Stranieri aradeni

Ex-utistul Lucian Todea a fost diagnosticat cu o boală gravă la doar 36 de ani, colegii de la mini-fotbal s-au mobilizat deja!





Fotbalul din vestul țării e lovit de o nouă veste tristă, șocantă de-a dreptul. La doar 36 de ani, Lucian Todea a fost diagnosticat cu o boală gravă și are nevoie de ajutor pentru a lupta pentru viața sa.

„Todică” a debutat în Liga 1 în 2007, într-un meci în care au jucat patru din ultimii cinci antrenori ai UTA-ei

Mijlocașul ofensiv originat din Oradea a debutat cu UTA în Liga 1 la 20 de ani. Pe 3 martie 2007, Marius Lăcătuș îl înlocuia pe Thiago Fernandes cu Todea, în minutul 69 al confruntării dintre arădeni și FC Argeș, de pe vechea arenă „Francisc Neuman”, în fața a 7 mii de spectatori. Interesant este că la acel meci patru din ultimii cinci antrenori ai UTA-ei se aflau pe teren, respectiv Cristi Todea și Laszlo Balint, la UTA și Ionuț Badea și Ilie Poenaru, la FC Argeș.

Ulterior, talentatul fotbalist de pe Crișul Repede a mai avut alte patru apariții oficiale pentru „roș-albi”, el despărțindu-se de formația de pe Mureș în pauza dintre sezoane. I-a avut coechipieri la UTA pe Cristian Todea, Adrian Rusu, Laszlo Balint, Bogdan Apostu, Cosmin Pașcovici, Cristian Dănălache, Daniel Tudor sau Cristian Melinte, dar și pe alți doi fotbaliști orădeni, Dorin Mihuț și Ioan Hora.

A jucat la UTA și Crișul

Format la LPS Bihorul Oradea (grupa antrenorului Ionel Negrea), „Todică” (așa cum alintau foștii colegi în „alb-roșu”) a mai evoluat în cariera sa pentru FC Bihor, Lotus Băile Felix, Dinamo II București, Corvinul Hunedoara, CSM Râmnicu Vâlcea, SCM Zalău și din nou în județul Arad, la Crișul Chișineu Criș, în Liga 4-a. Ultima dată a fost legitimat la CS Oșorhei de unde s-a și retras în decembrie 2018, la numai 32 de ani.

Colegii de la minifotbal au jucat pentru el

Apoi, și-a găsit locul la minifotbal, unde a fost component de bază al echipei Bad Boys Oradea, una dintre cele mai redutabile din minifotbalul bihorean. Echipele de minifotbal din Campionatul Județean Bihor și-au manifestat sprijinul față fostul mijlocaș ofensiv. Miercuri seara, înainte de derby-ul AEK Oradea – Bad Boys, jucătorii de minifotbal au intrat pe terenul 1 de la Baza Tineretului îmbrăcați în tricouri cu mesajul: ”Alături de Luci Todea”. Prezent la teren, Lucian, ajutat de doi prieteni, a dat lovitura de începere. „Avea cel mai puternic șut din echipa noastră. Când l-am văzut că abia poate lovi mingea la startul jocului, efectiv mi-au dat lacrimile. Sperăm să aibă puterea să lupte în continuare. Dumnezeu să-l ajute”, a unul dintre colegii săi pentru bihon.ro.

Cum poate fi sprijinit Lucian Todea?

„Șansa la viață constă într-un tratament în Germania (imunoterapie cu celule dentrice). Costul tratamentului este între 30.000-50.000 de euro. Orice donație mă ajută să ajung la tratament și să am o șansă la viață”, este mesajul transmis de fratele lui Lucian. Ideea e că boala este extrem de agresivă și factorul timp este foarte important.

Donațiile se pot face în contul IBAN RO57RNCB0318026647400001 deschis la BCR, pe numele de Rodica Todea.









Un comentariu

  1. Doamne fereste,sa nu mai primim asemenea vesti rele!…Parca este un blestem…Multa sanatate si putere de a trece peste boala!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button