Baschet

S-au dus pentru experiență (europeană) în Polonia: Polskie Przetwory Bydgoszcz – FCC UAV Arad 89-53





Vicecampioanele României la baschet feminin nu și-au depășit condiția în Polonia, în cadrul etapei secunde din cadrul Grupei D a FIBA EuroCup Women. Chiar dacă nu au beneficiat de un aport prea mare din partea propriilor susținători, jucătoarele de la Polskie Przetwory Bydgoszcz au trecut fluierând de gruparea de FCC UAV Arad, cu 89-53 (24-8, 21-14, 25-15, 19-16) și bifează primul succes în Europa.

Doar americancele Baptiste și Madden au ținut steagul sus

Până la urmă, deznodământul era previzibil, atâta timp cât formația arădeană încă se află în rodaj și are și destule jucătoare ce nu excelează la capitolul formă sportivă. Până la urmă, „galben-albastrele” le-au depășit în acest sezon fără probleme doar pe bucureștencele de la Agronomia, în timp ce la Brașov s-au impus greu, iar săptămâna trecută au cedat pe teren propriu, în EuroCup în fața turcoaicelor de la Ormanspor. Sigur, nici polonezele nu excelează, atâta timp cât se bazează pe foste baschetbaliste din LNBF: americancele Kostowicz, Taylor (ex. Satu Mare) și Evans (Sepsi), sârboaica Miljkovic (ex. Târgoviște, Satu Mare și Sepsi) și Gabriela Mărginean, fostă lideră a naționalei. Doar că arădencele s-au prezentat slab în special prin conducătorii săi de joc, Hadzovic și Akathiotou, în timp ce Georgieva a rămas la Arad (accidentată).

De altfel, pe plus fost doar americancele Baptiste și Madden, ambele aproape de double-double și sârboaica Racic, dar și ele cu sincope de-a lungul jocului. Așteptările de la tinerele Ciotir, Fleșer, Roșu și Negru, dar minutele bifate în a doua cea mai tare competiție europeană inter-cluburi le vor ajuta în cariera lor.

Diferența s-a văzut încă din start

Pratic, meciul s-a jucat încă din primul sfert, când Polskie Przetwory a avut procentaje net superioare la aruncări, dar mai ales punând în scenă o apărare agresivă. Apoi, diferența de la pauză era mai mult decât dublă în favoarea  polonezelor: 45-22. E destul să mai spunem că arădencele au reușit o singură „triplă”, prin Ciotir și chiar dacă au ținut aproape în sfertul patru (-3), tabela s-a dovedit nemiloasă cu ele la ultima sirenă: 53-89!

Până la urmă, Bogdan Bulj știa că echipa sa nu e pregătită să se ia la trântă cu formațiile din EuroCup, așa că toate gândurile se îndreaptă deja spre confruntarea de campionat, de duminică, de la ora 18, din Polivalenta arădeană, cu CSM Constanța. Asta nu înseamnă că trupa „galben-albastră”  depune armele în Europa, pentru că mai sunt destule meciuri de jucat, următorul dintre ele miercuri, 9 noiembrie, ora 18:30, când la Arad sosește cealaltă formație poloneză din grupă, Arka Gdynia.

După două etape disputate în grupa D, conduce Orman Genclik, 4 puncte, urmată de Polskie Przetwory Bydgoszcz și Arka Gdynia, ambele cu 3 puncte și FCC UAV Arad, 2 puncte.

Formații și marcatoare:

BydgoszczTaylor 23 (2×3), Michalek 15 (1×3), Evans 15 (1×3), Miljkovic 14 (1×3), Mărginean 5 (1×3), Kostowicsz 4, Pyka 4, Krupa 4, Zasada 3 (1×3), Wieczynska 2, Sobiech. Antrenor: Piotr Kulpecksza

Arad: Baptiste 16, Madden 13, Racic 12, Akathiotou 5, Marjanovic 4, Ciotir 3 (1×3), Hadzovic, Fleșer, Negru și Roșu. Antrenor: Bogdan Bulj.

Arbitri: Tanel Suslov (Estonia), Blazo Begensic (Suedia), Gintaras Maciulis (Lituania).

Observator FIBA: Juris Kokainis (Letonia).

Un comentariu

  1. Acum urmează ”explicații” : că arbitrajul …, că fetele erau șocate de tribunele goale , că a fost drumul lung, obositor… Polonezoaicele vin pe jos până la Arad,1200 km. și tot ne bat.
    Ps. Vicecampioană națională la așa valoare ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button