UTA Arad

Balint se gândește la o schimbare a sistemului de joc, dar nu acum! Keseru – titular așa cum a propus Poenaru? „Îmi conturez propria viziune”





Dincolo de situația complicată din clasamentul Superligii, Laszlo Balint are de-a face la UTA cu  destule probleme de lot. Nu mai puțin de șase jucători nu sunt disponibili pentru deplasarea de la Ploiești, practic toți apărătorii care au mai lucrat deja cu Balint, Benga și Erico (suspendați) și Vukcevic (accidentat). Pedepsit de Comisia de Disciplină mai este juniorul Șteau, iar în infirmerie se mai află mijlocașul Cascini și atacantul Ademi.

„Ca să treci rapid de la un sistem la altul presupune destul de multe riscuri

Evident, cu Petrolul noul „principal” nu are prea multe variante la dispoziție, în special în apărare, dar și la mijlocul terenului, acolo unde revine Paul Anton. Cel mai probabil, fostul dinamovist va fi obligat să se descurce în sistemul 4231 și nu 433, ceea ce a jucat Ilie Poenaru spre finalul aventurii sale la Arad, cu toate că Balint recunoaște că se gândește să schimbe formula de joc la UTA. „În acest moment, nu avem la dispoziție foarte multe module tactice, dar nu vă ascund faptul că mă gândesc într-o perspectivă, poate chiar apropiată, să schimbăm sistemul de joc și să trecem la un altul care poate ar fi un pic mai eficient. Dar, ca să treci rapid de la un sistem la altul presupune destul de multe riscuri, pentru că se schimbă toate reperele. Atât reperele defensive, cât și cele ofensive și trebuie să vedem dacă dacă suntem pregătiți să ne asumăm acele riscuri. În acest moment, prioritar pentru mine este să îi fac pe jucători să înțeleagă că fiecare trebuie să dea mai mult decât a dat până acum. Aceasta trebuie să fie abordarea fiecărui jucător, atitudinea sa. Până la urmă, sunt cinci schimbări, dacă un jucător nu mai poate ridică mâna și va intra altul care o să poată. Deci îmi doresc ca fiecare strop de energie de care dispune un jucător să fie lăsat pe teren”, a menționat antrenorul „roș-albilor”, care a recunoscut că până să plece de la Arad a avut o discuție despre oportunitatea transferului lui Hoxhallari.

Claudiu este un jucător al UTA-ei, la fel ca mulți alții

În schimb, Laszlo Balint are de unde alege pentru linia de atac, fie că vorbim despre cele două „aripi”, atacantul de careu sau jucătorul din spatele acestuia din urmă, cu mențiunea că Ubbink a fost reintegrat în lot, Matei e apt, iar Pop a demonstrat că se descurcă și acolo. Tot antrenorul „Bătrânei Doamne” a recunoscut că a vorbit cu a vorbit cu Ilie Poenaru în ziua sosirii sale la Arad, dar nu a spus dacă va ține cont de ceea ce predecesorul său își propunea pentru confruntarea de la Ploiești și anume titularizarea lui Claudiu Keseru.  „Bineînțeles, el a avut o viziune, e normal, a lucrat zi de zi cu ei. Eu trebuie să îmi conturez propria viziune, chiar dacă într-un timp foarte scurt. Claudiu este un jucător al UTA-ei, la fel ca mulți alții, iar lotul oferă – cel puțin pe hârtie – foarte multe soluții, cu mențiunea că acum, prin prisma suspendărilor și accidentărilor, acesta sunt destul de limitate. Însă, e important ca, indiferent de nume, indiferent de minutele pe care le joacă, fiecare jucător care intră pe teren să dea maximum”, a adăugat Balint, care și-a expus părerea și despre atacantul nigerian, Joseph Godwin: „E un jucător masiv, are un fizic, cumva atipic pentru  fotbal.Bineînțeles că trebuie să lucrăm foarte mult pe partea de individualizare, are potențial, dar în acest moment vă spun sincer că este greu de luat în calcul”.

Ultima problemă a lui Balint – banderola: „Doar un accesoriu, liderul se vede”

Și tot legat de Keseru, Ilie Poenaru a lăsat impresia săptămânile trecute că anunța un nou căpitan.  Alex Benga a purtat banderola cu FC Argeș, fiindcă pe teren nu se aflau Keseru, Iacob și Ubbink, dar ce va face Laszlo Balint acum? „Ca o listă a priorităților, asta, cu schimbarea căpitanului, este undeva la coada listei. Sunt destui jucători cu experiență în interiorul vestiarului, iar banderola este doar un accesoriu. Liderul se vede, se poate detașa de restul grupului prin maniera în care abordează absolut tot ce înseamnă activitatea la un club și prin maniera în care simte spiritul unui club. Și din punctul acesta de vedere, eu cred că putem să găsim lideri adevărați în vestiar. Așa că nu asta este o problemă, cine poartă banderola. Din punctul meu de vedere, este important spiritul grupului, pentru că doar prin grup vom putea să  câștigăm puncte și să ne dezvoltăm jocul colectiv”, a mai punctat antrenorul „roș-albilor”.









15 comentarii

    1. Ce sa întâmplat mister? Nu îmi amintesc sa fi abordat vreodată asemenea optimism! Pastreaza-l ca ajuta și pe cei din jur!

