Baschet

Fără Georgieva în Polonia: FCC UAV Arad ia un microbus și două avioane pentru a se duela cu Basket 25 Bydgoszcz, în EuroCup!





După victoria de serviciu cu Agronomia (73-54), din cadrul etapei a treia a Ligii Naționale la Baschet Feminin, FCC UAV Arad se „aruncă” din nou în FIBA EuroCup cu o deplasare complicată, din toate punctele de vedere, în Polonia. În primul rând, „galben-albastrele” vor parcurge cei 1200 de kilometri ce le despart de Bydgoszcz, oraș de 336 de mii de locuitori, cu un microbus pus la dispoziție de Ioan Koppandi, prin firma ICIRUAL și…două avioane. Drumul până la aeroportul din Budapesta se face mâine, cu noaptea în cap, la ora 4,30, iar prima cursă aviatică, va fi luată la ora 10,50 cu direcția Varșovia. Ultimii 300 de kilometri spre orașul din nordul Poloniei vor fi parcurși miecuri după-amiază, tot la bordul unui avion, ambele drumuri fiind achitate de Ovidiu Șerban, președintele CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad.

Confruntarea dintre Polskie Przetwory Basket 25 Bydgoszcz și FCC UAV Arad va avea loc joi, de la ora 19 (ora României), contând pentru etapa a doua din grupa D a FIBA EuroCup Women, în „Sisu Arena”. Probabil, cele 1500 de locuri vor fi ocupate în întregime de suporterii unei echipe iubite în Polonia, dar care nu a început tocmai bine sezonul. Aceasta a obținut doar duminică  prima victorie, 85-80 cu Pruszkow, după trei înfrângeri la rând în prima ligă poloneză. În plus, Basket 25 Bydgoszcz a cedat dramatic, după prelungiri, scor 86-78, în deplasarea de la VBW Arka Gdynia, cealaltă adversară din Polonia din grupa Aradului.

Trei vechi cunoștiințe din LNBF în tabăra polonezelor

Polonezele au în distribuție câteva jucătoare experimentate și foarte bune, dar și cunoștințe recente ale suporterilor arădeni. În primul rând, este vorba despre Gabriela Mărginean, fostă jucătoare de bază a naționalei României, dar și trei din baschetbalistele ce au activat recent în Liga Națională, americanca Steph Kostowicz (ex. CSM Satu Mare), sârboaica Maja Miljkovic ( ex. CSM Târgoviște și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe), și americanca Sparkle Taylor (ex. Satu Mare). Cum era de așteptat, bulgăroaica Georgieva, care a suferit o entorsă la gleznă în meciul de campionat cu Agronomia, va rămâne să se trateze la Arad. Celelalte două jucătoare din lot ce nu fac deplasarea mâine sunt Vați și Timotity, Bogdan Bulj și Dan Moraru având la dispoziție un grup restrâns, format din doar zece jucătoare: Hadzovic, Akathiotou, Racic, Marjanovic, Baptiste, Madden, Ciotir, Fleșer, Roșu și Negru.

La 4 puncte a cedat Aradul, 64-68, săptămâna trecută cu Ormanspor din Turcia, în debutul în Grupa D a EuroCup. Tot în etapa a doua din Grupa D a EuroCup se joacă miercuri, 2 noiembrie, ora 15 (ora locală) la Ankara, meciul dintre Orman Genclik și Arka Gdynia. În EuroCup sunt 12 grupe de câte 4 echipe, care joacă fiecare cu fiecare, tur-retur. Primele două clasate din fiecare grupă avansează în play-off, alături de cele mai bune opt clasate pe locul 3, câte patru pentru fiecare conferință.

FOTO: baschetarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button