UTA Arad

UTA ar avea de mâine un antrenor din „Generația de Aur”, care ar fi condiția numirii sale?





Ilie Poenaru pășește pe gheață subțire la UTA, în condițiile în care a dus echipa pe locul 13 (de baraj pentru evitarea retrogradării) la finalul turului Superligii. Următoarele trei dispute pe puncte sunt esențiale pentru rămânerea tehnicianului de 45 de ani pe banca tehnică arădenilor, însă – până la acest moment – nu există o alternartivă pentru înlocuirea sa.

În schimb, dacă oamenii de afaceri arădeni interesați de preluarea clubului „roș-albi” ar avea putere de decizie, de mâine, pe banca „Bătrânei Doamne” ar sta Ilie Dumitrescu. Fostul mare atacant al echipei naționale a României a mers spre antrenorat după ce și-a agățat ghetele în cui, însă a abandonat această pistă în 2010, la finalul colaborării cu Steaua. Echipa „roș-albastră” este ultima pe care a reprezentat-o și ca jucător, însă actualul analist TV recunoaște că există posibilitatea să revină pe banca tehnică, iar prima sa opțiune este chiar UTA.

În cadrul unui interviu pentru ProSport, Ilie Dumitrescu a spus că are licența de antrenor actualizată și așteaptă doar momentul ca prietenul său, Simion Apreutese, să o preia pe gruarea „roș-albă” ca investitor, pentru a reveni „în iarbă”. „Anul acesta mi-am actualizat licența. Nu știu… Deocamdată, e puțin mai complicat, dar pot să spun că mi-am dat acordul celui mai bun prieten al meu, Simion Apreutese, de a prelua împreună UTA Arad la un moment dat. El și-a dorit foarte mult să investească în fotbal, pentru că este din Arad, a reușit în afaceri și, cumva, vrea să întoarcă orașului. Vrea să fie un pol important în fotbal. Și-a dorit foarte mult, au fost ceva discuții, momentan lucrurile au rămas în zona aia fără să… (n.r. fără să se concretizeze). Cred că la un moment dat el va face orice ca să investească acolo, pentru că acolo s-a născut și își dorește foarte mult să facă performanță. (n.r. Vrea să preia clubul singur sau împreună cu alți investitori?) El, cumva, majoritar. Simion Apreutese iubește fotbalul, urmărește fotbalul, și își dorește să facă în orașul lui o echipă competitivă, cu obiective destul de îndrăznețe”, i-a mărturisit fostul atacant al „Generației de Aur” a fotbalului românesc reporterului ProSport. Altfel, la începutul verii, când negocierile între conducerea UTA-ei și grupul de investitori din jurul lui Apreutese încă nu căzuseră, „Mister” și-a dat acordul verbal să colaboreze cu Poenaru la campania de achiziții pentru sezonul 2022-2023.

Pe lângă Steaua, timp de 9 ani, Dumitrescu le-a mai pregătiri pe Oțelul Galați, FC Brașov, ALki Larnaca (Cipru), naționala de tinere a României, FCM Bacău, Apollon Limassol (Cipru), AEK Atena, FC Egaleo, FC Kallithea,PAOK și Pantharakikos, în Grecia.

27 comentarii

  1. Vreo șansă să se întâmple? Domnule Lucian, parcă spunea-ți în urmă cu ceva vreme că Meszar va ceda clubul. Deoarece nu va mai putea din iarnă încolo să-l „echilibreze,, financiar….

    0
    0
    1. Ăștia trebuie să plece neapărat , pentru că, dacă mai rămân, duce UTA în Liga a doua.
      În orice caz, nu vor binele Aradului. Nu înțeleg, atunci când cineva vrea să investească atâția banii la UTA, ei aleg să retrogradeze.
      JOS MESZAR ȘI ECHIPA LUI DE SLUGOI.!!!
      VREM UTA ACOLO UNDE MERITĂ, ADICĂ PE PRIMELE LOCURI ÎN LIGA 1
      HAIDE UTA.!!! HAI ARADUL.!!!
      SĂ VINĂ CÂT MAI REPEDE ACEȘTI INIMOȘI INVESTITORI.!!!
      DOAMNE AJUTĂ.!!!

      0
      0
  2. Ilie Dumitrescu ar fi bun ca director de imagine. Ca antrenor nu îl văd bine.

    Trecând peste faptul că numirea ae trebui făcută pe competențe, nu pe amiciții.

