Fotbal feminin

Ghinioanele se țin lanț de „leoaice”: ACS Fotbal Feminin Baia Mare – ACS Piroş Security Protect 2-0





”Dacă ceva poate să meargă prost, va merge prost” este legea lui Murphy ce se aplică la perfecție pentru parcursul din acest sezon al fetelor de la Piroș Security. După ce au pierdut pe final meciul de acasă cu Târgu Mureș, fotbalistele arădence s-au deplasat la Baia Mare, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 1, cu destule probleme.

Melisa Olariu era suspendată, Andreea Balaș a plecat din nou de la echipă, iar Bozian și Stanoiev aveau deja probleme medicale. De altfel, căpitanul lui Piroș Security a ieșit de pe teren după doar 10 minute, dar înainte de asta s-a mai accidentat grav și Lidia Cauni. Fotbalista de bandă dreapta tocmai revenise pe gazon după ce a avut clavicula ruptă și a ajuns la spital cu aceeași problemă, după ce o adversară a căzut peste ea.

De pe bancă au intrat junioarele Gherheș, Nemet și Nicola, care nu sunt coapte pentru meciurile primului eșalon și, în cele din urmă, băimărencele și-au apropiat victoria. Au marcat în minutele 75 și 81, prin Camelia Daneliuc şi Raluca Dragoş și și-au luat punctele ce le îndepărtează de „zona roșie”, în care – în schimb – rămân „leoaicele” cu doar două puncte în clasament și meciuri grele până la finalul sezonului regular, acasă cu Carmen București și campioana Olimpia Cluj și lunga deplasare de la Galați.

Președintele Pavel Piroș a fost alături de jucătoarele sale și s-a arătat extrem de dezamăgit de cum au decurs lucrurile, dar nu resemnat. „Parcă ghinioanele se țin scai de noi. Pe lângă că avem probleme mari de lot încă de la plecarea de la Arad, pierdem după câteva minute alte două titulare, pe Bozian și Cauni, aceasta din urmă fiind suspectă de o nouă ruptură de claviculă. Intră junioarele, care, din păcate, încă nu sunt pregătite pentru a juca la acest nivel, dar, chiar și așa, avem două-trei ocazii de a marca. Nu reușim să deschidem scorul și pe final, dintr-un carambol luăm primul gol și cădem cu totul. Asta e situația, sper să mai facem ceva puncte până intrăm în play-out, iar acolo vom face baremul pentru a ne salva de la retrogradare în acest sezon”, ne-a declarat Piroș.

Antrenor și jucător la Progresul Pecica, Bogdan Bozian, a acceptat să le însoțească pe fete azi, la Baia Mare, însă echipa continuă să nu aibă antrenor.

Formații:

Baia Mare: Mateșan (87 Haim) – Costin, Danieluc, Șut (90 Spân), Butuza – Indrei, Buftea, Coceanovschi (90 Pop), Titu (40 Dragoș) – Marița, Cotoș (87 Pâtcă).

Piroș Security: Maha – Ungur, Granados, Cociuba (46 Nicola), Tomescu – Cauni (7 Gherheș), Varga, Kugler – Bozian (10 Nemet), Vanu.

Arbitri: Florin Mazilu – Zsolt Kopriva (ambii din Satu Mare), Krisztian Toth (Petrești – Satu Mare)

Kugler – „sub tricolor” la U19

Între atâtea vești proaste vine și una bună. Karla Kugler a fost convocată de italianul Massimo Pedrazzini la lotul național U19, pentru un stagiu de pregătire ce va avea loc între 13 și 15 noiembrie la Timișoara. Mijlocașul de bandă stângă de 17 ani a fost crescut la ACB Ineu, dar evoluează de trei sezoane pentru AC Piroș Security.









Un comentariu

  1. La cum s-a jucat, scorul trebuia să fie mult mai mare, fără portarul MAHA erau vreo 6-7 goluri diferență. Am scăpat ieftin cu doar 0-2 si sperăm să batem pe Carmen etapa viitoare. Forța fetele.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button