Fotbal judetean

Și-au împărțit reprizele și punctele, oaspeții consideră că ar fi meritat mai mult: Podgoria Pâncota – Șoimii Șimand 2-2





Vecine de clasament, echipele din Pâncota și Șimand s-au întâlnit în această dimineață, în Podgorie, pe o ceața deasă ce s-a mai risipit după pauză. Odată cu ea, a dispărut și ideile din jocul gazdelor, sau se poate spune că „șoimii” chiar și-au dorit să nu plece cu mâna goală acasă.

Combatantele au trecut peste perioada de tatonare și, după 11 minute, ambele marcaseră deja. Primii au „lovit” vizitatorii după 8 minute, prin Apostol, care a primit o pasă filtrantă și a încsris la colțul scurt. Egalarea a venit rapid, de la Claudiu Bălăban, folosit „vârf” de Mițiți în absența lui Ispas, care îndeplinit formalitatea la centrarea în gura porții a lui Pușcaș. Pâncotanii păreau în control, mai ales după același Cl. Bălăban a făcut „dubla”, cu un șut plasat de pe 16 metri, după centrarea lui Iakob și o respingerea a lui Onaca.

Însă, șimăndanii au trecut la controlul partidei după pauză și pe lângă 6-7 ocazii bune de a marca au găsit și golul de 2-2. Acesta a venit cu un sfert de oră înainte de final, când Don și Lăsculescu au „preparat” o minge pentru Peia, care a marcat din 13 metri la colțul lung. Același Bălăban a mai avut 2-3 situații de poartă pentru „alb-negrii”, însă mai aproape de golul de trei puncte au fost „șoimii”, care au avut și două bare.

Pâncotanii ajung la trei meciuri fără victorie, dar – totuși – iau un punct după ce pierduseră cu Felnac și la Bocsig. „Trecem printr-o perioadă puțin mai grea, ne cam jucăm cu ocaziile, iar adversarii ne taxează rapid greșeșile. Rezultatul de azi e echitabil, până la urmă ne-au egalat meritat, căci ne-au presat și au avut destule ocazii de gol. Asta e, nu avem ce face decât să muncim în continuare și să ne concentrăm mai mult pe ce facem pe teren sâmbătă de sâmbătă. Sunt sigur că ne vom reveni, eu sper chiar de etapa viitoare, în deplasarea de la Beliu. O clasare în primele 7-8 echipe e oricum realizabilă din punctul meu de vedere”, spune Dănuț Mițiți, antrenorul Pâncotei.

Șimandul pune la păstrare al 5-lea punct din ultimele trei partide. „Am deschis scorul repede, dar din două greșeli foarte mari ale jucătorilor noștri ne-au întors după jumătate de oră. Apoi, noi am presat pentru a egala și am avut șase-șapte ocazii mari, două bare și vreo alte două situații de singur cu portarul și am reușit doar să egalăm. Am dominat foarte clar a doua repriză, pâncotanii au stat foarte bine în teren. Felictări lui Dan Mițiți pentru ce face la Podgoria, dar astăzi am fost mai buni decât ei și meritam să câștigăm. Poate meritam și un penalty la un henț în careu pentru că la o fază identică la centrul terenului s-a acordat henț, tot în favoarea noastră”, a precizat Jany Ruska, tehnicianul „șoimilor”

Formații:

Pâncota: D. Iacob – Țop, Fl.Iacob, F. Bogdan, Pușcaș – S. Dragalina (80 Mărgăian), Steleac – Iakob, O. Bulzan (82 Pădureanu), I. Bălăban – Cl. Bălăban. Antrenor: Dănuț Mițiți

Șimand: D. Mureșan – R. Lăsculescu, Engelhardt, Peia, Cl. Ujoc – Cordoș, Onaca – Sechel, R. Apostol (83 S. Stoica), D. Don – I. Rus (90+2 Borod). Antrenor: Jany Ruska

Arbitri: Alexandru Vasi – Sebastian Pantea, Remus Naghi.  Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Marcel Vida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button