    0
    0
      1. PLEACA MESZAR, PARCĂ VĂD, NU TRECE UN AN SI URLAŢI PE AICI, VAIII SA VINĂ MESZAR CA BINE ERA CU EL…. oameni mici pe aici….

        0
        0
      2. Discutia era despre Ilie Dumitrescu, iar in afara de prietenia cu Apreutesei, ce-l recomanda?

        (cu Poenaru ne-am lamurit, discutiile despre dumnealui devin redundante)

        0
        0
  3. Iar ne pune presa antrenori. Fac ce fac si ne bagă pe gât câte o un antrenor care nu a mai antrenat de 12 ani.

    0
    0
  4. DOAMNE AJUTĂ să devină UTA NOASTRĂ O ECHIPĂ PUTERNICĂ FAIN OAMENI…DOMNULE MESZAR ȘI DOMNULE FALCĂ PUNEȚI-VĂ LA DISCUȚIE CU INVESTITORI ARADENI …LĂSAȚI ORGOLIILE SI HAIDEȚI SĂ FACEM CEVA FAIN PT UTA ȘI ORAȘ

    0
    0
  5. „Acelasi Ilie cu altă pălărie”
    UTA nu are nevoie de teoreticieni ci de antrenori care stiu sa isi puna ideile in practica. Daca chiar se doreste performanta nu cred ca vi cu un asemenea antrenor indiferent de prietenii. Dumitrescu e bun, foarte bun in conducerea clubului sau eventual ca director tehnic insa nu ca antrenor. „Joacă Steaua zici ca îi Barcelona si Ilie zici că îi Guardiola” acest refren a rămas in istorie!

    0
    0
  6. UTA l-a avut odata si pe Lacatus si a retrogradat cu brio. Dumitrescu a fost un jucator important dar ca antrenor nu cred. In 9 ani a schimbat 12 echipe? Pai nu-l tineau aia daca era bun? Nu e momentul de experimente .

    Chestia cu minim 6 din 9 e stupida. Credeti ca pe jucatori ii apuca brusc dragostea de Poenaru ca sa-i salveze scaunul? Cred ca o sa avem 0 puncte dupa 2 meciuri.

    0
    0
  7. Citez din articol pentru cei care nu au citit foarte atent declaratia lui Ilie Dumitrescu dar care sau grabit sa-si dea cu parerea.

    „Deocamdată, e puțin mai complicat, dar pot să spun că mi-am dat acordul celui mai bun prieten al meu, Simion Apreutese, de a prelua împreună UTA Arad la un moment dat …
    El, cumva, majoritar.”

    Ca sa va reamintesc, La Farul Constanta Gheorghe Hagi este atit propietar cit si antrenor. Echipa sa este pe primul loc in Superliga dupa incheierea turului 2022 !

    Ilie este un mare fan al fotbalului din Anglia acolo unde a jucat cu oarecare succes in Premiere Ligue. Francisc Neumann era si el un mare fan al fotbalului din Anglia. Dupa studiile sale in Anglia s-a intors la Arad a lansat UzinaTextila Arad, a construit un stadion si a pus bazele Clubului UTA Arad.

    Ilie contempleaza sa investeasca (minoritar) la UTA alaturi de bunul sau prieten Apreotesei ! In aceste conditii ar avea orice drept sa-si relanseze cariera de antrenor la UTA. Vorba englezului „put your money where your mouth is” adica „spend own money to improve a bad situation, instead of just talking about improving it”

    In traducere libera, cheltuieste-ti banii proprii ca sa imbunatatesti o situatie grea, dificila, in loc de a comenta si a da sfaturi doar despre cum ar trebuii imbunatatita situatia respectiva.

    Welcome Mr Dumitrescu, Sir !

    0
    0
  8. Chiar așa. Ce ar trebui sa se întâmple ca Nea Ghiță și Meszar Ur să renunțe la jucărie? Sa se termine ,,bateriile”? Gurile rele spun că sunt aproape descărcate ?

    0
    0
  9. Ce faine îs prieteniile astea românești… „cel mai bun prieten al meu”… Se știu de maxim un an. ???
    Nu prea au prieteni ăștia din generația de aur, buni antrenori pe sticlă ?

