Baschet

Au murit frumos la revenirea în Europa: FCC UAV Arad – Orman Genclik 64-68





La revenirea, după 12 ani în FIFA EuroCup, baschetbalistele Aradului au avut parte de un meci pe muchie de cuțit cu Orman Genclik, formația ce a terminat pe locul 3 în Superliga turcă. În fața a aproximativ 1000 de spectatori, formația vizitatoare, cu un buget mult peste cel al partenerelor de întrecere din această seară, a dominat fără mari probleme trei din cele patru sferturi și asta în condițiile în care două dintre cele mai importante jucătoare a echipei din Țara Semilunei, americanca Riquna Williams și  muntenegreana Jelena Dubljevic, nu au apărut nici măcar pa foaia de joc. „Galben-albastrele” au avut sporadice tresăriri de orgoliu timp de 30 de minute, însă în ultimul sfert au luat pur și simplu foc și au amenințat serios succesul trupei vizitatoare. S-a terminat 64-68 (12-19, 10-18, 13-19, 29-12). 

Impactul cu competiția continentală a venit cu un sec 0-9 pentru FCC UAV Arad și un prim time-out solicitat de antrenorul Bogdan Bulj și primele schimbări în primul 5 format din: Hadzovic, Akhatiotou, Racic, Baptiste și Madden. Aceasta din urmă a marcat primele 4 puncte ale Aradului, după care gazdele au prins puțină încredere, au mai punctat și Baptise și Akhatiotou și au încheiat primul sfert la o diferență rezonabilă: 12-19.

Doar că americanca lui Ormanspor, Reshanda Gray, s-a dovedit din alt „film” și a punctat din aproape orice poziție pentru echipa sa. Colegele sale turcoiace, Erat sau Simsek au țintit și ele foarte bine de la distanță, în timp ce vicecampioana României a ratat foarte mult, inclusiv din poziții clare. Amfitrioanele au marcat doar 10 puncte pe tot parcursul sfertului doi, în special prin cipriota „Betty” Akhatiotou, astfel că la pauza mare scorul a fost 22-37! 

Sârboiaca Marjanovic a punctat pentru prima oară pentru arădence de abia în debutul sfertului trei, dar colegele sale au continuat să rateze. Iar când Gezgin a marcat de trei puncte, diferența pe tabelă creștea la 20 de puncte: 24-44. Arădencele au continuat să rateze prea mult chiar din „căciulă”, iar Orman nu a avut probleme să mențină avansul, cu atât mai mult cu cât aruncările de la distanță au funcționat pentru elevele lui Hayrettin Uysal.

Ca și în meciul de campionat de la Brașov, FCC UAV Arad s-a trezit cu adevărat pe final de meci. Sfertul patru s-a reluat de la scorul 35-56 și cu puncte pe bandă rulantă ale „galben-albastrelor”. Aceeași Akhatiotou, dar și Baptise, Georgieva sau Racic și-au dat drumul la mână și gazdele au marcat nu mai puțin de 25 de puncte, primind doar 7 când mai erau două minute de jucat. Polivalenta arădeană a devenit „vulcanul” ce i-a  permis FCC-ului să lupte până în meciul 5 cu Sepsi SIC pentru titlu. „Hei, hei, hai ICIM” s-a scandat din sute de piepturi, iar cu 1 minut înainte de final, diferența devenea minimă: 62-64! Gezgin a reușit „tripla” ce părea să pună lucrurile în ordine, dar căpitanul Hadzovic și-a ținut în viață echipa. La 64-67, gazdele au avut atac, dar au pierdut mingea, turcoaicele au mai marcat o „liberă” și și-au securizat  primul succes în Grupa D a FIBA EuroCup: 64-68!

Parcursul european al FCC UAV Arad continuă cu deplasarea în Polonia, cu FC Basket 25 Bydgoszcz, pe 3 noiembrie, după care pe Mureș vine o altă formație din Polonia, pe 9 noiembrie, Arka Gdynia.

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Akhatiotou 22 (4×3), Baptiste 12, Madden 8, Georgieva 7 (2×3), Hadzovic 6, Racic 6 (1×3), Marjanovic 3. Antrenor: Bogdan Bulj

Ormanspor: Gray 20 (1×3), Erat 16 (3×3), Gezgin 11 (3×3), Ozelci 6 (2×3), Simsek 6 (1×3), Karakas 4, C. Gokdemir 3 (1×3), N. Gokdemir 2, Oktan. Antrenor: Hayrettin Uysal

Arbitri: Petar Pesic (Serbia), Balazs Meszaros și Denes Tozser (ambii din Ungaria)

Comisar FIBA: Dragutin Ilic (Serbia)

Un comentariu

  1. Am contat când adversarele s au sufocat. Am contat și pentru ca încă mai avem spirit în tribune.
    Și am contat pt ca avem un excelent preparator fizic, iar pregătirea specifica acestuia s a simțit și azi și cu Brașovul, și probabil se va simți și în restul sezonului.
    Tehnico tactic sa mai lucram și o fi bine

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button