UTA Arad

UTA pierde și cu FC Argeș, dar Poenaru rămâne în target și nu dă impresia că vrea să plece: „Voi avea o discuție cu domnul Meszar, nu sunt un laș”




FC Argeș devine singura formație din Superligă ce pleacă cu toate punctele puse în joc pe arena „Francisc Neuman” în ultimele trei sezoane și o face în cel mai prost moment posibil pentru UTA. Garita a marcat singurul gol al partidei în minutul 27 și echipa arădeană ajunge la a 5-a înfrângere din ultimele șase meciuri disputate și dacă U. Cluj o va bate pe FCSB va ajunge pe loc direct retrogradabil.


Targetul este de șase puncte în trei meciuri”

Lui Ilie Poenaru i s-a scandat din nou demisia din tribune, dar acesta nu pare a avea de gând să plece. Cu atât mai mult cu cât elevii săi se află încă în targetul stabilit cu conducerea clubului: 6 puncte din trei partide. „Nu știu ce va fi, vom vedea. Targetul este de șase puncte în trei meciuri, vom vedea, o să am o discuție în zilele următoare cu domnul Meszar, poate chiar mâine și vom vedea ce este de făcut. Niciodată nu am fost și nu sunt un laș, cu toții trecem prin anumite momente. Sunt momente grele, dar, așa cum am tot spus, să nu se uite că este foarte greu să faci o echipă în 5-6 luni de zile și să mai și joace, să aibă și rezultate în contextul în care schimbi foarte mult. Am schimbat aproape un întreg lot, au venit jucători pe parcursul campionatului. E greu, într-adevăr, suferim cu toții în acest moment, eu sunt de acord cu oamenii pentru că sunt supărați cu toții, sunt supărați și băieții. Sunt frustrat, pentru că am avut meciuri pe care cel puțin puteam să nu le pierdem, despre asta e vorba. Greșim foarte mult, facem greșeli personale, primim goluri. Din păcate, în seara asta n-am putut să mai întoarcem rezultatul, cum în alte dăți poate am mai făcut-o, asta e, a spus tehnicianul „roș-albilor”, care a început partida cu 5 dintre jucătorii care au evoluat și anul trecut la Arad, în timp ce piteștenii au avut doar trei.

„Fotbalul te pedepsește și ajungem iarăși să pierdem un meci pe care cel puțin în a doua repriză l-am dominat total”

Evident, Poenaru a considerat că echipa sa pierdut nemeritat confruntarea cu FC Argeș. „A fost meciul în care adversarul nu are nicio ocazie și te bate cu 1-0. O greșeală a noastră, din nou, luăm golul pe care îl luăm, pe o lipsă de comunicare în centrul terenului. Idris pierde mingea, dar nimeni nu îl atenționează, scapă Garita pe minge descoperită, cee ce am și discutat cu ei. Primim gol, iar după aceea Piteștiul nu îmi aduc aminte să mai fi avut vreo ocazie clară, exceptând poate în repriza a doua așa, în anumite momente în care era clar că trebuia să ne descoperim. Din păcate,  am început prima repriză timorați, crispați, nu am înțeles de ce am avut așa un joc de așteptare și noi și ei. A doua repriză a fost în totalitate a noastră din toate punctele de vedere. Dominăm, ne creăm iarăși ocazii, trei-patru ocazii clare și cam aici se face diferența, în momentul în care nu reușești să o bagi în poartă din anumite poziții, fotbalul te pedepsește și ajungem iarăși să pierdem un meci, un meci pe care cel puțin în a doua repriză l-am dominat total. Una peste alta, ca să fie tacâmul complet, mai luăm și două cartonașe roșii. Jucătorii sunt sută la sută conectați, cel puțin s-a văzut și în a doua repriză. Atitudine au avut, au încercat, au presat și am venit cu foarte multe acțiuni de joc. Am dus mingea în zonele laterale, am venit cu centrări, am venit cu verticalizări, ne-am creat ocazii. Din păcate, lipsește și ultima pasă lipsește și finalizarea, aici este de lucrat și e clar că este și o problemă în momentul în care adversarul creează o densitate foarte mare pe zona centrală”, a adăugat „principalul” arădenilor.

Aș prefera să nu jucăm nimic și să câștigăm puncte

În fine, întrebat dacă un punct din șase meciuri nu e prea puțin, Poenaru a adăugat: „O echipă se construiește în timp, știu că lumea se gândește că e posibil să și retrogradezi, să te gândești la ce este mai rău. Dar echipa nu arată asta, un punct în șase meciuri, e foarte puțin, într-adevăr. Sincer, aș prefera să nu jucăm nimic și să câștigăm puncte pentru că am mai văzut asemenea meciuri. Au mai fost și în alte părți și la alte meciuri și fiecare își urmărește interesul. Atâta timp cât vrei să joci și vrei să faci să joci un fotbal bun și să-ți creezi ocazii, e clar că la un moment dat te descoperi și adversarul, care face doar un joc de apărare și joacă contraatacul, te taxează. Din păcate, vedeți că anumiți adversari cu care jucăm au o jumătate de ocazie sau o ocazie și marchează. Noi trebuie să avem câte patru-cinci ocazii și nu reușim să dăm măcar un gol. Ăsta este fotbalul, nu avem ce face”. 