    0
    0
  10. Clubul care este o societate comercială pe acțiuni are acționari.
    Cel care are majoritatea acțiunilor deci a băgat cei mai mulți bani în acțiuni este acționar majoritar și are putere de decizie. Dacă și știe să managerieze profesionist activitatea clubului de fotbal totul se va transforma în timp într-un club stabil care va face performanță. Haide UTA !

    0
    0
    1. Să o luăm altfel. Această UTA a fost născută și crescută de Meszar Tucudean și Falcă! Ne place sau nu, ei sunt părinții acestui NOU club înființat în 2013! Copilul a crescut , un părinte sa retras, iar când copilul a început să producă bani, s-au trezit altii care ar dori să infieze copilul, că ei ar fi părinți mai buni, dar nu au fost nicăieri când copilul era mic și neajutorat!

      0
      0
      1. Da da da.. părinții ăia de care zici tu, s-ar putea să-și ucidă copilul cât de curând, pentru că nu vor mai avea bani de mâncare. Copilul va muri de foame. Pe lângă asta, UTA Arad (sub denumirea aceasta) n-ar fi existat fără suporteri!!! ..lucru frecvent uitat (intenționat) de susținătorii lui Meszar-falcă.

        0
        0
        1. Nu exista sustinatori ai lui Meszar-Falca. Voi ati inventat polarizarea asta. Cine nu e fanul ideii de a-i aduce pe noii investitori nu e automat in cealalta parte.

          Copilul nu moare de foame, e bine, fara probleme. Opriti si mizeria asta de fake news.

          Ai spus bine, scu a avut si el un rol in renasterea UTA-ei. Era garantul ca nimic nu se va intampla rau, oricine ar veni la conducere, un ong echidistant. Ei, acum nu mai e. E clar partinitor, ba chiar rau intentionat, violent chiar. Violenta in limbaj, prin ura, prin lovituri sub centrura, presiuni, scandaluri, multa minciuna si raspandire de stiri false.
          Asta o vede deja toata lumea. Iar daca noi oamenii normali vedem asta, nu inseamna ca suntem „sustinatorii lui Meszar-Falca”. Inseamna ca ceva nu miroase bine. E prea orchestrata treaba.

          0
          0
      2. Corect. Bine punctat !

        Ultrasii inca nu se dezmeticesc ca sunt folositi la maxim in razboiul asta. Mai ales ca unii conducatori din scu au bataia lor cu Falca si cu altii, mai mult politica. Pacat ca in toata clima asta neprielnica echipa nu are cum sa creasca.
        Dar ultrasii nu au regrete sau constiinta , o baga pe aia cu „timpul sa ne judece” si calca si pe morti.

        Daca miliardarii fotbalului aradean chiar vor sa investeasca in fotbalul aradean, de ce nu se baga la Gloria Arad? Sau sa reinvie AMEFA? Echipe galonate, cu traditie ?
        E mai usor sa vi la de-a gata, incercand sa iei un club sanatos, direct in liga 1, prin presiuni media, amenintari si scandaluri.

        0
        0
  11. EVIDENT! O investitie privata e clar mai avantajoasa pt UTA decat orice alta manevra politico-economico-sociala! De ce!? Simplu! Oricare din noi, inclusiv investitorii privati deja anuntati, nu ar investi daca nu ar avea ca obiectiv, PROFITUL! Profit=BANII= din tv, locul 1 are cei mai multi bani, …. din cupele europene, din cresterea/ cumparare/ vanzare, inteligenta de jucatori, din publicitate, inclusiv promotionalele cu insemnele UTA, etc! Din taierea cheltuielilor neprofitabile, cu salarii mari fara rezultat concret, de exemplu, din achizitii supraevaluate de echipament, taierea scurgerilor catre pretinii mei sau ai altuia, etc! Garantii pt asta!? Nici unu n-ar mai manca pargalit, sau fute vreo nevasta o pretena, never, ever, daca ar pierde banii cu altceva in afara de ele! Bisztos! Amu Meszar si acolitii fac ce fac numa pt imaginea necesara unuia sau altuia la alegeri! Va tat intrebati ce coata Sergiulica sa „ajute” UTA, ba cu una ba cu alta! Serios!? Cine o pierdut nominalizarea da primare ca no vrut Bibi sa se dea jos da pa scaun!? De altfel nu conteaza cine ce vrea, conteaza cine il suna pa Meszar in ultimu moment! Ala conteaza! Chit ca suna de la Brucsel si nu sa intelege bine ce zice de la buzele mult prea botoxate! Important ii ca se subintelege ce vrea!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button