UTA Arad

UTA a ajuns pe loc direct retrogradabil, Poenaru și-a făcut bagajele pentru a-i face loc – cel mai probabil – lui Gâlcă!





Universitatea Cluj a produs surpriza în ultimul meci al etapei a 16-a a Superligii, trecând cu 2-1 de FCSB, după reușitele semnate Thiam (32), I. Filip (40), respectiv Cordea (86). Asta înseamnă că „șepcile” roșii acumulează 17 puncte și trec peste UTA (16 puncte), care ajunge pe poziția a 15-a, direct retrogradabilă în Liga 2-a.

După discuții de tot felul cu Alexandru Meszar pe parcursul întregii zile, Ilie Poenaru a realizat că nu mai are viitor la Arad și e dispus să plece. Din câte se pare, fostul fundaș lateral a cerut alte două salarii compensatorii pentru el și stafful său, pe lângă cele de pe lunile septembrie și octombrie pentru care a prestat la UTA. Bine, rău, dar a prestat. Conducerea „roș-albilor” nu i-a dat încă un răspuns final lui Poenaru și pentru că încă nu a bătut sută la sută palma cu Costel Gâlcă.

Inclusiv faptul că echipa e pe loc de retrogradare începând cu această seară contează la negocierile finale, dar un răspuns final vom avea mâine. Benga și colegii săi nu au programat un antrenament marți, ziua fiind dedicată schimbărilor la UTA. Varianta Laszlo Balint nu este nici ea căzută defintiv, cu toate că la această oră se poate spune că în proporție de 70% Gâlcă va fi noul „principal” al arădenilor.

12 comentarii

  1. Meszar ce prostie ai făcut cu amânările tale. De pe 7-8 negociai mai bine. Așa ai mari sanse sa fii refuzat. Esti penultimul in ligă. Toate trei echipe nou promovate sunt in față si prestează un fotbal solid. Noi ce jucăm? Toti ne bat si pleacă fericiti de la Arad. Ma mir ca nu vi rușine. Toate

    0
    0
  2. Cum sa nu-i pui gelatului o clauza. Daca echipa nu e in primele 10 la sfarsitul turului te putem da afara fara alte compensatii. Doar echipa manageriala la UTA poate sa fie asa luminata. Gelatii astia au doar drepturi nu si obligatii!

    0
    0
  3. teoretic varianta Galca ar fi buna daca ne tin buzunarele ,ptr.ca trebuie sa aduci si jucatori buni care sa inlocuiasca nulitatile pe care le-a adus Poenaru si pe care trebuie sa le platesti…..este usor de zis….iar daca nici Galca nu va reusi atunci gaura in visterie va fi asa mare incat posibil ca UTA sa treaca dinou prin mari probleme si nimeni nu mai vrea acest lucru…..daca nu avem suficienti bani atunci ne punem cenusa in cap si-l aducem pe Balint…si ii mai dam o sansa sa ne arate ca ne-am inselat in privinta lui…el ne-a promovat si are suflet de aradean…dar asta doar daca toti vom intelege ca trebuie sa avem mai multa intelegere ptr ca fara bani suficienti nu se poate…HAI UTA ptr ca timpul nu ne iarta ….ceasul merge TIK TAK

    0
    0
    1. Pana la urma si Balint tot pe mana lui a murit. Din cauza combinatiilor lui cu Apostu evident probabil acceptate tacit si de Meszar. Daca conducerea clubului ar fi fost una profesionista iar banii dati pe prostii s-ar fi dus si spre un departament de scouting si nu facute transferurile la voia intamplarii doar prin prietenii si cumetrii atunci probabil Balint ar fi fost si astazi antrenor avand in vedere jocul pe care-l presta echipa sub el. Dar asa a murit pe mana lui cu Dangubic, Laukzemis, Ongaro etc. A preferat sa dea afara jucatorii care mai dadeau gol din cand in cand precum Hora si Antal si dupa cearta cu Erico l-a bagat pe Dima care i-a mancat 2 meciuri. Asta este, pacat de munca lui. Probabil si el credea ca la un moment dat se rupe blestemul daca tot ai 10 ocazii pe meci odata si odata tot dai gol dar nu s-a intamplat. Daca ar reveni acum ar fi doua variante: ori restaureaza linistea in vestiar si jucatorii isi amintesc repede ce jucau sub el si are rezultate ori o tine ca si Poenaru si isi distruge definitiv reputatia aici. Riscul e mare si cu Balint dar logic ar fi ca prima varianta sa invinga din moment ce jucatorii sunt in mare parte aceasi.

