UTA Arad

„Roș-albii” – decimați și la meciul de Cupă, de la Buzău! „Nu mă interesează că ai 17 sau 35 de ani odată ce îmbraci tricoul UTA-ei”





„Bătrâna Doamnă” traversează un moment foarte greu din toate punctele de vedere. Echipa e pe loc retrogradabil în Superligă, în grupa B a Cupei României are un singur punct și are în față o lungă deplasare la Buzău cu o grămadă probleme de lot, dar și cu gândul la importantul meci de duminică, cu FC Voluntari.

Cele mai penalizate compartimente de absențe sunt apărarea și mijlocul terenului. Față de meciul de la Ploiești, reintră Erico și Benga, dar ies Chindriș și Abeid, cu Vukcevic care va reveni pe gazon doar la începutul lui decembrie. În linia mediană, nu reintră nimeni, căci Cascini și Isac rămân accidentați, iar Șteau – suspendat. În plus, iese din schemă și Paul Anton, care are de rezolvat o problemă dentară. Din compartimentul ofensiv absentează doar elvețianul Ademi. „Sunt indisponibilități, noi trebuie să ne concentrăm atenția pe soluții, nu pe probleme. Pe Chindriș l-am pierdut și pentru meciul cu Voluntari, poate Abedi reintră duminică, în timp ce Paul Anton va suferi o intervenție la nivelul danturii, programată demult, după care nu poate face efort timp 24 de ore. Era imperios necesar pentru el să rezolve această problemă, nu mai suporta amânare și vedem deja că sunt destul de multe schimbări la nivelul primului 11, forțate cum ar veni. Ca antrenori trebuie să pregătim echipa cât se poate de bine, ținând cont de tot context: accidentări, uzură, program și așa mai departe. Totodată, încercăm să eficientizăm acest proces de pregătire și jucătorii să dea tot ce pot ei mai bun în momentul actual. Am o convingere pe care am spus-o de fiecare dată când am fost antrenor. Din punctul meu de vedere, în momentul în care ieșim de pe teren, atât eu ca antrenor, cât și jucătorii, la final trebuie să ne uităm ochi în ochi și să spunem că am făcut tot ce a depins de noi. Dacă rezultatul nu e de partea noastră, înseamnă că adversarul a fost mai bun decât noi. Se poate întâmpla, este sport și atunci dăm palma și a doua zi trecem la treabă, muncind mai mult. Dar, eu sunt convins că în momentul în care vom face toți acest lucru, o să vină și jocul bun și rezultatele”, a menționat Laszlo Balint, la emisiunea „Glasul Tribunei”, de la TV Arad.

Așadar, vor rămâne la Arad nu mai puțin de 8 jucători, iar stafful tehnic utist e obligat să apeleze la destui fotbalișlti tineri. Maxim și Cibi chiar au șanse să fie titulari miercuri, pe bancă urmând să prindă un loc – probabil – și atacantul nigerian, de 2,03 metri, Joseph Godwin (19 ani). „Mă bazez pe toți juniorii care erau incluși în procesul de antrenament. Din păcate și Isac cred că a recidivat  și nu va fi disponibil în următoarea perioadă. La Academie avem tineri cu potențial, iar pe mine nu mă interesează că ai 17 sau 35 de ani odată ce îmbraci tricoul UTA-ei.  Trebuie să-ți lași ultimul strop de sudoare acolo pe teren”, a mai afirmat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

La rândul ei, Gloria Buzău are trei absențe importante, două la mijlocul terenului, Cârstocea și Trebotic și una în atac, Vali Alexandru.









6 comentarii

  1. Ar trebui sa incercam si cu Mociu in poarta si sal vedem la treaba si pe Godvin trebuie caci sunt jucatori UTEI
    UTA ARAD VICTORIE

    0
    0
  2. Corect Gino,
    daca nici cu Gloria Buzau, atunci cand ? In plus, reintra Erico si Benga, iasa Chindris si Paul Anton, deci e chiar mai bine. Sper sa nu-l mai vad nici pe Keseru.

    0
    0
  3. In conditiile actuale,nu stiu si nu inteleg din ce cauza se insista asupra competitiei paralele,Cupa???
    Premiile financiare sunt mici,paralel cu riscurile posibile de accidentari,oboseli si cheltuielile alocate…Nu stiu ce sanse am putea avea,teoretice macar,fata de echipe calificate..Ma rog…
    Unica viziune,pe care Balint nu o declara dar ar da de inteles asta,ar fi sa se mearga la Buzau cu o varianta de lot de proba,ca si la un amical bun,cu o oarecare miza…
    Prioritatea maxima este sa scapam din zonele nisipurilor miscatoare,din campionat..Restul ar fi bonus…Eventual,daca s-ar trece de Buzau,ar trebui sa jucam acasa cu una dintre echipele de top din urnele valorice,bilete,etc….Nici Burleanu si nici Gino nu cred ca au descifrat algoritmul aleatoriu de desfasurare al unui iluminat…Cine o fi inventat asa ceva???De votat,ca si de obicei,s-a votat in turma…
    E o schema care i-ar face invidiosi pe Arhimede,Lenoardo da Vinci,Einstein,etc…Posibil ca si Mircea Sandu&Mitica Dragomir,inca o mai rumega…Pe asta nu au stiut-o…Caz de studiu didactic…:-)))

    0
    0
    1. Desi cheltuielile sunt mai mari decât premiul si oboseala se acumulează, totuși e drumul cel mai scurt spre Conference Ligue. Așa că vrem cupa României, dacă se poate, că de play off nu poate fi vorba anul acesta.
      P.S. Lotul e destul de mare si unii stau prea mult fără meciuri in picioare. De aceea eu văd ca binevenită Cupa si trebuie să o tratăm cu respect. N-ar strica priveliștea in vitrina noastră!

      0
      0
  4. Ca un făcut Cupa, iar ne zâmbește strâmb. Probleme la un lot în care tinerii stau cu valizele nedesfacute. La o astfel de partida ar trebui sa fie în teren 6. Nu numai sa fie în teren ci sa și arate ca joaca la UTA. Putem spune ca marile probleme la echipa e ca nu se reușește mixul cu fondul local de talente. O explicație ar fi ca nu sunt puncte. Nu sunt și pentru ca un set de autohtoni, Matei, Chindriș, Dobrescu, de exemplu, nu muncesc eficient cât un Achim de la Craiova lui Mititelu. Poate cu Balint, sa înțeleagă mulți, ca a venit ora adevărului. Totul pentru meciul cu Voluntari !!

    0
    0
  5. Balint: „„Mă bazez pe toți juniorii care erau incluși în procesul de antrenament.”

    Abordare corecta, pentru ca juniorii au nevoie de oportunitati de a evolua mai mult de cele 15 minute pe care de obicei antrenorii le ofera acestora in Superliga.

    Nu stiu insa daca in ultima vreme UTA a avut inclusi in ciclul de antrenament si juniori aparatori, care evident ar fi putut suplinii in meciul de astazi seniorii indisponibili.

    Ar fi fost interesant de urmarit intr-un meci oficial cam de ce talente dispunem in pepiniera proprie momentan, de la portar la atacant.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button