UTA rămâne cu 16 puncte în clasament, pe locul 14, iar în runda următoare se deplasează la Ploiești, undă dă peste nou promovata Petrolul, ce a strâns deja 23 de puncte și e pe ultimul loc de play-off înainte de jocul lui FCSB la Cluj, cu „U”.

FOTO: FOTO: Costel Șerban

24 comentarii

  1. Cu targhetul spre matineu !! Meciul continua, între public și conducere. Ruleta ruseasca activata în toate sensurile. O schimbare de antrenor la UTA, mai improbabila ca o revărsare de Mureș la precipitații bogate. Jucători arătați cu degetul de copiii Aradului.!! O greșeală de gol la gazde, pentru cinci la oaspeți cu finalitate naiva. Nu mai este nevoie de joc la oaspeți, gazdele se automutileaza în direct și la ora de vârf. Micul Napoleon, Poenaru, refuza surghiunul în insula Sf. Elena. Cine salvează onoarea tribunei arădene.??

    0
    0
  2. Poenaru are vina lui,dar sincer jucătorii sint praf toți ! Daca nu investești ci aduci doar jucători refuzați de alte echipe sau obosiți și plictisiți mai târziu culegi roadele .Se vede clar că nu există profesionalism in conducerea clubului.

    0
    0
    1. D a c ă -n u -î n v e s t e ș t i. Prostii !!! În 10 Octombrie în Sportarad se scrie TOATE ECHIPELE DE JUNIORI ALE ACADEMIEI UTA SUNT CALIFICATE ÎN PLAY OFF

      0
      0
    2. Mioveniul are jucători și mai praf, și tot leagă 5-6 pase.

      Cât de slabi ar fi jucătorii, o idee de joc, o identitate, tot trebuie să vezi la echipă.

      O zic și o repet. Când o să văd 10 centrări date în spate porții, o să spun că nu ai ce face cu jucătorii ăștia. Dar din moment ce nu vezi o învăluire, un triunghi de pase, chestii exersabile la antrenamente… 80% din vină e spre antrenor.

      0
      0
      1. Corect,urmaresc si meciuri de liga 3,pana si acolo se vede o idee de joc,niste trasee,jucatori adusi in pozitia de a centra,de a suta,la noi nimic.Si in meciul asta pe care l-am dominat totul parea la intamplare,iar faptul ca majoritatea sunt intr-o forma sportiva groaznica spune mult despre posibilitatile acestuia de a antrena si de a se face inteles de catre jucatori.Am urmarit si meciurile din cantonament,deja de acolo erau unele semne de intrebare,iar cand a inceput campionatul au venit prestatiile alea jenante din meciurile cu Arges,cu Voluntari,acasa am castigat din aplomb,entuziasm,impinsi de public dar in momentul cand trebuia sa se vada ceva in jocul echipei de prin etapa 5-6 cum zicea asta nu s-a vazut absolut nimic.Atunci trebuia deja schimbat si poate nu se ajungea aici,acum deja sezonul e compromis,mai putem doar spera sa evitam retrogradarea,cu toate ca teoretic o serie pozitiva te poate aduce din nou mai sus in clasament dar la cat de bulversata e echipa urmatorului care va veni o sa-i fie f greu sa faca vreo minune.

        0
        0
  3. Păi băi biscuite expirat…parcă tot tu spuneai că echipa va arăta altfel după 5-6 etape…ne-am lămurit cu acel altfel (adică 0)
    Și bruma de identitate creată de Balint, diluată de Badea a fost ștearsă cu buretele după cele 5 etape.
    Aici nu e Clinceni, nu e Mediaș, nu e ciupeală.
    La Arad s-a mâncat fotbal pe pâine și se va mai mânca și fără tine. Fă un gest de onoare (dacă ai și ști ce e aia) și lasă-ne.
    Cu lotul actual și cu stilul de joc creat de Balint eram spre locurile 7-8…pierdeai și erai frustrat că nu o bagi în ațe (cred că și Keseru era golgheter dacă îl avea Balint) tu ai distrus tot ce s-a construit în 2 ani.

    0
    0
    1. Probabil tot tu esti unul din cei multi care l-au injurat pe Balint. Noi oamenii avem o problema, cu atat mai mult cei de pe stadion, judecam emotional si pupam unde scuipam sau invers.

      0
      0
      1. Categoric NU, se vede că a fost o greșeală că a plecat (acolo a fost și vina lui că s-a aruncat in gura lupului când nu era momentul).
        Culmea e că nu am auzit demisia după 10 etape în care echipa juca dar nu avea rezultate care ar fi venit oricum.