      0
      0
    2. De la mine ai acum un mare like,dar sa vezi ce o sa-i porcaiesti,in cazul unui esec…
      Oricum,ASA SA FIE!Bafta UTA!

      0
      0
  1. Hai sa facem o mica analiza,pe asa zisi investitori,daca tot vine vorba:
    -Poli Timisoara,BKP,Marian Iancu…Faliment!
    -FC Arges/Penescu faliment!
    -Bistrita/Padureanu/faliment!
    -FCM Bacau/Sechelariu-faliment!
    -Ceahlaul Piatra Neamt,cu Pinalti,faliment!
    -Vasluiul lui Porumboiu-faliment!
    -Astra securiciului Ioan Nicolae-Faliment!
    -Brasovul lui Neculai-Faliment!
    -Pandurii lui Condescu-Faliment!e
    -Satelitul de experiment Becali,Clinceni-Faliment!
    -Mediasul,sacrificicat in favoarea Minamo..-Faliment!
    -Targu Mures,pe ultima etapa,furati pe fata-Faliment!
    Serios?
    Fata de UTA,miticilor nu le va tine figura!Vom muri cu ei de gat!Garantat!
    Nu mor caii cand vor cainii!

    0
    0
    1. Nu i-as spune o „analiza” ci mai degraba o „statistica” in istoria recenta a cluburilor de fotbal Romanesti care au avut patroni-investitori, dar care au sfirsit lamentabil in faliment, unii dintre ei infundind mai apoi puscaria.

      Pe de alta parte avem si reversul medaliei, marele club Catalan FC Barcelona, patronat si operat de suporteri (socios), cu un venit anual de aproape 600 Milioane de Euro, dar cu costuri de salarii anual depasind 600 Milioane si DATORII SCADENTE DE 1.35 BILIOANE EURO in 2021. Cu alte cuvinte, da, la-u avut pe Mesi in lot vreo 21 de ani, desi in realitate nu si-l mai permiteau de foarte multi ani !

      Ca de obicei adevarul este pe undeva pe la mijloc, cind vine vorba de un model sanatos de organizare si functionare al unui club profesionist de fotbal. Trbuie sa cauti si sa gasesti acel „fine tuning” inte suporteri, sponsori, investitori, autoritatea locala.

      Daca ne dorim o ancorare solida si de lunga durata in realitatea finantarii cluburilor profesioniste de fotbal si nu numai, trebuie sa intelegem ca performanta necesita bani (si nu putini) si o pricepere foarte adinca la cum si pe ce cheltuiesti acei bani (asta daca ai bani suficienti in primul rind)

      0
      0
  2. Veni vorba. Stați liniștiți, Barca și Real sunt intangibile. La ei se da în vileag niște statistici negative în perspectiva unor lupte între actuali și viitori președinți investitori. Cluburile astea, fără declarații oficiale, sunt patrimoniu de stat. Niciodată nu falimentează. Apoi toată tevatura merge și spre un trend legal de sume legal acceptate. pe plan internațional. Ei deja se gândesc la competiție cu 8 echipe în Champions league. Adică nu au nevoie nici de Ajax, dar de un CFR. sau FCSB. Dacă rămân fără bani, apare un șeic cu 2 miliarde. Când o dispare Real sau Barca, model Astra, dispare și Spania.!!

    0
    0
    1. Corect!Domnule Ionescu Gavrila…Eu am incercat doar un exercitiu de cauza,paralel cu patronii fotbalului romanesc si as mai putea continua,lejer cu multi altii…
      Multi nu vad,sau nu vor sa priceapa ca nu exista investitori reali,ci doar camatari interesati de imagine…Licitatia incepe de pe la 1milion,apoi Dumnezeu cu mila…Cine pune botul,este ca si mort…Cea mai buna lovitura de imagine se face prin sport,prin fotbal mai ales…Aici este miza…Borcanul cu miere dulce…Nu exista investitori,sunt doar niste oportuni care vor sa profite…Daca ar exista,si-ar construi de la Zero o echipa…cu rabdare,promovari consecutive…Ei vor altceva…Sa preia ceva la gata…
      Au bani,spatii publicitare in prime-time,dau la temelie,destabilizeaza,articole desantate,fara acoperire…Nu ne lasam manevrati!

      0
      0
  3. Schimbare de sistem nu acum. Dar acum, ceva mutări de locuri, sa uitam pentru un moment, formula pierzătoare. Nu sunt multe opțiuni în criza, dar apar idei bune în scăderi la greșeli flagrante. Atunci trebuie notate, măcar 3 noi transferuri.

    0
    0
  4. Altfel așteptăm meciurile acum. Dar cel mai mult ne bucurăm că se va instaura disciplina si o perspectivă clară si de durată pe viitor. Asta-i marele câștig. La ce echilibru si încredere a adus venirea lui Gyuszi la echipă ne dă speranțe clare la victorie. Dacă si Lotzi e increzător de victorie atunci așa să fie. Dar…este un dar. Cum spunea Mourinhio după ce a a pierdut Roma la Udine cu 5-0. Mai bine pierd odată cu 5-0 decât de 5 ori cu 1-0. Așa că să luam in calcul si acest aspect, având in vedere multele absențe.

    0
    0
    1. @Sam….Nu mai avem timp,aici e problema enorma…Tembelii Poenaru cu Plapuma,ne-au dus pe loc de retrogradare directa…Nu este de gluma…E foarte grava situatia actuala! Cod rosu!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button