      0
      0
      1. N-as fi putut sa formulez o analiza mai buna de cit ai facut-o tu acum si aici. E clar ca Balint ar trebui sa fi doar o solutie de avarie in conditiile in care majoritatea lotului de jucatori este in linii mari cel care a fost propus de Apostu si aprobat de Balint. Cu toata onestitatea, UTA are momentan un lot care „alearga” foarte bine dar, arata un nivel de tehnicitate individuala de Liga 2 daca nu mai jos. Si cu toate acestea, daca macar in mijlocul terenului (compartimentul cel mai important) am fi avut doar citiva jucatori talentati, de valoare, experimentati si cu stiinta jocului , probabil ca am fi terminat pe un loc 6-7 dupa tur. In ziua de astazi, nu-ti mai poti permite exerimente la mijloc cu jucatori fara experienta, tehnicitate si randament constant in Superliga.

        Cred ca s-au facut greseli mari in evaloarea obiectiva a calitatii jucatorilor vis-avi de contractele onerose negociate si platite acestora. Cu alte cuvinte s-a platit mult prea mult pe non-valoare. Ma indoiesc ca exista vreu-un antrenor pe lumea asta care poate antrena cu rezultate imediate non-valoarea, la orice nivel, de la liga4 la Superliga.

        0
        0
    2. Intre Balint si Pusztai l-as prefera pe ultimul, cu ceva mai multa experienta si rezultate in reconstructia unor echipe acumulate la toate nivelurile in Romania, poate chiar si pe Nicolo Napoli.

      0
      0
  4. Inteleg criza dar pe dl Gâlcă ce îl recomanda in afara de nume? Ce performante recente are ca antrenor? In ultimii ani pe unde a fost a stat cel mult un sezon ceea ce ma face sa cred ca vede doar bani nu continuitate si performanța! Sper sa ma înșel dacă va semna cu UTA, dar nu ne permitem ca an de an sa umplem stadionul, sa fie atmosfera de top dar cu tremur de retrogradare… trist de tot..

    0
    0
  5. M-am uitat la clasament și mi-a venit să plâng cum am plâns după meciul cu Buzău în 79 care a dus-o pe UTA in B pt prima dată.
    Rămăsesem înlemnit pe o treaptă de sub tribuna a II-a, înapoia tunelului, multă vreme.
    N-am să pot niciodată să-mi exprim sila și indignarea ce-o am față de acest huhurez (cu creasta lui cu tot) de „antrenor”… Trebuie cretinie cu cocia să duci o echipă ca UTA în mlaștina retrogradării în așa timp scurt. Cu toate condițiile avute… O singură explicație: INCOMPETENȚĂ crasă.
    Huoooo impostorule!

    0
    0
  6. Iar se greseste…problemele la uta nu vin de la antrenor…problemele vin de la conducere practic la butoane la uta e pnl cu falca nici acum nu b ati dat seama meszar e papusa bagata in fata la prosteala!dupa meciul cu mioveni poenaru trebuia indepartat!

    0
    0
  7. Nimic nu e pierdut inca…echipa poate fi redresata insa nu cred ca Gâlcă e solutia, însă dacă el va fi alesul sa speram ca va scoate echipa din subsolul clasamentului. Daca nu va reusi e clar ca echipa va falimenta. Eu cred ca Balint chiar si cu minusurile lui si cu problemele lui ar fi cel mai potrivit in acest moment pentru ca cunoaste echipa si campionatul, in timp ce Gâlcă vine dintr-un alt film si imi e teamă că până se dezmeticeste va fi prea tarziu…

    0
    0
    1. Așa cred si eu. Trebuie să trecem peste toate orgoliile (unora) și să ne gândim cum să scoatem echipa la mal că prinde apă din plin. Dar intrebarea se pune, Gyuszi vrea să vină? Gâlcă e un băiat ok dar poate el scoate echipa sau va cere o grămadă de bani, va si retrograda și apoi va cere si el salarii pentru reziliere? Să vedem ce decizie va lua Meszar care se pare greșește mai des de o vreme incoace. Cert este că trebuie să vină investitorii, Soany e limitat financiar si mai ales cu politicul de gât nu poate zbura spre înaltul clasamentului.

      0
      0
  8. Clubul UTA nu are conducere! Un club de fotbal funcționează după regulile economice ale unei companii. Cu director general, director economic, dacă ești mai cu ștaif și un director de imagine, dar neapărat un director sportiv. Care răspunde de rezultatele echipei. La noi antrenorul (cine a fost, este și va fi) nu are șef! Nu răspunde în fața nimănui! A, răspunde în fața dlui Meszar, atunci când e cuțitul la os, și dnul Meszar nu știe ce să facă, fiindcă nu-i om de fotbal și nici nu vrea un om de fotbal pe lângă el, că nu se ”joacă” pe banii lui!!! Apăi nici nu-i mirare că am ajuns aici. Până nu vom avea o conducere funcțională și competentă ne vom chinui până la ultima suflare.
    Spre exemplu, Ajax Amsterdam, care nu-i cel mai mare și tare club din lume, are cca 1000 de angajați (fără voluntari), dintre care vreo 200 de scouteri!
    Și o întrebare retorică: de ce mama frasului lucrurile care sunt normale și cu randament verificat sunt atât de greu de înfăptuit în țărișoara asta a noastră?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button