        0
        0
  4. Poenarule, eu (si multi altii) ti-am acordat multa incredere si am avut si multa rabdare cu tine, dar am zis ca ar fi corect sa ai timp vreo 10 etape ca sa arati ce poti cu echipa asta. Uite ca au trecut mult mai multe etape si toti ne-am dat seama ce poti…cred ca si conducerea. N-ar fi mai frumos sa ne strangem mana acum, sa ne luam ramas bun civilizat si lasam un alt antrenor sa incerce sa salveze ce se mai poate din sezonul asta ?

    0
    0
  5. încearcă să se agațe de post, vă dați seama că după 2 retrogradari si una in curs, nu va mai prinde un post de antrenor decât la unirea constanța sau progresul bucuresti!! de acea tine de post ca orbul de bâtă! oricum se știe deja, revine Balint! 100% . poenaru a avut toate conditiile, îi trebuie un cincinal sau un deceniu să așeze optim echipa in teren! cinci luni e putin pt el!

    0
    0
  6. Antrenor + staf = 0
    Jucatori gen Dobrescu, Steau, Anton ,Ademi, Matei, Iacob, Balauru, Kesru ,Jobello, Batha, Erico =0
    3 cartonase rosii luate aiure in 2 meciuri consecutive, Anton, Steau, Erico , deci tot =0
    David Miculescu, Roger, Shiakov plecati, Vukcevik accidentat, Ubbink in conflict cu antrnorul si cu clubul.Cascini si Postolachi deceptii totale in ultimile 6 meciuri
    Cine mai misca sunt Benga , Stahl si Ottele.
    Daca nu ne miscam rapid, Liga 2 ne asteapta si promovare dupa inca 12 ani.
    Meszar sa se gandeasca la faptul ca orice om , in orice domeniu avanseaza pana la nivelul de incompetenta.Ii multumim pentru proiectul UTA BD, cu promovare din Liga 4 pana in Liga 1, dar de atunci a iesit la iveala incompetenta manageriala pentruo echipa de Liga 1.Anul 1 – loc 8, anul 2 – loc 11, iar acum anul 3 , dupa 16 etape – loc 14.

    0
    0
    1. „…orice om , in orice domeniu avanseaza pana la nivelul de incompetenta…”

      Opinia ta nu este cumva avansata pana la nivelul tau de incompetenta ? atat aici, cat si in ale fotbalului ?

      Unii sunteti pe jumatate destepti, va supralicitati insa…si bubuie prostia din voi !

      0
      0
  7. Dacă nu ai ce face ia-te și te du !!!!!
    Am avut echipă și tu ai distrus-o !
    Vrei să mai stai câteva luni???
    Ai jucătorii pe care i-ai vrut!
    Nu mai cred în tine nici ,,specialiștii” care te-au dorit la echipă!
    Dacă tu spui că jucăm fotbal înseamnă că liga 1 e prea mult pentru tine!

    0
    0
  8. Echipa a jucat bine in seara asta. Exact ca pe vremea regretatului, Balint pentru care nu vad nici un atu sa vina in momentul de fata pentru ca el nu accepta presiunea. Analizand obiectiv jocul cu Arges, nu ai ce sa-i reprosezi lui Poenaru in seara asta.

    0
    0
  9. E foarte greu…. Nu ai ce face…. Asta e…. Fotbalul nu e simplu….. Fotbalul te pedepsește…
    Asta sunt scuze penibile! Dar de la un ,,artizan” al retrogradărilor ce să aștepți? ,,Artizan” este tot staff-ul de la UTA…. De ani de zile îi retrogradează pe jucătorii și antrenorii arădeni! Degeaba se agită suflarea fotbalistică arădeană, degeaba vin mii de oameni la meci…. Toată lumea se micționează pe noi: antrenori, unicul impresar, conducere!
    La Arad FOTBALUL este în moarte clinică! Ceea ce se întâmplă la UTA numai fotbal nu este! Este doar agonie, neputință, incompetență, incoerență, indolență…
    Trist! Ne vede o țară întreagă!

    0
    0
  10. echipa lui joaca un bambilici meci de meci, fara nici un orizont de imbunatatire. tactic suntem la ani lumina fata de ce inseamna un joc de fotbal modern. 5-6 luni nu i-au ajuns!? baliverne… nu se vede nici o imbunatatire a jocului… tactic suntem varza…nu e nici un progres de la meci la meci in jocul echipei… vestiarul e impartit in n bisericute… BASTA TICULE, nici mataniile nu te mai ajuta. lasa-ne-n durerea noastra

    0
    0
  11. Din hârtie WC nu poți face album foto. ( sau poți dar ”așa” album
    iese )
    Uitați-vă la acești bipezi de pe gazonul stadionului, Înbrăcați în echipament de fotbaliator ! Se lipește mingea de ei cum se lipește cocoșatul de perete. Ce tu joc, ce tu tactică, ce tu construcție …
    Ps. O echipă la fel de valoroasă se poate face și din jucătorii selectați din Checheci. CINSTE LOR !

    0
    0
  12. Să nu uiți că dvs. ați aprobat aducerea fiecărui jucător d-l Poenaru. Să știi că UTA a terminat cu Balint pe locul 8 !
    Dacă nu ești laș pleacă fără pretenții, nimic din promisiunile dvs. nu s-au realizat !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button