UTA Arad

Botiș lângă Balint în vestiarul UTA-ei: „Unitate și încredere – ingredientele ce ne vor ajuta să mergem pe drumul pe care ni-l dorim”





Așa cum vă informam aseară, din echipa lui Laszlo Balint în cel de-al doilea său mandat la UTA va face parte și Sorin Botiș (44 de ani). Fostul căpitan al „roș-albilor”, care și-a agățat ghetele în cui în urmă cu 6 ani, va fi un fel de team-manager, responsabil de relația cu jucători – staff tehnic. Balint a spus că s-a gândit și pe finalul primei sale aventuri în „alb-roșu” la readucerea fostului fundaș în vestiar, însă doar acum s-a concretizat totul.

Balint: „Sorin Botiș are spiritul utist este profund tatuat în sufletul lui și-l va transmite mai departe”

Tehnicianul revenit după 9 luni de zile la Arad și-a motivat și alegerea, iar ea este legată în primul rând de experiența sa la UTA inclusiv în momentele dificile, cum ar fi acesta. „Ideea aceasta cu Sorin Botiș alături de echipă e legată de transmiterea acelui spirit mai mult decât o fac eu sau mai mult decât este necesar. Aș vrea să venim cu acel plus de care are nevoie toată lumea până la urmă, colectivul care este zi de zi aici, în jurul echipei. Ideea aceasta am avut-o încă din ianuarie, din păcate și atunci a fost un context destul de încărcat dar și un fond de rezultate pe care nu ni le-am dorit. Atunci nu am avut timp să punem în practică această idee, dar mă bucur tare mult că am reușit acum. Eu îl apreciez foarte mult pe Sorin, este un arădean get-beget, un arădean care simte ceea ce trebuie să simtă pentru culorile acestui club. Dacă îmi permiteți, spiritul utist este profund tatuat în sufletul lui. Atitudinea pe care a arătat-o de fiecare dată pentru pentru acest club, pentru această echipă, modul în care își conducea echipa din teren, pe mine m-a inspirat de fiecare dată când vedeam meciurile echipei de pe vremea când Sorin era adevăratul lider al acestei echipe. Pentru mine a fost o inspirație continuă și mă bucur foarte mult că a acceptat propunerea mea și a domnului Meszar.  A înțeles să ni se alăture, iar eu cred că va fi un foarte mare plus pentru noi”, a precizat Laszlo Balint, care mai apoi i-a și făcut un fel de fișă a postului lui Botiș: „Nu va fi implicat în procesul de pregătire al echipei, cu toate că are competențe și în acest domeniu. Va fi o titulatură de team manager, se ocupă cu problemele echipei, practic va fi alături de Dorin Stana, doar că Dorin va fi responsabil mai mult cu problemele administrative. Sorin va fi omul care va sta mereu alături de noi, va fi vocea noastră, dacă va fi nevoie. Așadar, din acest punct de vedere sunt mai mult decât convins că este persoana potrivită pentru acest rol”.

Botiș: „Propunere onorantă, am convingerea că vom scoate echipa din situația asta grea”

Jucând aproximativ 250 de meciuri pentru UTA în cariera sa, din Liga 4-a până în Liga 1, Sorin Botiș e onorat de revenirea în vestiarul „Bătrânei Doamne”. „În primul rând, vreau să-i mulțumesc lui Gyuszi pentru propunerea onorantă pe care mi-a făcut-o, ce-mi dă șansa să revin în vestiarul UTA-ei, unde trăit foarte multe momente bune de a lungul carierei. Acum, este un moment greu pentru noi, pentru toată suflarea utistă, pentru că echipa nu se află pe o poziție care să ne bucure și, cu atât mai mult, din pricina acestui motiv, am acceptat propunerea lui Gyuszi să vin alături de el, alături de echipă. Știu ceea ce înseamnă spiritul utist, știu ceea ce înseamnă pentru Arad acest club, iar Gyuszi poate s-a gândit că eu pot să îl transmit mai departe în special tinerilor jucători care fac parte acum din lotul echipei și sunt într-un moment mai delicat. Împreună am convingerea că vom reuși să scoatem echipa din această situație grea și când spun împreună mă refer și la minunații noștri suporteri. Aș vrea să creăm o atmosferă care să ne dea aripi și să avem rezultatele pe care le dorim și pe care suporterii noștri le merită. Ideea e să facem grupul să funcționeze , iar Gyuszi o să fie un câștig în acest sens. Îl știm bine cu toții, iar prioritatea sa numărul unu e disciplina și atitudinea, care combat – oarecum  – valoarea altor echipe”, a spus fostul fotbalist al „Bătrânei Doamne”.

Coleg de generație la UTA cu Cristian Panin, team managerul campioanei CFR Cluj, Botiș a recunoscut: „O să îmi iau notițe și de la Cristi Panin și de la alți colegi cu care am jucat și îmbrățișează această profesie. Ideea e că noi trebuie să ne mișcăm repede, Gyuszi trebuie să apese pe accelerație. Avem nevoie de unitate, de încredere în ceea ce facem și ingredientele astea ne vor ajuta să mergem pe drumul pe care ni-l dorim”.

Botiș a câștigat titlul în Republica Moldova și Ungaria

Sorin Botiș e parte a generației crescută de Francisc Tisza la Romvesta Arad, care a trecut apoi în totalitate la UTA la începutul anilor 2000. A promovat cu „Bătrâna Doamnă” în Liga 1 în vara lui 2002, a fost unul dintre eroii legendarului succes (4-3) în derby-ul cu Poli, de pe „Dan Păltinișanu”, după care timp de 11 ani a jucat în străinătate. Pentru început a jucat în Republica Moldova, cu care are un titlu de campioană, iar apoi s-a mutat în Ungaria, unde a evioluat la Ferencvaros, Zalaegerszeg, Honved, Elore Bekescsaba. Cu „Fradi” are în palmares un titlu, o cupă și o supercupă. A revenit acasă în 2013 și a plecat cu echipa fanion a orașului natal din Liga 4-a, promovând până în Liga 2-a și fiind pe teren la primul baraj pentru un loc în Liga 1, cel pierdut cu FC Voluntari. În tot acest timp a purtat banderola de căpitan, care, după retragarea sa în 2016, a trecut tot pe brațul unor fotbaliști arădeni, Alin Gligor, Alexandru Manea și Ciprian Rus.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button