UTA Arad

UTA s-a gândit și la António Conceição, dar Balint are cele mai șanse să redevină antrenorul UTA-ei





Cubul UTA a anuțat despărțirea oficială de Ilie Poenaru, dar este pe cale să numească un alt antrenor. După discuția de ieri cu Costel Gâlcă, Alexandru Meszar a realizat că ar fi un efort financiar prea mare să meargă pe mâna fostului mijlocaș al „Generației de Aur”. Dincolo de salariul acestuia și al staffului său ce s-ar fi ridicat la aproximativ 40 de mii de euro pe lună, Gâlcă ar fi dorit să umble destul de mult la lotul de jucători în iarnă, iar asta ar fi însemnat chletuieli suplimentare cu rezilieri, respectiv prime de instalare, ce ar fi afectat serios bugetul grupării arădene.

Aseară, a apărut și varianta numirii lui António Conceição da Silva Oliveira, antrenorul portughez care a câștigat cu CFR Cluj două Cupe ale României, în 2009 și 2016 și Supercupa, în 2009. Liber de contract, tehnicianul de 60 de ani are – însă – o problemă, este încă în litigiu cu federația de fotbal cameruneză. El i-a pregătit pe „lei” până în luna februarie a acestui an, când a pierdut semifinala Cupei Africii cu Egipt.  Lusitanul ar fi avut și doi-trei jucători buni dispuși să vină mâine la Arad pentru el, doar că nu dorește să renunțe la banii ce-i mai are de încasat din Camerun.

Prin urmare, Laszlo Balint are cele mai mari șanse să fie instalat chiar astăzi pe banca UTA-ei și asta după exact 9 luni de la despărțire. Până la urmă, conducerea „roș-albă” consideră că „principalul” brașovean cunoaște cel mai bine actualul lot de jucători, ar resuscita fotbaliști pe care chiar el i-a adus la Arad și care sunt într-o pasă proastă, gen Ubbink, Batha și chiar și Iacob. În plus, relația sa cu Keseru este bună și prin prisma  faptului că experimentatul vârf a colaborat în ultimii ani cu Bogdan Apostu, impresarul și prietenul său. Totodată, nu are pretenții  din punct de vedere financiar, simțindu-se legat de formația arădeană pe care chiar el a readus-o în prim planul fotbalului românesc după 12 mai bine de un deceniu.

„Sută la sută s-ar putea să revin la un moment dat la UTA, am o relație deosebită cu domnul Meszar. Mai presus de această relație ierarhică, consider că suntem prieteni și vom rămâne prieteni. Apoi, UTA va rămâne în sufletul meu mereu, astăzi a fost o zi foarte grea pentru mine. Mi-am luat la revedere de la jucători, de la stadionul în care am pășit în ultimii doi ani, dar asta e viața noastră, a antrenorilor, suntem și în astfel de situații în care trebuie să închidem o ușă ca să fie bine și să așteptăm să se deschidă alta”, spunea Balint în luna februarie a acestui an, la câteva zile după despărțirea de „Bătrâna Doamnă”.

6 comentarii

  1. Utist declarat,Balint merită încă o șansă. Sper că și-a dat seama unde a greșit în trecut și să-și continue munca ce nu a terminat -o ,sperăm că cu mai mult succes. Hai UTA! Hai Aradul!

    0
    0
  2. Bine ai revenit, Gyuszi ! Toată suflarea utistă trebuie să fie lângă tine. Nu mai e loc de supărări. oricine ar fi venit trebuia susținut pentru binele echipei. Sperăm să reușești să aduni cioburile sparte de altii și să ne salvezi. Tu ai mai luat echipa de pe 13 in B si ai promovat-o. Avem incerdere în tine. Succes!

    0
    0
  3. SUPERB !!! Unchiu Gyusi , sa ne bage inapoi de unde ne-a luat ! o sa faca din Keseru masina de dat goluri in liga 2-a , Sfanta Treime de spalat bani a revenit : Meszar , Gyusi , Apostu …. Adio Rares Pop si restul juniorilor ! Adio Cupa Romaniei … si daca prin minunte ne salveaza de la retrogradare , „balint a facut minuni ” / ” ne-a dus pe locul 12″ … prelugire automata de contract ! deci o sa ramanem cu el mulllllttttt si bine !!!!! Perfromant veci , obiectiv : salvarea de la retrogradare an de an si spalatul de bani prin filiera Apostu ! ! .. PS : Cancerule din club , daca nu ai bani sa duci pe cineva capabil , lasa ciolanul ! ai muls destu !

    0
    0
  4. Eu am spus ca e alegerea logica in actualele circumstante. Bine ai revenit Balint si succes. Eu personal m-am mai linistit. Nu imi fac iluzii de play off dar cred ca nu vom retrograda, mai mult cred ca vom evita si barajul. Se putea mult mai bine daca in vara se schimba conducerea. Acuma asta e, speram macar la vara urmatoare

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button