 3), într-o Sală Polivalentă proaspăt vopsită la nivelul parchetului și iluminată corespunzător, dar cu numeroase alte probleme. Cea mai gravă rămâne cea a precipitațiilor ce ajung pe unele porțiuni din parchet și tocmai de aceea Marcel Urban a spus că se roagă la Dumnezeu ca miercuri seara să nu plouă.

Antrenorul Aradului și-a făcut lecțiile: „Au multe jucătoare valoroase și joacă într-o ligă foarte puternică”

Altfel, formația din Țara Semilunei pornește cu prima șansă la victorie, atâta timp cât a terminat competiția internă pe locul 3 în sezonul trecut. În Turcia se învârt bugete de milioane de euro și activează multe jucătoare caree vin chiar din WNBA. Chiar Orman se bazează pe două dintre acestea, iar antrenorul Aradului atrage atenția asura dificultății meciului, cu atât mai mult cu FCC UAV Arad nu a arătat foarte bine în deplasarea de la Brașov, din LNBF, unde a câștigat doar spre final: 70-65. „Este un mare pas în față pentru noi, nu suntem foarte norocoși cu asemenea adversare în grupă, dar trebuie să luăm fiecare meci în parte, pas cu pas și să ne focusăm pe ce avem de făcut. Trebuie să ne adaptăm la o competiție nouă, de un nivel mult mai ridicat decât campionatul nostru, iar prima adversară este foarte puternică, cu individualități și jucătoare de certă valoare. Au două fete ce au jucat în WNBA, muntenegreanca Dubljevic, pe poziția 1, care este și cea mai bună jucătoare a lor. Pe poziția 5 o au pe americanca Gray, iar pe poziția 2 o altă americancă ce a jucat și ea în WNBA, Williams. Dar și în rest au jucătoare turcoaice foarte valoroase. Le-am urmărit și în amicalele din pre-sezon și pot spune că formează o echipă foarte bună, greu de învins, chiar dacă au început campionatul cu trei înfrângeri, toate însă la mare luptă și cu mențiunea că liga turcă este extrem de puternică. Va fi foarte important cum vom reacționa noi, va trebui să luptăm pentru fiecare minge și să facem tot ce putem pentru a scoate un rezultat bun. Așteptăm o sală plină și ne dorim ca fanii noștri să ne împingă de la spate. Să nu uităm că avem o echipă nouă, doar trei jucătoare au rămas din sezonul trecut, avem nevoie de timp, cu toate că timpul ne presează, dar vom face totul pentru a reprezenta cât mai bine clubul și orașul în această frumoasă cupă europeană. Nu știu ce șanse avem în grupă, vedem ce va fi, trebuie să o luăm treptat, meci cu meci, pas cu pas, pentru că toate adversarele sunt puternice”, a spus sârbul Bogdan Bulj.

Căpitanul Hadzovic avertizează: „Meciuri de un alt nivel față de cele cu care suntem obișnuite”

Absentă în meciul decisiv al finalei de anul trecut, pierdut în fața lui Sepsi, Brankica Hadzovic s-a operat la umăr în această vară, iar acum e sută la sută aptă de sezonul istoric al celor de la FCC UAV. Căpitanul de 41 de ani al Aradului e de 8 ani la echipă, dar evoluează pentru prima oară în Europa în maieul „galben-albastru”.  „Meciurile din EuroCup vor fi de un alt nivel cu care suntem obișnuite, trebuie să fim concentrate și focusate 100% pe ce avem de făcut.  Nu ne rămâne decât să luptăm și să credem în noi, pentru că altfel va fi foarte greu. Adversarele sunt redutabile, EuroCup este aproape ca nivel de Euroligă, chiar dacă vom pierde trebuie să ne revenim repede, pentru că vine un alt meci. Adversara din Turcia provine dintr-un campionat clar mai valoros, totul e acolo la un alt nivel, dar vom încerca să obținem cel mai bun rezultat. Este prima participare pentru mine în EuroCup”, a menționat jucătoarea din Serbia. Ceva mai optimistă pare colega Veatriki Akathiotou, cipriota ce are și cetățenie română. „Echipa se pregătește foarte bine pentru debutul în Europa, iar partidele din campionat ne ajută sa legăm cât mai bine relațiile de joc. Avem toate condițiile, trebuie doar să ne facem treaba în teren, rog spectatorii să fie alături de noi, pentru că avem mare nevoie de ei”, spune fundașul Aradului.

Președintele Urban a trasat primul obiectiv: „Să vă facem mândri de noi”

Sperând că va trece cu bine de inspecția FIBA programată astăzi la Sala Sporturilor Victoria, Marcel Urban face un apel la publicul arădean pentru confruntarea de miercuri. „Revenirea în EuroCup în acest moment este un impact major pentru echipa noastră, dar vrem să acumulăm experiență și să ne ridicăm la un nivel cât mai ridicat. Pe scurt, dorim să vă facem mândri de noi. Intrarea va fi liberă, iar pe această cale țin să anunț că în momentul în care toate locurile vor fi ocupate, sala se va închide, tocmai de aceea fac un apel la arădeni să vină cât mai repede la meci. Îmi doresc ca echipa să pregătească cât mai bine aceste meciuri, pentru a face față pe cât posibil ritmului și nivelului ridicat. Într-adevăr, în acest moment pot spune că ar fi o surpriză ca echipa noastră să se califice mai departe din această grupă, însă rămâne de văzut ce se va întâmpla pe parchet în cele șase meciuri”, a afirmat președintele FCC UAV Arad.

Programul Aradului în Grupa D a EuroCup, calificarea se poate obține și de pe locul 3

Înainte de disputa cu Orman Genclik, FCC Baschet UAV Arad are două victorii din tot atâtea meciuri în noua ediție de campionat. Întreg programul formației de pe Mureș în Grupa D a EuroCup arată astfel: Orman Genclik (acasă, 26 octombrie), KS Basket 25 Bydgoszcz (deplasare, 3 noiembrie), Arka Gdynia (acasă, 9 noiembrie), Orman Genclik (deplasare, 16 noiembrie), KS Basket 25 Bydgoszcz (acasă, 7 decembrie) și Arka Gdynia (14 decembrie, deplasare). În EuroCup sunt 12 grupe de câte 4 echipe, care vor juca fiecare cu fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă avansează în play-off, alături de cele mai bune opt clasate pe locul 3, câte patru pentru fiecare conferință.

FOTO: FCC UAV Arad (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button